Zgodovina arkanarskega pokola

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
История арканарской резни
Zgodovina arkanarskega pokola
Tbb-german.jpg
RežiserAleksej German
ProducentViktor Izvekov
ScenaristAleksej German,
Svetlana Karmalita
IgralciLeonid Jarmolnik,
Peter Fjodorov,
Julija Snegir
Direktor fotografijeVladimir Iljin,
Jurij Klimenko
DistribucijaLenfilm
Studio Sever
Datum izida
2013
Država Rusija
Jezikruščina

Zgodovina arkanarskega pokola (izvirno rusko: Исто́рия аркана́рской резни́) je bodoči ruski znanstvenofantastični film režiserja Alekseja Jurjeviča Germana in druga ekranizacija romana Težko je biti bog (Трудно быть богом) bratov Strugacki iz leta 1964. Prvo različico je z naslovom Težko je biti bog leta 1989 posnel Peter Fleischmann. Delovno različico filma Težko je biti bog so spremenili.

Snemanje se je začelo jeseni 2000 na Češkem, končalo pa 3. avgusta 2006 v Sankt Peterburgu (Lenfilm). [1] Trenutno ga urejujejo in montirajo.

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Na drugem neimenovanem izvenosončnem s humanoidnimi bitji naseljenem planetu, kjer poteka njegov srednji vek, živi skupina zgodovinarjev z Zemlje in se pretvarja za navadne ljudi. Planet z devetimi celinami so leta 2134 odkrili v sončnem sistemu EN-2097. Glavni lik progresor, zemljan Anton, ki se izdaja za dona Rumato Estorskega, je ogorčen nad krutostmi, ki jih lahko vsakodnevno opazuje, vendar mu nadrejeni prepovedujejo vmešavanje, da bi na ta način spreminjal naravni tok zgodovine planeta. Edina stvar, ki jo lahko zgodovinarji naredijo, je zaščita in pomoč nekaterim posameznikom, ki se očitno razlikujejo od drugih, in lahko prek svojega znanja in zamisli prispevajo k dobrobiti celotnega planeta. Rumata mora najti enega od teh ljudi, Budaha, in ga rešiti pred don Rebom, vladarjem Arkanarskega kraljestva in poblaznelim trinogom.

Vloge[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]