Martina Vuk

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Martina Vuk
Portret
Rojstvo22. april 1979({{padleft:1979|4|0}}-{{padleft:4|2|0}}-{{padleft:22|2|0}}) (41 let)
DržavljanstvoFlag of Slovenia.svg Slovenija
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg SFRJ
Poklicpravnica, političarka

Martina Vuk, slovenska pravnica, politik * 22. april 1979.

Martina Vuk je v 13. vlada Republike Slovenije državna sekretarka na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

Življenjepis[uredi | uredi kodo]

Martina Vuk se je rodila 22. aprila 1979. Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana pravnica.

Takoj po diplomi se je zaposlila na takratnem Ministrstvu za šolstvo in šport, v Sektorju za izobraževanje odraslih. Med leti 2006 in 2010 je bila zaposlena na Ministrstvu za javno upravo, kjer je sodelovala pri pogajanjih s sindikati javnega sektorja (zlasti na področju sociale in izobraževanja) in pri implementaciji novega plačnega sistema. Bila je tudi članica Komisije za razlago Kolektivne pogodbe za javni sektor. Med leti 2010 in 2014 je bila zaposlena v stranki Socialni demokrati in v Državnem zboru RS kot strokovna sodelavka poslanske skupine, zadolžena predvsem za področje dela, družine, socialnih zadev, invalidov ter zdravja in človekovih pravic.

V 11. vlada Republike Slovenije in 12. vlada Republike Slovenije je opravljala delo državne sekretarke na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Petnajst let je aktivno delovala na mladinski sceni, tako v Sloveniji kot v tujini. Bila je podpredsednica Mladinskega sveta Slovenije. Sodelovala je z različnimi nevladnimi organizacijami, predvsem na področju človekovih pravic in enakosti spolov ter delovala kot trenerka za človekove pravice s certifikatom Sveta Evrope.

Politično udejstvovanje je začela že ob koncu srednje šole, sprva v Mladem forumu Socialnih demokratov, nato pa tudi v stranki Socialni demokrati, tako na lokalni kot nacionalni ravni. Leta 2015 je postala predsednica Ženskega foruma SD.

Na Lokalne volitve v Sloveniji 2018 je bila izvoljena za mestno svetnico Mestna občina Ljubljana na listi Socialnih demokratov.

Živi v Ljubljani s partnerjem in dvema sinovoma.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

Profil na MIZŠ

Glej tudi[uredi | uredi kodo]