Uporabniški pogovor:Žiga/do 16.8.2007

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Pop

Lahko prosim pogledaš pop glasba in popularna glasba. --Andrejj 22:10, 27 maj 2007 (CEST)

Pojma sta pogosto zamešana, dodaten problem predstavlja tudi pomen »popularnosti«, ki je dinamičen pojem. Tako bi lahko npr. rekli, da je bi Mozart v svojem času pop glasbenik. Seveda ima današnja pop glasba obvezne aranžerske pritikline: žanrsko instrumentacijo, v zadnjem času pa je skoraj nad vse glasbene atribute postavljena fizionomija odrskih protagonistov.

Dandanašnji je izoblikovano stališče, da je pop glasba podmnožica popularne glasbe; vendar se v dodatna razglabljanja nisem nikoli spuščal, poleg muzikoloških so namreč tudi sociološki pristopi k problemu. Na to temo bo gotovo z znanstvenim pristopom najbolje vedel razpresti npr. Gregor Tomc. Ziga 09:20, 28 maj 2007 (CEST)

To mi je še kar jasno, upam da trenutna definicija ni povsem mimo. --Andrejj 20:16, 28 maj 2007 (CEST)

Na en., od koder si povzemal, je definicija kar sprejemljiva, najbolje je uvodni odstavek v celoti prevesti od tam. Ziga 21:07, 28 maj 2007 (CEST)

Zakaj brište????

Glej sem: Uporabniški pogovor:89.142.101.32#Zakaj ste zbrisali???? in Uporabniški pogovor:Bojan PLOJ#NE Ziga 15:43, 2 junij 2007 (CEST)

Copy vioaltion

Pozdravljen kolega. Če sem tem spravil v slabo voljo naj povem, da nikakor ni bil moj namen. Nisem sem se zavedal, kaj povzročam. Prosim za malo bolj obširno razlago, kakšne težave sem povzročal in kako naj se vedem v bodoče. --Bojan PLOJ 15:59, 2 junij 2007 (CEST)

Slabo voljo ne, pač pa opravljanje dvojnega dela. 15 oktobra 06 sem te prosil iste pozornosti: Uporabniški pogovor:Bojan PLOJ#copyvio. Gre zato (kot sem tudi že povedal), da se nekateri članki (glede na predlogo slog itd.) lepo uredijo, potem pa zaradi c-vio izbrišejo oz. jih je treba popolnoma preurediti, kar zahteva svoj čas. Entropija torej, če nek urejevalec v članek vloži svoje delo/čas, potem pa je zadeva predlagana za izbris. Zato se dajmo karseda držati preverjanja, če svojim sodelavcem želimo dobro. Raje v članek slogovno (ali pa s predlogo o slogu) sploh ne posegaj, če se nisi prepričal o njegovem izvoru. lp., Ziga 17:11, 2 junij 2007 (CEST)

Priimki

Zakaj bi človeka, ki bere članek o Ignaciju Hladniku, zanimali še drugi Hladniki? A potem dodamo tudi Za druge Ignacije glej ... itd? Zadeva je povsem odveč. --Andrejj 17:48, 2 junij 2007 (CEST)

Hm, ne vem zakaj bi ga zanimali. Vendar ne vem, kaj bi se potem povezovalo s stranjo Hladnik, t.j. vice versa z razločitveno stranjo. Veš ti? Ziga 18:37, 2 junij 2007 (CEST)

Tja grem, če me zanima priimek Hladnik v splošnem ali pa ne poznam imena. Pa morda še seznam slovenskih priimkov? --Andrejj 18:41, 2 junij 2007 (CEST)

Dejansko bi moral biti to članek brez povezave. - Kako, bo kdo naredil seznam slovenskih priimkov?, če že, bi bilo bolje spisati etimološki seznam s.p. Ziga 18:43, 2 junij 2007 (CEST)

Ok! Vir? Ziga 18:58, 2 junij 2007 (CEST)

Ima kategorijo, ima oznako škrbina, sicer ono skupbno, ki sem se je navadil ob prihodu. Bom še pogledal ali imajo pivci čaja in njigovo kolegi na oni strani Atlantika kaj. LP --Janez Novak 16:32, 4 junij 2007 (CEST)

