Pojdi na vsebino

Uporabniški pogovor:IP 213

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Na vprašanja najrajši odgovarjam tu, saj je bolj pregledno.

Arhiv

[uredi kodo]

Stari pogovori so v kleti.

Lahko mogoče pomagaš pri tejle zagati: [1]? LP, Jalen (pogovor) 15:10, 1. marec 2019 (CET)[odgovori]

Žal nimam pametnega odgovora. IP 213 (pogovor) 17:14, 2. marec 2019 (CET)[odgovori]

Portugalska imena

[uredi kodo]

Prosim, da pogledaš ta pogovor in mi pomagaš pri zapisu portugalskih imen. Skušam namreč sestaviti članek o Portugalskem imperiju, pa bi mi tvoj napotek prišel prav tudi pri prevodu in pregibanju drugih imen. Prav v zvezi z imenom João, me je npr članek o pogodbi povsem zavedel, da sem sprejel španski prevod Juan (in se opravičujem pokojnemu kralju, da sem ga nazval prav kot njegovi nasprotniki!). --Radek (pogovor) 10:25, 22. januar 2020 (CET)[odgovori]

Trdina

[uredi kodo]

Spoštovani! (navada - železna srajca) Moje popravljanje po spominu se je izkazalo za dokaj zanesljivo, a vseeno hvala, da ste me opozorili na korektnost pri navajanju virov. Ker sem Trdinove spomine v kjigi Moje življenje bral z wikivira, pri virih ne moram navesti točne strani, upam da bo navedba knjige zadostovala :) Če ste še vedno v dvomih, vam bom odlomek, v katerem se večina navedenih informacij izkaže za resnične, citiral:

"Hrvaški birokrati in njih zaveznik Vončina so se igrali ne le z mojo usodo, ampak tudi s svojim dobrim glasom in poštenjem. Obe zemeljski sodišči sta izrekli s svojo rešitvijo, da smatrata moje tožnike za zlobne lažnike in klevetnike.

Zdaj mi je izplačala državna blagajnica prècej tisti dve tretjini moje plače, ki sta mi bili po ukazu deželne vlade pridržani. Zdaj bi bil tudi brez zapreke lahko prišel nazaj v državno službo. Iz Zagreba se mi je namignilo, naj prosim za katero mesto v senjski ali vinkovški gimnaziji. Jaz pa nisem maral več služiti, ker sem bil do grla sit državne sužnosti in grdobij, ki so njen nasledek. Prosil sem vlado, da mi naznači pokojnino, kar se je po daljšem oklevanju tudi zgodilo.

Vlada bana Raucha me je hotela po zahtevanju sabora zopet namestiti in me potrditi za Zagreb, jaz pa sem užival rajši mirno svojo mikroskopično pokojnino, nego da bi se vrnil iznova v vrtinec politične kolobocije, ki je zagrenila uradnikom vsak kosec bornega kruha. Pa kako bi bil jaz mogel z mirno dušo zopet služiti pod nadzorstvom svojega premaganega sovražnika Jurkovića?! On bi se bil hotel brez dvojbe maščevati za svoj sramotni poraz. Šel sem torej v pokoj po trinajstletni državni službi."

Če se želite prepričati še na lastne oči, lahko s ctrl+F odlomek zlahka najdete na wikiviru

-Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Lenart Sušnik (pogovorprispevki).

Hvala. Dovolj je, če je vir korektno naveden v geslu, meni ni treba ničesar dokazovati.
Sicer pa se na WP po dogovoru in običaju tikamo. IP 213 (pogovor) 13:28, 3. februar 2020 (CET)[odgovori]

How we will see unregistered users

[uredi kodo]

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

19:19, 4. januar 2022 (CET)

Admin

[uredi kodo]

Pozdravljen, IP 213, že kaki dve leti nisi urejal na slovenski Wikipediji, zato te želim opozoriti na "zoprno" pravilo o nedejavnih administratorjih. Dogovorjeno je, da se administratorski status ob predhodnem opozorilu odvzame tistemu, ki dve leti ni bil dejaven. Če torej želiš obdržati ta status, moraš v roku enega meseca z nekaj urejanji nakazati voljo do sodelovanja, sicer boš administratorska pooblastila izgubil. Odvzem bi bil seveda zgolj proceduralne narave in ni mišljen kot kazen, njegov namen je, da imajo administratorska pooblastila vsaj nekoliko dejavni wikipedisti. LP! --MZaplotnik(sporočilo) 18:49, 9. marec 2022 (CET)[odgovori]

Hvala za vse dobro opravljeno administratorsko delo, ki ga ni bilo malo. Pooblastila so ti stewardi z Mete včeraj odvzeli, če te po dolgem predahu spet zamika slovenska Wikipedija, pa vabljen nazaj, ker pogrešam(o) tvoje prispevke in razprave. MZaplotnik(sporočilo) 14:43, 16. april 2022 (CEST)[odgovori]