Pil (revija): razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjenih 1.530 zlogov ,  pred 3 leti
== Vesela šola ==
 
Poleg tega je ''Pionirski list'' spodbujal tudi k izobraževanju in sicer s tekmovanjem [[Vesela šola|Vesela šola]]. Priloga je začela izhajati leta 1968. Tekmovanje je potekalo v treh stopnjah:
 
* tekmovanje za bronasto priznanje ( šolsko tekmovanje- 1. stopnja)
* tekmovanje za srebrno priznanje (šolsko tekmovanje- 2. stopnja)
* tekmovanje za zlato priznanje (šolsko tekmovanje-3. stopnja)
 
Učenci so se na tekmovanje pripravljali iz posebnih prilog, v katerih so bile predstavljene različne teme. Tudi znotraj Vesele šole so bile posebne rubrike, kot so:
* Jaz ljubim slovenščino
* Matematične zanke
* Še malo angleščine
* Pokaži, kaj znaš
* Raziskovalec
 
Tekmovalo se je z vprašalniki, ki jih na osnovi vseh veselošolskih tem tekočega šolskega leta pripravilo uredništvo Vesele šole ''Pila'' in ''Plusa'' v sodelovanju z zunanjimi strokovnimi sodelavci. Težavnost nalog je bila prilagojena razredni stopnji in nivoju tekmovanja.
 
Na vsaki stopnji tekmovanja so zmagovalci prejeli diplomo Vesele šole ''Pila'' in ''Plusa'', državni prvaki pa tudi knjižne nagrade in priložnostne nagrade pokroviteljev.
 
Vesela šola se je s prenovo revije leta 2000 razdelila na več vej:
 
* Pilova Vesela šola, za učence tretjega do petega razreda osemletke oz. četrtega do šestega razreda devetletke
* Vesela šola Pila Plus, namenjena učencev od šestega do osmega razreda osemletke oz. sedmega do devetega razreda devetletke.
 
S šolskim letom 2008/09 so Veselo šolo za dve leti ukinili, zdaj pa ponovno živi tako kot prej. Zlata priznanja državnega prvaka Vesele šole štejejo za Zoisovo štipendijo.
 
== Zunanje povezave ==
3.087

urejanj

Navigacijski meni