Prosim ne bodi tako hiter s pripombami, daj vsaj 10 minut cajta po zadnjem posegu v nekem članku. LP --Janez Novak 16:42, 4 junij 2007 (CEST)

Sori, priznam, da sem bil precej hiter. Ziga 22:41, 4 junij 2007 (CEST)

Administrator Heretik mi je svetoval, naj se obrnem na vas. Napisal sem mu spodaj navedeno:

Imam neverjetne težave s slikami. Tudi po tem, ko sem slike opremil NATANKO po navodilih administratorjev, so mi le-ti po določenem času slike spet zbrisali (gre za grb glasbene skupine Zeus, člane glasbene skupine itd...). Sedaj nisem več prepričan, ali bo sploh še kakšna slika ostala na Wikipediji, če jo ponovno naložim. Še največja ironija pa je v tem, da so vse slike MOJE in da še NIKOLI nisem kršil avtorskih pravic, saj sem glede tega na vseh področjih zelo strikten. Vsem administratorjem predlagam, da preden kar tako povprek brišejo zakonit in popolnoma legalen material iz Wikipedije, navedejo vsaj utemeljen razlog za izbris, če pa le-tega nimajo, pa naj slike pustijo pri miru. Človek namreč počasi prične izgubljati zaupanje v slovensko Wikipedijo, še posebej zato, ker na matični (angleški, če se lahko tako izrazim) Wikipediji NIKOLI nisem imel podobnih težav.

Upam, da boste mojim težavam vsaj prisluhnili. Lep pozdrav. MZupanc Vzpostavljeno iz »http://sl.wikipedia.org/wiki/Uporabni%C5%A1ki_pogovor:Heretik «

Hja, čestitam za vztrajnost :-). Pri izbrisu nas je najbolj motil znanec ©, čeprav je slika res tvoje delo. Pri GFDL slikah ali javni lasti, kot si slike označil si ne pridržiš nobenih specialnih avtorskih ugodnosti. To delno omogoča le Creative Commons. Preberi si članke - so bolj jasni kot jaz. lp, --Miha 20:54, 4 junij 2007 (CEST)

Sem prebral to tvoje besedilo že drugje.

Glej Wikipedija:Pod lipo/Arhiv-2007-05-06#Copyright vs. GFDL in Wikipedija:Predlogi za brisanje/Slika:Acede1.png. Poleg tega ti na srce polagam še nekaj:
  • wikipedija sicer ni namenjena avtopromocijskim akcijam, vendar smo se po večih debatah odločili, da se biografij in enciklopedičnih podatkov ne bomo branili
  • slikovno gradivo, ki je namenjeno boljšemu razumevanju ali ponazoritvi članka, mora biti vključeno v članek. Osirotele (neuporabljene) datoteke, ki po možnosti izgledajo še kot kakšni reklamni letaki, za katere sam Zeus ve, kam spadajo, so po inerciji izbrisane. Wikipedija ni namenjena nikogaršnjem reklamiranju.

Če torej stremiš po objavi svoje slike in logotipov, je treba storiti naslednje:

  1. odstrani ©, če daješ licenco PD ali GFDL
  2. slike opremi z vsemi potrebnimi (ujemajočimi se) podatki
  3. naložene datoteke uporabi v člankih, tako da ne bodo osirotele
  4. ne pretiravaj s samohvalo in nepotrebnim lišpanjem avtočlankov

lp., Ziga 22:38, 4 junij 2007 (CEST)

