Wikipedija:Predlogi za brisanje/Wikipedija:Glasovanja/O zapisovanju svetniških imen

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Wikipedija:Glasovanja/O zapisovanju svetniških imen[uredi | uredi kodo]

Morda predlog ne bo šel skozi, a vseeno predlagam brisanje.

Janezdrilc bi kot administrator moral vedeti, da je glasovanje skrajni izhod, da se ne uporablja za drugo kot za ugotavljanje javnega mnenja (anketa) in da ne more biti zavezujoče. Wikipedija ni demokracija, odločitve sprejemamo z dogovorom in konsenzom. Take ankete samo polarizirajo občestvo in poskušajo dolge argumente zreducirati na minimalni da ali ne, kar je nemogoče storiti korektno in je bz. --Eleassar pogovor 15:25, 26 april 2007 (CEST)

Seveda vem, da je glasovanje na vrsti za pogovorom, vendar če pogledamo ravno pogovor, vidimo, da se je najstarejša razprava (o svetem Avguštinu) začela že 25. maja 2005 (pred skoraj dvema letoma), uporabniški pogovor:Lyonski o imenovanju cerkva pa 27. oktobra 2006 (6 mesecev nazaj). Glede na to, da je člankov, ki potrebujejo standardizacijo naslova (svetniki, kraji, cerkve) kar lepo število, sem pač zato, da se z mnenji ne odlaša še eno leto. Drugače pa je stran za glasovanje "komaj" v pripravi, kar pomeni, da jo lahko damo v funkcijo makar čez eno leto. --Janezdrilc 09:17, 27 april 2007 (CEST)

Če želimo, da postane tudi slovenska Wikipedija nek ugleden vir, se moramo ravnati in zgledovati po a) uglednih objavljenih publikacijah, b) izsledkih (jezikoslovne idr.) stroke in c) že obstoječih pravilih in smernicah Wikipedije. Ne pa po nekih neverodostojnih, za lase privlečenih, glasovanjih.
Kaj to pomeni v konkretnem primeru? 1. Imena svetnikov pišemo tako, kot smo se zmenili pod lipo, saj enak slog uporabljajo tudi druge enciklopedije in leksikoni. 2. Imena krajev in cerkva pišemo z sveti namesto s sv. Pri tem se ravnamo po zgledih v Slovenskem pravopisu (npr. Sveti Duh, Sveti Gregor, Sveti Jurij ob Ščavnici, Sveti Primož na Pohorju itd.) in po dogovoru o izogibanju kratic. Čemu bi morali o tem še glasovati oz. zakaj bi bilo ljudsko glasovanje bolj relevantno, ne vem. --Eleassar pogovor 12:32, 3 maj 2007 (CEST)

Dajmo to urediti brez glasovanja Ziga 21:28, 5 maj 2007 (CEST)

Voting is eevil :-) Tukaj pmsm ni potrebe za glasovanje. --Tone 21:32, 5 maj 2007 (CEST)

Ok, vidim, da se vsi strinjate o predlogu za brisanje. Bom kar sam izvršil. --Janezdrilc 22:00, 5 maj 2007 (CEST)