Protibatni motor

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Protibatni motor

Protibatni motor tudi bokser (ang. flat engine ali horizontally opposed engine) je konfiguracija motorjev z notranjim zgorevanjem, pri katerem so valji (bati) nameščeni v dveh nizih v horizontalni ravnini in se premikajo v nasprotnih smereh. Ročična (pogonska) gred je nameščena v sredini. Koncept je patentiral Karl Benz leta 1896 in ga poimenoval "kontra" motor.[1][2]

Večina te vrste motorjev je bencinskih, obstajajo pa tudi dizelski. Ni podatka, če obstaja tudi dvotaktni protibatni motor.

Protibatne motorje se veliko uporablja v športnih letalih, kjer so v večini primerov zračno hlajeni, medtem ko so avtomobilski protibatni motorji vodno (tekočinsko) hlajeni. BMW uporablja bokser motorje tudi na motociklih.

Proizvajalci avtomobilov z bokser motorji so Porsche in Subaru. V preteklosti so jih proizvajali tudi Citroën, Alfa Romeo, Honda, Toyota in Volkswagen.

Volkswagen zračnohlajeni bokser
UL260i bokser letalski motor

Protibatni motorji[uredi | uredi kodo]

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Sklici in reference[uredi | uredi kodo]

  1. English, Bob (29. april 2010). »The engine that Benz built still survives«. The Globe and Mail. Canada. Arhivirano iz spletišča dne 19. decembra 2013. Pridobljeno 19. decembra 2013.
  2. Hodzic, Muamer (27. marec 2008). »Mercedes Heritage: Four-cylinder engines from Mercedes-Benz«. Blog. BenzInsider. Pridobljeno 20. decembra 2013.

Zunanje povezae[uredi | uredi kodo]