Vztrajnost

Hja, najprej hvala za vse odgovore.Stvar se končno nekam premika. No, kar se tiče znaka (c), moram v svoj zagovor pripomniti, da so bile slike odstranjene tudi, ko sem umaknil znak (c). Tudi namen objave člankov ni bil v samopromociji (če bi se Zeus znal oz. hotel promovirati, bi nas dnevno vlačili po kakšnih manj uglednih medijih), ampak, če sem že nekaj objavljal, sem hotel to (ob pomoči administratorjev seveda) storiti čim bolj po zgledu nekaterih sorodnih člankov. Še enkrat ponavljam, nikoli ni bil namen kakšne promocije. Če članki res dajejo tak občutek, jih raje umaknem. No, vsebina člankov je avtentična, preverjena, resnična in spet iz mojega zornega kota in po mojem občutku ne bogve kako samohvalna (bolj samokritična). Kar se tiče logotipa, ga pač Zeus ima, takšnega kot je in je tudi registriran (kot sama znamka). Lastnik znamke sem jaz. Pa še malo v moj zagovor: besedilo mojih težav je res zaslediti na več mestih, to pa zato, ker sem še vedno (očitno) zelo zelen na Wikipediji in sem pač svoje težave "zaupal" več ljudem. Kar se pa tiče vztrajnosti, pa itak ni potrebna dodatna razlaga. Dejstvo, da Zeusi na pošten način (brez tki. metod "pod mizo" ali "za hrbtom") vztrajamo že preko 20 let, je dovolj zgovoren dokaz. Res je, da nismo ravno neke legende, smo pa vsaj nekajkrat naredili vsaj majhno razliko (spet: ne jemlji tega kot promocijo, zgolj kot razlago :) ). Za konec se zahvaljujem za informacije in se seveda priporočam še za čim več nasvetov (tudi vsebinskih; če se zdi kakšna vsebina preveč nališpana ali samohvalna, jo bom nemudoma popravil, če me le kdo na njo opozori).

Tako. Hvala in lep pozdrav in seveda hvala tudi za bodočo (čim bolj konstruktivno) kritiko.

Marko Zupanc, Zeus

p.s. Zanima me še, kdo prejme denarni prispevek (ki ga nameravam nameniti Wikipediji v podporo) in za kakšne namene se uporabi?

Razumem. Kar se tiče $ je tako: vsi slovenski wikipedisti delujemo brezplačno (konec koncev si tudi s tem, ko si dodal besedilo na wp., postal wikipedist). Sami nismo še nikoli pobirali denarja, pobira pa ga fundacija Wikimedia (občasne globalne akcije zbiranja $ te fundacije objavimo tudi na naši wp.). Potrebno je namreč izpopolnjevati hardware in oskrbovati serverje. V času, ko ni teh akcij, lahko najdeš največ podatkov tu: http://wikimediafoundation.org/wiki/Fundraising . Sicer pa posameznik ideji wikipedije lahko največ prispeva s svojim znanjem, torej s tem, da napiše ali izpopolni članke, katerih tematiko obvladuje. lp., Ziga 08:30, 6 junij 2007 (CEST)

Mislim, da je ta prevod. če je iz nemščine prava cvetka.

Hamburška leta

Tu sta oba stavka in sicer druga po vrsti:

Dort blühte unter der Leitung Reinhard Keisers das einzige deutsche Opernhaus, das diesen Namen verdiente. Händel musizierte erst als zweiter Violinist, später als Cembalist im Opernensemble und befreundete sich mit dem Komponisten,

Pri ustanovitelju edine nemške opere tistega časa (Gründerju) Reinhardu Keiserju je lepo napredoval in dobro zaslužil. Najprej je zasedel mesto drugega violinista v orkestru, kmalu pa je prevzel pomembnejše mesto čembalista.

Gründerju Reinhardu Keiserju Ne vem kdo je ta mož. Reinhard Keiser pa obstoja in je nemški komponist. Gründer, der, (-s, -) pa je ustanovitelj.

Prevod bi se pa glasil takole: Tam je pod vodstvom Reinharda Keiserja cvetela edina nemška operna hiša, ki si je takšno ime zaslužila. To sem poslal tebi, da preveriš in če imam prav popraviš, saj si v glasbi "doma". LP--Feri 00:19, 14 junij 2007 (CEST)

en:Reinhard Keiser je že pravo ime, Gründer pa pomeni ustanovitelj, in tisti, ki je stavek iz nemščine prevajal, je očitno mislil, da je to tudi ime. Urejeno. lp., Ziga 14:08, 14 junij 2007 (CEST)
Pravilen prevod je napisan z odebeljenimi črkami, kar da prevodu pomolnoma drugi smisel.LP--Feri 16:41, 14 junij 2007 (CEST)

