Uporabniški pogovor:Bor.minto

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, Bor.minto. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Theresa Plut - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 09:01, 21. maj 2021 (CEST)[odgovori]

Problemi z avtorskimi pravicami v članku Pogovor:Theresa Plut[uredi kodo]

Prosimo vas, da ne dodajate besedila, ki ga niste napisali sami. Vaš prispevek v članku Pogovor:Theresa Plut smo žal morali izbrisati, saj je del spletne strani, dostopne na naslovu https://www.theresaplut.com/sl/about/.

Če ste avtor dodanega besedila oz. imate dovoljenje za objavo pod določili licence Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0, vas prosimo, da to napišete na pogovorni strani članka, ki se nahaja na naslovu [[Pogovor:Pogovor:Theresa Plut]], in nam pošljete e-pismo z dovoljenjem za objavo na naslov permissions-sl@wikimedia.org. Za navodila glej Wikipedija:Dokazilo o dovoljenju za objavo. Če besedilo ustreza ostalim smernicam Wikipedije, ga bomo z veseljem obnovili.

Hvala za razumevanje in za nadaljnje prispevke k Wikipediji.--A09090091|(pogovor) 22:46, 3. oktober 2021 (CEST)[odgovori]

Hvala. Za primer sem vzel pevko Katjo Konvalinko. Ob zadnjem poskusu sem slog spremenil tako, da ni videti kot kopiranje s spletne strani Therese Plut. Ali se podatki, kot so institucije in izpeljani repertoarji, preprosto ne bi smeli objaviti na wikipediji, če so že kje drugje na spletu? Konvalinka ima podatke o sebi na spletnem mestu SKGG, vse je reproducirano na njeni strani Wikipedia (včasih zelo podobno) in s tem očitno ni težav.
Ali po vašem mnenju preprosto ne bo mogoče objaviti npr. konkretne dosežke Therese Plut, ker so že objavljeni na njeni spletni strani?
Hvala za pomoč. Ko bom razumel, kje je hakelc, bom si upal še kakšno drugo stran (izvajalci resne glasbe) objaviti... Bor.minto (pogovor) 11:36, 5. oktober 2021 (CEST)[odgovori]
Načeloma naštevanje in podobno ni sporno, dobro je le, da je podprto še s čem drugim kot z njeno osebno stranjo ali plačanimi promo objavami. A09090091, si siguren, da je bila zadnja verzija tudi copyvio? — Yerpo Ha? 12:25, 5. oktober 2021 (CEST)[odgovori]
@Yerpo: Ni bila tako direktna, kot npr. nedavno Lanius minor, kjer je bilo besedilo identično. Bili so premetani odstavki, vendar ne stavki (pa tudi to je premalo), besedilu pa je bila dodana le biovrstica. PMM zadovoljuje brisanju, lahko pa obnovimo. A09090091|(pogovor) 17:49, 5. oktober 2021 (CEST)[odgovori]