Uporabniški pogovor:Agsimos

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Učilnica naravoslovja[uredi kodo]

Žal vaš šolski projekt ni nekaj takega, kar bi bilo primerno predstaviti v enciklopediji, zato sem tvoj članek brisal (glej pravili Wikipedija:Pomembnost in Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja). — Yerpo Ha? 13:21, 6. januar 2011 (CET)[odgovori]



Pogovorne strani so namenjene razpravi, zato sem vsebino odstranil. Eksperimentiraš lahko na Uporabnik:Agsimos/Peskovnik. — Yerpo Ha? 12:36, 6. februar 2013 (CET)[odgovori]

Dobrodošel v Wikipediji, Agsimos. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi o katerih si pisal na Wikipediji - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami s témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na Wikipedijine članke ali spletne stran svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala. --IP 213 (pogovor) 11:26, 12. februar 2013 (CET)[odgovori]


Prosim, da odstraniš povezave do drugih spletnih strani iz besedila članka SIMOS. Po dogovoru za zunanje povezave naj ostane le povezava do uradne spletne strani projekta na koncu, v ločenem poglavju "Zunanje povezave". Zanima me tudi, čemu ignorantski odnos do temeljev projekta Wikipedije. Že nekaj urejevalcev ti je poskušalo dopovedati, da ni ravno higienično če predstavnik neke inštitucije piše "enciklopedičen" članek o tej inštituciji, pa ni videti da bi se kaj prijelo... — Yerpo Ha? 10:41, 20. marec 2013 (CET)[odgovori]


Pozdravljeni!

Zunanje povezave sem odstranila oz. jih premaknila med vire in zunanje povezave. Nobenega sporočila nisem ignorirala (prejela edino prvo in tole sporočilo, ki pa sem ga upoštevala danes, ko sem se spravila vse skupaj popraviti), se opravičujem, če sem s tem koga zmotila, užalila. Druga stvar, nisem v nikakršnem konfliktu interesov s pisanjem članka. Projekt je dobro uveljavljen in precej znan v osnovnošolskem izobraževalnem sistemu, je nekomercialen, kaže super rezultate pri motiviranju učencev, da bi več brali in ga želim predstaviti tudi širši javnosti. Gre dejansko za inovativen tovrstni projekt pri nas in upam, da bodo lahko vse sodelujoči; učenci, njihovi starši, mentorji,članke in vse povezave na Wikipediine strani tudi prebrali, jih uporabljali kot reference in se morebiti tudi sami naučili dodajanja člankov in gesel ipd. v spletne enciklopedije, tudi preko tega članka (napr. permanentno izobraževanje, individualizacija, personalizacija, e-test, e-gradivo, medpredmetno povezovanje,...)

LP in hvala za opozorilo M.

Kako "nisem v nikakršnem konfliktu interesov"?? Predstavnik inštitucije je po definiciji v konfliktu interesov, saj je njegov interes to inštitucijo predstaviti v čimboljši luči, ne objektivno. To sporoča komentar uporabnika IP 213 z dne 12. februarja (malo višje), s povezavami na relevantne smernice. Med njimi je Wikipedija:Konflikt interesov, ki natančno razlaga v čem je problem in svetuje, kaj storiti v takem primeru. Je bila upoštevana? Ni videti. — Yerpo Ha? 11:59, 20. marec 2013 (CET)[odgovori]

Ne prihajam iz omenjene inštitucije in nimam ničesar od tega. Na projektu sem sicer sodelovala, vendar se ta s koncem ŠL izteka in kot sem dejala, želim doseči le, da projekt spozna tudi širše občinstvo, pri sodelujočih pa tudi to, da se pri relevantnih zadevah naučijo uporabljati tudi wikipedio in mogoče tudi pisanja posameznih gesel, ... Vas pa prosim za pomoč, kako prikazati zadevo na nepristranski način. Zadeva je precej kompleksna zato, ker je razen oseb iz OŠ okolja, in ljudi, ki so v to vpleteni in višjih inštitucij (ministrstva....), nihče ne pozna, ker je pač tako specifična tema. Naključnemu opazovalcu je seveda dostop do zaprtih delov projekta onemogočen... Prosim, če mi lahko svetujete, kako naprej. Hvala in lp -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Agsimos (pogovorprispevki) 12:14, 20. marec 2013‎.

Hja, včasih je dobro pogledati stvar širše. Če neki neznanec pod uporabniškim imenom "Agsimos" piše geslo SIMOS, bomo ostali logično malo nejeverni do trditve, da ni neposredno povezan s subjektom članka. Tudi na prvi pogled všečne izjave o motivaciji za širše cilje postavi na trdna tla dejstvo, da od tega uporabniškega imena ni bilo še nič razen promocije istoimenskega projekta. Poleg tega zdaj (vsaj meni) sploh ni jasno, koliko ljudi uporablja ali je uporabljalo to uporabniško ime, kar precej otežuje komunikacijo.
Kar se besedila tiče, h nepristranskosti najbolj pomaga natančno navajanje neodvisnih virov (najraje s sprotnimi navedki kot je razloženo na Wikipedija:Navajanje virov#Sprotni navedki in izogibanje vsem sklepom, ki jih ti viri ne vsebujejo (več o tem na Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja). Govorim predvsem o uvodu, katerega slog je esejističen namesto enciklopedičnega in poln floskul. Iz izkušenj lahko povem, da je to pogost simptom pristranskosti do teme. — Yerpo Ha? 13:33, 20. marec 2013 (CET)[odgovori]

Hvala vam za vašo pomoč. Članek bom seveda skušala popraviti tako, da bo dejansko napisan nevtralno, oz. se bom držala navajanja virov. Za uvod imate popolnoma prav. Uporabniško ime agsimos je bilo ustvarjeno za potrebe tega projekta, kot sem dejala, je bilo v ideji vsestranskega spodbujanja pismenosti mišljeno tudi linkanje in pisanje člankov v Wikipedio. Primer: učenka prebere knjigo Debeluška, v prispevku o pisateljici J.Vidmar uporabi in linka wikipedia vire in napr. skuša napisati članek o kakšni knjigi, ki na wikipedii še ni obravnavana.

Še enkrat hvala za vse komentarje, članek bom do konca tega tedna uredila tako, da bo za vse spremenljivo, pa boste potem povedali, če je OK. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Agsimos (pogovorprispevki) 14:04, 20. marec 2013‎.

Do takrat samo opomba, na pogovornih straneh se tikamo, da je bolj sproščeno vzdušje, in podpisujemo (navodila so na vrhu okna za urejanje pogovorne strani). — Yerpo Ha? 14:08, 20. marec 2013 (CET)[odgovori]