Vse skupaj je stvar leporečenja. V glavnem, igral je v orkestru operne hiše, katere šef je bil Keiser. Da bi se držali prevodov kot pri kakšnem leposlovju, je za wp. brez globljega pomena. lp., Ziga 22:46, 14 junij 2007 (CEST)

predloga:v delu oz. {{working}}

hvala lepa...sem iskala po svojih starih pogovorih kako se prav napiše pa si me hvalabogu prehitel. ravnokar sem te namreč mislila vprašati.:):):)--Amazone7 23:18, 14 junij 2007 (CEST)

Uporabniški pogovor

Žiga, prosil bi te, če na svojem uporabniškem pogovoru zamenjaš:

16.8.2007 Zadnja urejanja

s

Zadnja urejanja

saj je ta način zastarel ({{ModraPovezava}}), namesto nje se uporablja slog navadnapovezava, povezava pa enako deluje tudi kot notranja povezava. Hvala. --Domen 10:37, 17 junij 2007 (CEST)

Zamenjal. Sem že pozabil, zakaj sem si sploh naredil ta link, ko pa že ves čas uporabljam knof... Ziga 11:18, 17 junij 2007 (CEST)

Ni napaka. Je samo ironija. :-) --Domen 22:10, 18 junij 2007 (CEST)

Aha, sori, šele zdaj sem prebral. Res je, polžek bi se moral nasmehniti v objektiv. Takih sramežljivih polžev ne podpiramo. Vračam urejanje. lp., Ziga 23:07, 18 junij 2007 (CEST)

en. User:Pranavor

Žiga! prosim te, da mi pomagaš pri (... #Očitno si se na en. logiral 9.6.[1], napisal pa nič…...) angleški registraciji Pranavor kot uporabnik, saj enostavno ne pridem skozi. Hvala! Lp Pranavor 11:49, 20 junij 2007 (CEST)

Če ne prideš skozi, si se verjetno zatipkal pri passwordu. Ali si ziher, da vpisuješ istega, kot takrat, ko si ustvaril uporabniško ime? Ziga 11:54, 20 junij 2007 (CEST)

Ponavadi s tem nimam problemov. Na log in vpišem Pranavor in pass... , kot mora biti. Obstaja možnost, da sem se že pri prijavi zatipkal pri pass. Kaj zdaj...??? Po mailu ne dobim pomoči! Še ne! Hvala! Lp Pranavor 12:25, 20 junij 2007 (CEST)

Možno, da si se zatipkal pri prvi prijavi. Poskusi variacije na geslo (glede na sosednje tipke na tipkovnici) lp., Ziga 14:04, 20 junij 2007 (CEST)

Ali kakšne pomoči iz en wiki v taki situaciji ni?--Pranavor 14:39, 20 junij 2007 (CEST)

Morda ti lahko pomaga kak biroktat od tam, vendar ne poznam nobenega. Poskusi kontaktirati koga na http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Bureaucrats Ziga 23:04, 20 junij 2007 (CEST)

To se mi izpiše, če zaprosim za nov pass: Login error: Error sending mail: There is no e-mail address recorded for user "Pranavor". To je čudno. Vedno dam mail zaradi pass, da lahko uporabim pomoč!! Lp, --Pranavor 15:42, 30. junij 2007 (CEST)[odgovori]

Ja, seveda, tudi na naši wikipediji lahko v svojih nastavitvah (na vrhu čisto vsake strani, medtem ko si logiran, ti pri nas piše: Pranavor - pogovor - nastavitve - spisek nadzorov, itd.) vpišeš e-mail, na katerega ti je mogoče poslati novo geslo. Ker pa tega naslova nisi vpisal, ti ne morejo poslati, oz. vedeti, da si pravi. Kaj več na to problematiko ne poznam. Vsekakor je ta account zdaj zaseden in ga ne bo nihče drug uporabljal (dokler se ne spomiš zatipkanega pass.a ali se ne obrneš na "žive" ljudi) na en. lp., Ziga 15:56, 30. junij 2007 (CEST)[odgovori]

Kot berem na strani Državnega zbora: ... in se leta 1998 vpisala na Teološko fakulteto v Ljubljani. Še pred študijem je bila sprejeta na avdiciji za voditelja razvedrilnega programa na Televiziji Slovenija. Torej ni teologinja. --Andrejj 21:50, 27 junij 2007 (CEST)

Torej je še gimnazijka. Je to morda povprečna izobrazba poslancev? Ziga 21:53, 27 junij 2007 (CEST)

