Wikipedija:Predlogi za brisanje/Prekmurščina

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Prekmurščina[uredi kodo]

Prekmurščina (uredi|pogovor|zgodovina|povezave|opazuj|dnevnik)

Meni je zelo žal, ampak tole ni Wükipedija. --Andrejj 23:30, 30. marec 2010 (CEST)

Zelo ironično, ampak ne razumem, zakaj si tak brezdušen. Sicer včeraj sem sklenil, da zdaj bom se ukvarjal s korigiranjem članka, nadrobno pregledam jezične narobe, napišem sklice, in zdaj, že pa ti prideš. Tukaj imam eno podstran. Tukaj renoviram članek, ker če bi ga brisali. Dončecpogovor 10:18, 31. marec 2010 (CEST)

In to je ni prekmurščine da wükipedija, nego francuščina. :D Dončecpogovor 10:21, 31. marec 2010 (CEST)

  • Symbol oppose vote.svg Proti - Andrej, zdi se mi, da zadnje čase vodiš neko "križarsko vojno" proti Dončecu in njegovim prispevkom. Saj vidiš, da se trudi in da počasi gre, poleg tega pa mu nekateri sodelavci pomagamo izboljševati zadeve? Kaj pa ti? Si mu slučajno kaj pomagal pri urejevanju? NE. In verjetno ti ne bi padla krona z glave, če bi pomagal. Drugič, zanimivo je, da sploh ne opaziš/nočeš opaziti/ se ti ne da opaziti članke, kot so David Desrosier, Rudi Uran, večina članka Taro itd. Če te že motijo "neslovenski" članki, bodi potem dosleden pa še te npr. predlagaj. Tretjič, morebiten presežek svoje energije bi lahko usmeril npr. v članke pod tole kategorijo. Premisli o tem.
P.S.: Pa da ne bi mislil, da te česarkoli obtožujem. Ne, prav nasprotno, izpostavil sem nekatere dobronamerne nasvete.--Archangel 11:18, 1. april 2010 (CEST)

Symbol comment vote.svg Komentar: Razumem kaj hočeš povedat, ampak razumem tudi Andreja, ki izgublja voljo ob Dončecovih prispevkih. Večina jezikovno katastrofalnih člankov (če odštejemo projekte) je osamljenih primerov, ko avtor recimo požene angleški tekst skozi Google translate in ga nalepi sem. Tak članek se pač popravi ali izbriše in to je to. Dončec pa masovno dodaja članke, čeprav smo ga že prosili, naj malo ustavi konje in poskrbi vsaj za jezikovno ustreznost enega članka preden objavi naslednjega. — Yerpo Ha? 11:37, 1. april 2010 (CEST)

Symbol comment vote.svg Komentar: No, potem pa predlagam naslednjo strategijo: ko bo Dončec dodal en članek, se bo pri tem ustavil in ga maksimalno izpilil, drugi pa bomo po svojih močeh pomagali. V danem primeru predlagam, da se Dončec loti izboljševanja obravnavanega članka od A do Ž. Jaz druge rešitve enostavno ne vidim. --Archangel 11:45, 1. april 2010 (CEST)

Mislim, zdaj malo ne pišem člankov, morda pišem sezname (kot napr. o prekmurskih tiskanjih knjigah), pa tudi repariram in širim več člankov. Sicer tudi sem hotel širiti članke Jožef Klekl, Jožef Sakovič, Murska republika, Vilmoš Tkalec in dva Küzmiča. Dončecpogovor 15:31, 1. april 2010 (CEST)
Naslednjič samo en članek želim pisati, ker iz madžarske wikipedije so me zaprosili. Dončecpogovor 17:45, 1. april 2010 (CEST)
  • Symbol oppose vote.svg Proti Članek o prekmurščini vsekakor sodi v wp, jasno pa je, da ne gre za wükipedijo, ker bi nas precej tukaj lahko nehalo pisati. Bo pač treba članek objektivno zapisati, jezikovni popravki pa menda res ne bi smeli biti problem, ker potem je prekmurščina gotovo več kot narečje, ki mu je uspelo priti do knjižnega jezika - j'le. --xJaM 21:27, 2. april 2010 (CEST

Symbol comment vote.svg Komentar: Hja, ne vem, kaj bi rekel. Na hitro sem preletel članek o prekmurščini in ugotovil, da ne morem dosti pomagati, ker je veliko mest, ki jih pri najboljši volji ne razumem. Potrebovali bi nekoga, da bi članek prevedel, šele potem bi ga lahko zlektoriral ... --Duxborut 14:23, 13. april 2010 (CEST)

Lahko mogoče končati glasovanje, ker nihče ne podpiral brisanja. Dončecpogovor 19:46, 30. maj 2010 (CEST)