Pogovor o Wikipediji:Administratorji

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Zanima me zakaj, stran (Valter Birsa) ne najde iskalnik na levi strani(Birsa, Birsa Valter, Valter)??

Če je kaj za postorit vas prosim če to lahko naredite vi.

Hvala in LP Ta nepodpisani komentar je dodal/-a Dabi12 (pogovor • prispevki)

Kako to misliš? --Miha | Pogovor 12:01, 23 avgust 2006 (CEST)

Med vnosom gesla in posodobitvijo podatkov, po katerih išče iskalnik, mine nekaj časa. Poskusi spet čez nekaj dni. Glede tega, kolikor vem, ne moremo narediti kaj dosti. --matijap | pogovor 12:52, 23 avgust 2006 (CEST)

Dejavni administratorji[uredi kodo]

Med dejavnimi po seznamu je kar nekaj wiki-penzjonistov. --Janez Novak 18:51, 3. avgust 2007 (CEST)

Sem ravno gledal, ja. Drugega, kot da jih pustimo, ne moremo. Ali bi koga izločil? --Domen 18:54, 3. avgust 2007 (CEST)

Na pamet: Klemena in mlado mis z obale. --== Alamut in ostali članki == 18:58, 3. avgust 2007 (CEST)

O tem smo se pogovarjali že tu, pa še kje bi se našlo. Če hočete, lahko naredimo še rubriko "(trenutno) manj dejavni admini", kajti adm. pravice ostajajo. Tudi Eleassar jih ima, samo da jih zavestno odklanja/noče uporabljati in zato lahko z gotovostjo trdimo, da je nedejaven kot administrator. Med dlje časa odsotne sodijo še Igor, Ferdi, tu pa tam se za kako urejanje pojavijo Peterlin ali Heretik, Matijap, KoRnholio8 ... Rekel bi, da je trenutnih operativcev okrog 12 (od 30). Vendar pa je snemanje s seznama in dajanje nazaj - precej brezplodno delo. Zakaj? Pojavil se bo Klemen, naredil v dveh dneh 10.000 urejanj, kamor štejejo tudi administratorski posegi; in pisalo bo, da je nedejaven. Vsekakor je Missmarple bolj nedejavna, če smo že pri tem. Kako imajo te reči urejene na en. ? Ziga 10:19, 19. maj 2008 (CEST)

Ne da jih nočem uporabljati, nimam jih. Sicer bi bil naveden tukaj. Nekateri si zdaj lahko oddahnejo. --Eleassar pogovor 17:16, 29. maj 2008 (CEST)

Hm? Nekateri ali vsi? Nekateri sistemi pojmujejo vsakega kot potencialnega sovražnika. »Neprijatelj svugde vreba«... Ziga 23:47, 29. maj 2008 (CEST)

Drugo mnenje[uredi kodo]

Prestavljeno na stran Pod lipo. Ziga 12:06, 25. november 2008 (CET)

Drugi statusi[uredi kodo]

Najbrž 'član ekipe OTRS', 'pregledovalec licenc' in 'prestavljavec datotek' tudi spada med 'drugi statusi'. To se mi zdi za druge uporabnike bolj pomembna in uporabna informacija kot npr. 'bivši administrator projekta X'. --Eleassar pogovor 23:39, 9. november 2013 (CET)

Mišljeni so statusi na ravni administratorja (ali višje) na drugih projektih. Se strinjam, da se v seznam vključi člane ekipe OTRS, ker je to čedalje pomembnejši sistem, ki bo vedno bolj razširjen. Sem pa proti temu, da se vnese Zbirkine pregledovalce licenc in prestavljavce datotek; te informacije ne bi bile kaj prida koristne, kajti to so rutinska opravila, ki z administratorskim statusom niso povezana. Po tej logiki bi morali vnesti še, kdo je na katerem od projektov vračalec urejanj ali pa samodejno potrjeni uporabnik.. M♦Zaplotnikprispevki 10:26, 10. november 2013 (CET)
Se strinjam glede drugih statusov. Cilj je, da je na enem mestu zbranih čimveč informacij, "pri komu se lahko kaj zrihta". Če veste še za koga drugega, da je član kakega odbora in podobno, lahko dodate. --Janezdrilc (pogovor) 14:16, 10. november 2013 (CET)
Glede pregledovalcev licenc se strinjam, da informacija za druge uporabnike ni tako pomembna, ker je to rutinsko delo. Za prestavljavce datotek pa menim, da je koristno, da je navedeno, kdo s(m)o, ker se lahko drugi uporabniki potem obrnejo na nas, če želijo preimenovati katero od datotek in ne poznajo standardne predloge za to oz. ne želijo čakati predolgo. --Eleassar pogovor 19:06, 10. november 2013 (CET)