To vsekakor ne, čeprav je kar nekaj poslancev srednješolcev (mislim da manj ne). --Andrejj 22:08, 27 junij 2007 (CEST)

Ta članek je še v izdelavi, tako da nima pomena že dodajati oznak o kakovosti... ko ga bom končal bom vrnil oznako, ki si jo dodelil (sedaj je napisana v komentarju) --Errorage 18:37, 30. junij 2007 (CEST)[odgovori]

Odlično! Končno še en glasbenik. Ne pozabi na notranje povezave = [[_]], raje delaj to sproti. Če je stran v izdelavi, ji dodaj predlogo {{working}}, sicer bodo uletavali tudi drugi urejevalci in ti dajali noter predloge oz. dopolnjevali. lp., Ziga 22:56, 30. junij 2007 (CEST)[odgovori]
aha, hvala lepa. --Errorage 01:46, 1. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Živjo, zanima me samo, če po vaše slika s "pritiski" slika:klarinet-keychart.jpg|10px ustreza merilom kakovosti za wikipedijo ter, če ne, ali to sploh spada na wikipedijo (da ne naredim nove, bolj kakovostne, samo da ugotovim, da to ne spada na wikipedijo). in pa, kako lahko pobrišem teh osem slik slika:Toprighterrorage.gif, in ostalih 7 (vse so na strani s novimi slikami) ker sem ugotovil, da wiki ne podpira funkcije 'background="slika.gif"' --Errorage 08:55, 6. julij 2007 (CEST) (kasnejši podpis, čas ni veljaven)[odgovori]

  1. One majhne slike so, kot si videl sam, popolnoma neuporabne. Sem izbrisal.
  2. slika:klarinet-keychart.jpg je ok.
  3. Uporabljaj Zbirko! http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page - slike, ki si jih izdelal sam, dodajaj tja; ne pozabi na dovoljenje (licenco). Prednost Zbirke je v tem, da tam že obstaja mnogo slik, uporabljajo pa jih lahko vse wikipedije. Če naložiš sliko samo na slovensko wp., jo lahko uporabljamo samo tu.
    1. Na Zbirko se logiraš enako kot sem
    2. Nekaj slik o klarinetih je tudi tam; http://commons.wikimedia.org/wiki/Clarinet - kot vidiš, ni slike za liro itd., prav gotovo pa bi koristile tudi wikipedijam v drugih jezikih. Malo si poglej in vse slike, ki jih nalagaš pod GFDL ali PD, daja tja.
    3. Logotipi, a la :Slika:Apple.gif potrebujejo licenco "logo" (ta nima nič in bo zaradi tega lahko izbrisana). Teh ne smeš nalagati na zbirko, ker so avtorsko zaščiteni. Predvsem preveri referenčne članke drugod, npr. en:Apple Inc. in si poglej, kako je slikovno gradivo urejeno tam.
    4. Predvsem morajo biti vse slike opremljene z:
      1. imenom in opisom, kaj predstavljajo
      2. podatki o avtorju (uporabniško ime) oz. virom (spletni naslov ipd.)
      3. licenco (dovoljenju za objavo). če si avtor sam, dodaj pod GFDL ali PD, kot rečeno. in to na Zbirko, ne sem!
      4. Vedno, ko nalagaš slike, se ti na dotični strani pojavi combo-box, v katerem moraš izbrati licenco! ne pozabi izpolniti tega, sicer so slike brisane!

