Pojdi na vsebino

Jaz, Tintin

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Moi, Tintin
Naslovnica VHS kasete v francoščini
RežijaHenri Roanne & Gérard Valet
ScenarijHenri Roanne & Gérard Valet
VlogeHergé, Gérard Valet (pripovedovalec)
GlasbaAlain Pierre
Datum izida
1976
Dolžina
51 minut
DržavaFrancija
Belgija
Jezikfrancoski

Jaz, Tintin (francosko Moi, Tintin) je francosko-belgijski film, ki je bil prvič prikazan leta 1976 s premiero v Parizu.[1][2] Film je bil narejen v delno dokumentarnem slogu, v katerem so bili prisotni intervjuji z ustvarjalcem Tintina in njegovih pustolovščin Hergéjem z resničnimi zgodovinskimi dogodki in novicami, ki so bili urejeni skupaj z animiranimi posnetki Tintinovih pustolovščin, katere je pripovedoval belgijski dopisnik Gérard Valet. Film je bil produciran s strani Belvision Studios in Pierre Films v sodelovanju s francosko-belgijskim ministrstvom za kulturo (Ministère de la Culture Française de Belgique).

VHS in DVD izdaja[uredi | uredi kodo]

VHS je izšel v francoščini, na DVD-ju pa je film izšel leta 2007 v dvojnem paketu s Tintin et Moi, ki ga je izdal Madman Entertainment. Vključeval je intervju z Michaelom Serresom, kratek film z naslovom "Skrivnost jasne črte" in biografijo Hergeja.

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. »BFI | Film & TV Database | MOI, TINTIN (1975)«. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 18. oktobra 2012. Pridobljeno 18. aprila 2010.
  2. I, Tintin (1980) - IMDb

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

Moi, Tintin v IMDb