Uporabniški pogovor:Mirella Gergolet

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pozdrav[uredi kodo]

Dobrodošla na straneh slovenske Wikipedije. Lepo je slišati, da je Wikipedija všeč tudi ljudem prek meja matične domovine. Pridružil se nam je na primer tudi Anton Mravcek prek Atlantika, ki ima slovenske korenine, in nam pomaga tvoriti škrbinske članke o številih. Kar takoj pa imam tudi vprašanje. Včeraj sem v članek o Trstu naložil dve lepi sliki iz drugih wikipedij, pa ne vem natančno za kakšni tržaški znamenitosti gre. Za drugo na italijanski strani piše La Borsa ~ - verjetno gre za tržnico? Ker gotovo znate italijansko se lahko tudi pridružite v Veleposlaništvo Wikipedije za morebitno pomoč obiskovalcem iz tujih jezikovnih področij. --xJaM 18:50, 8 okt 2004 (CEST)

Odgovor[uredi kodo]

(:)Na prvi sliki je Palača Vlade (Palazzo del Governo) (na Trgu Zedinjenja Italije), kjer ima sedež tržaška prefektura; na drugi sliki pa je Palača stare Borze (na Borznem trgu), kjer ima sedaj sedež tržaška trgovinska zbornica."Borsa" v it ni tržnica, a je ustanova, kjer se kvotirajo družbe (-kot so najbolj znane: tista v Londonu in tista v Tokiu. Tudi Trst jo ima zelo-zelo majhno --Mirella Gergolet 19:45, 19 feb. 2005 (CET)Lp Mirella

Tudi po slovensko rečemo kar borza. xJaM je predaleč sklepal ;-) lp, --matijap | pogovor 19:47, 19 feb. 2005 (CET)

Slog člankov[uredi kodo]

Hvala za vse prispevke, toda rad bi vas opozoril na dejstvo, da v trenutni obliki ne ustrezajo enotnem videzu Wikičlankov. Tako predlagam ogled uvoda, članek o urejanju in slogovni priročnik. lP, --Klemen Kocjančič 15:14, 6 feb. 2005 (CET)

Zdravo. En namig: na koncu članka se doda še kategorijo, v zadnji seriji konkretno [[Kategorija:Geometrija]]. LP --Tone 23:34, 16 april 2006 (CEST)


Notranje povezave morajo biti oz. delujejo, če so v imenovalniku; Neizrojeno stožnico - ni v redu. Neizrojena stožnica|Neizrojeno stožnico je pa prav. Sicer pa prosim, da ne brišeš podatkov, ki so že vnešeni, razen če so nesmisli, oz. jih nadgradiš. Npr. v članku Stožnica si izbrisala podnaslov Izsrednost, zanalašč ali po nesreči? thx, --Ziga 00:59, 17 april 2006 (CEST)