lp., Ziga 08:14, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Hvala za izbris slik, ja za zbirko sem ugotovil šele pozneje, ko sem že takorekoč končal s klarinetom. Šele takrat, ko sem se začel ubadati s babilonom, al kako se že reče, sem ugotovil da so več ali manj vse tiste slike shranjene v zbirki... Samo takrat sem še mislil, da so v zbirki samo generične ikone... potem sem pa naključno našel, da je to dejansko zbirka ogromne količine gradiva... no, sedaj vem... tiste slikce bom naložil v zbirko, tako da bodo lahko tudi drugi koristili moje "strašansko kakovostne" slike. Glede apple.gif, tisto lahko zbrišeš... jaz počasi šele odkrivam, kako razpleten je ta wikimperij... kako se vse kar želiš že dobi gor... osebno se imam za velikega nooba... tako da, heh, potrpi z mano :D. Aja, licenco mislim da sem vedno izbral... samo v dveh primerih nisem bil prepričan katero izbrat, tako da sem si reku: "nočem zamočit... rajši pustim, da en admin to izbere in mi malo razloži" :D hvala ti, žiga, si v veliko pomoč! --Errorage 08:47, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Slika:Apple.gif ni zrela za izbris, saj applovega logotipa v članku še nimamo. Sem dal pravo licenco, kljub temu pa potrebuje še vir, od kje si to sliko vzel (url). Do takrat ji bom dal predlogo "OVL", kar pomeni, da slika nima popolnih podatkov, in da se jo v 7 dneh briše, če jih ne bo. Torej, malo se nauči:
  1. dodaj url od strani, kjer si vzel sliko
  2. ko bodo vsi podatki o datoteki, izbriši predlogo OVL
  3. implementiraj sliko v članek
lp., Ziga 09:01, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

tako? :Slika:Apple.gif --Errorage 09:15, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Jep. Ziga 09:19, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

gd gd, thx :D --Errorage 09:20, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ker si (menda sicer pomotoma, a vendar) birokrat, lahko kdaj podeliš kakemu botu status. --Andrejj 17:30, 3. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Hehe, saj res, sem že pozabil na to čast. Mislim, da sem do zdaj birokratsko magijo uporabil na enem primerku in sicer nekoga, se mi zdi, sem povišal na sysopa.

... Ko berem tele Prošnje za delovanje botov, izgleda vse skupaj precej dolgočasno, nikogar še nismo zavrnili. Ali pač? Kakšne so možne komplikacije, oz. ali so že kdaj bile večje težave (po odobritvi)? lp., Ziga 18:20, 3. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Načeloma se fantje držijo dogovorov, tako da ni problemov. --Andrejj 20:50, 3. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Odgovor na podtikanja

[2] [3]

-Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Alexbass (pogovorprispevki).

Hojhoj Aleksander. Upam, da nisi spet prišel razgrajat na tele spletne strani. Nekateri ljudje pač mislijo, da se ves svet vrti okrog njih: vsi so nastrojeni proti njim, jim mečejo polena pod noge, boriti se morajo za svoj obstanek, za pravico in resnico. Torej, kolikor poznam urejevalce na tejle wp., moram povedati, da se prvenstveno ukvarjajo z ustvarjanjem oz. editiranjem člankov, kot s kakršno koli vrsto podtikanj, saj od njih tudi ne bi imeli nobenih koristi. Predvsem delamo tu zastonj, sem in tja pa prenašamo tudi kak bujni ego, kakršen je tvoj (da ne govorimo o tvojem agresivno-zanesenjaškem načinu komuniciranja z uporabniki). Nabildal si svoj avtočlanek (kar je očitno bilo prvenstveno gonilo tvojega sodelovanja na wp.) in ne vem, kaj bi zdaj še rad. Si največji, najboljši, najlepši, najbolj znan, najbolj vpliven, whatever. Če imaš dokaze za to ali pa ne: mene tvoj profil niti tvoj biografski članek ne zanimata, zato te prosim, da ne utrujaš več s paranoičnimi izpadi.

Povezavi, ki si jih dal na začetek tega poglavja, prenesi v članek kot "reference", tako da je ob navedeni trditvi v članku jasno črno na belem dokazano, da si to, za kar se predstavljaš. Brez dramatizacije, joka in stoka. lp., Ziga 10:44, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Žiga. Nekoč boš doštudiral farmacijo ali medicino ali karkoli že. Potem boš iskal službo ali karkoli že. Potem boš poskusil ustvariti kariero ali karkoli že. Do takrat je pa še dolga pot in Tvoj Ego, ki kar sije iz Tebe, se bo moral nekoliko umiriti - če ne, ne boš nikoli prehodil vseh naštetih stopnic. (Alexbass 11:14, 6. julij 2007 (CEST))[odgovori]

