Družina (časopis)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Družina (založba))
Jump to navigation Jump to search

Družina je slovenski katoliški tednik, ki je pričel izhajati 7. maja 1952. Najprej je bila katoliški časopis na Primorskem kot list goriške administrature, potem pa je postopoma postala vseslovenski katoliški časopis. Izhajala je štirinajstdnevno Od leta 1972 naprej izhaja tedensko, postopoma pa spreminja tudi obseg in zunanjo podobo, bogatejši pa sta postajali tudi njena vsebina in oblika. Leta 1995 je tednik povečal obseg na 24 strani, jeseni leta 1998 pa na 32 strani in postopno spreminja zunanjo podobo.[1]

Družina v luči katoliškega družbenega nauka obravnava vsa področja življenja, na poseben način pa je namenjena slovenskim družinam doma in po svetu. Zato ima tudi posebno mesečno prilogo Naša družina. Na svojih tedenskih straneh tednik prinaša novice iz življenja Cerkve v Sloveniji in v svetu, objavljajo komentarje, reportaže, poročajo o kulturnih dogodkih in množici drugega, kar je pomembno za slovenskega kristjana.

Do leta 2000 je izhajalo po 50 poslej pa po 52 številk tednika Družina. Naročnino plačujejo stalni naročniki (teh je 95 odstotkov) vnaprej v enem, po dogovoru pa lahko tudi v več obrokih. 

Direktor Družine je Tone Rode, odgovorni urednik tednika pa je Boštjan Debevec, ki je leta 2017 zamenjal Francija Petriča (urednik je bil 25 let). Med sodelavci časopisa so med drugim Ivan Štuhec, Drago Ocvirk, Alojz Rebula, Anton Jamnik, Brane Senegačnik, Christian Gostečnik, Metka Klevišar, Branko Cestnik in drugi.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]