:-) Ziga 11:37, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Je mogoče sedaj zunanjo povezavo »Puconci Geopedia«, dodati v okence k Zemljevidu Najdi.si. Puconci LP --Feri 10:56, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Predlogo "naselje" (to je tisto okence) je predvsem izdeloval Slodave, pa tudi Andrejj, Miha itd. Prosi avtorje, da nadgradijo, oz. podajo mnenje o tej izboljšavi. Ziga 11:05, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Živjo. Prosil bi te, če bi lahko zbral pogovore o zapisovanju japonskih imen na eni strani in pripravil predlog smernice, tako kot je bilo narejeno pri zapisovanju svetniških imen in za ruščino. Da bomo še ostali razumeli, kako naj bi jih pravilno zapisovali (in zakaj ravno tako), ne da bi morali za to prebrskati vso WP. Hvala vnaprej. --Eleassar pogovor 13:37, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ok, bom v kratkem naredil podobno kot je za ru. Na kratko gre zaradi dvojne transliteracije (večina urejevalcev ne prevaja direktno iz japonskega zapisa, ampak iz hepburna; torej prevod prevoda). lp., Ziga 14:15, 6. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Bok. Ka nisem prav naredil te notranje povezave kot si napisal? Reorgart

Ne. http://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=Dom_za_sanje&diff=947384&oldid=946715

lp., Ziga 17:52, 15. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Re: Slog

Ja, res je bila v naslovni vrstici članka Marianne Rosenberg to moja nedoslednost in hvala za (nekoliko cinično) opombo. Upam, da bom v prihodnje zmogel pisati brez takšnih spodrsljajev. LP--Marko3 22:59, 15. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ah ne, kar se mene tiče, je bila opomba povsem rutinska in brez posebnega čustvenega predznaka. Short notice. Ziga 00:29, 16. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Re: notranje povezave

Um domnevam, da sem dodal zadostno število notranjih povezav pri članku granulociti. Lp, Archangel 19:44, 17. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Jep, je bolje. Spletna enciklopedija pač ponujaj cross-reference, da ni treba za vsako geslo tipkati v iskalno okno. Dodatna lepotna kirurgija: http://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=Granulociti&diff=949135&oldid=948905 lp., Ziga 00:17, 18. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Piknik

OOOOOj! kdaj je piknik? sem v bližini in bi z veseljem prišla:)--Amazone7 17:30, 18. julij 2007 (CEST)[odgovori]

vidim da sem prepozna...--Amazone7 17:43, 18. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Zdravo. Prosim te za administratorsko pomoč glede avgustovskega piknika, katerega koordinatorica sem. piknik naj bi se zgodil na Ljubljanskem gradu, predlagam da se dobimo pri sončni uri; če kdo hoče, lahko pride tudi z mano, se bom verjetno pripeljala. Kar prosim tebe je, da nekako obvestiš čim več uporabnikov, ker sama tega še ne znam in tudi ne morem. Rada bi, da jih to ve čim več, da se ne bo ponovila julijska zgodba. V kolikor bi imel še kaka vprašanja, mi pusti email in odgovorila ti bom po tej poti. Pa hvala lepa--Amazone7 12:16, 26. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ker mnogi uporabniki ne prebrskajo celotne strani Pod lipo, predlagam, da vsaj najbolj stalnim napišeš kratko sporočilo na pogovorno stran: to bodo morali opaziti. V tem sporočilu jim pošlji link na Pod lipo za več infomacij. Kateri uporabniki so dejavni, lahko vidiš tule: http://stats.wikimedia.org/SL/TablesWikipediaSL.htm (so tudi povezave nanje). Najbolj dejavni uporabniki so sicer (kot piše tam:)

Klemen_Kocjancic - XJamRastafire - Ziga - Andrejj - Romanm - Eleassar - Heretik - Slodave - Sporti - Peterlin - Rude - Tone - Dbc334 - Janeznovak - Pinky - Mihael_Simonič - IP_213 - Grejo - Tcie - Lanfra - Wailer - Bojan_PLOJ - JakobZ - Burek - Marko3 - Struc - Lacen - Missmarple - Blaž_Javornik_89 - Jalen - Janezdrilc - Alexbass - Marino - KoRnholio8 - Rokbas - Igor - Anton_Mravcek - Keber - Lynxmb - MGTom - Joshua - Irbis - Andrej22 - Odisej - Navportus - Fran - Yerpo - Osiris - Zupi -

lahko pa seveda dodaš tudi trenutno neaktivne.

Sporočilo bi naredil v tem duhu:

"Pridi na piknik, takrat in takrat tam in tam. Z več info. poglej pod Lipo (link)"

potem pa copy-paste to sporočilo na pogovorne strani vseh teh uporabnikov. Vzelo bo 15 min. lp., Ziga 13:08, 26. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Prosim, Ines, ne počni tega. Spamanja po pogovornih straneh pa res nočemo. Sporočilo naj rajši Žiga da v mediawiki:Sitenotice oz. katero od sporočil seznama nadzorov (watchlist). --Eleassar pogovor 13:16, 26. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Dobro, se povsem strinjam s tabo, nisem vedela, da se da spamati tudi po pogovornih straneh in nimam nobenega namena povzročiti tega. Obvestilce je sicer že napisano v obvestilih, lahko se kar tistega uporabi. Torej, Žiga (ali kdorkoli), te prosim še vedno, če lahko pomagaš.--Amazone7 13:28, 26. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ok, potrdi če »velja« zadnje obvestilo na strani Wikipedija:V živo, t.j. Wikipedija:V živo#Potrditev prisotnosti na srečanju 30.8.07, ali pač velja Wikipedija:V živo#Naslednje srečanje - in potem se napiše sporočilo na mediawiki:Sitenotice lp., Ziga 14:33, 26. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Pregledala, se strinjam, prosim, prenesi na mediawiki.--Amazone7 03:18, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Primernost članka

Ali je članek Harry Potter in kamen modrosti (igra)‎ z eno besedo (lol) od uporabnika 84.52.159.202 sploh primeren? Archangel 16:13, 20. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ne. Poglej si Zadnje spremembe, da vidiš, kaj se je s tem zgodilo. Ziga 16:17, 20. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Naslednjič, ko kakšen uporabnik napiše "članek", kjer je ena sama očitna neumnost, dodaj predlogo {{delete}}, kar pomeni, da je predlagana za hitri izbris. Ziga 17:20, 21. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Je sedaj bolje? Razpotegnil sem robove do navpičnic, poravnal kote, malce 'rotiral' in na koncu naredil še izrez. Malo je še vseeno optične prevare. Če pa preveriš z ravnilom (programskim) vidiš, da ne vleče več skupaj. Pa ne pozabi osvežiti pomnilnika, ker sem naložil sliko kar čez original. --Miha 17:11, 20. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Če ti povezava pod sliko na Geopedio ni všeč, jo zbriši. Obljubili so najnovejše Ortoposnetke, ki so barvni in zemljevid v merilu 1 : 5000. Lp --Feri 17:23, 20. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Mi je čisto ok. Ziga 23:40, 20. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Oprosti, ampak a mi znaš utemeljiti, zakaj naj bi beseda besedilo bila ustreznejša kot beseda tekst? --Lynxmb 13:27, 22. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Tristo kosmatih peklenščkov, tu je en text: Gorjancov naših jezik potujčvavši si kriv, de kolne kmet, molitve bravši. Beseda "tekst" je preko lat. textum prevzeta iz sodobnih evropskih jezikov, "besedilo" pa je staro- oz. praslovanskega izvora. Katera je torej bolj slovenska?

Btw., ali si vedel, da izraz "beseda" izvira iz predpone "be" in "seda" (sedeti), v celoti: "sedeti skupaj"; podobno kot imajo staroindijskem "upaniṣada" (hindujski texti iz tvoje interesne sfere): "upa"=semkaj, "ni"=dol, "sad"=sedeti. Ziga 14:11, 22. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ti to resno!? LOL! --Lynxmb 17:27, 22. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Laughing out loud, poboljšaj se. lp., Ziga 17:29, 22. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ne, nisem vedel. In je fascinantno. A nekako ne uvidim zveze med mojim vprašanjem in tvojim besedilom. Bom jaz to kr lepo nazaj spremnil.  ;) lp tudi tebi. --Lynxmb 17:33, 22. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Kolikor vem, je "tekst" udomačena tujka za "besedilo". Naš velečlanek Tekst pravi celo drugače. Vsekakor pa, dokler moramo pisati take budalaštine, kot so Pogovor:Misuri, lahko pišemo tudi "besedilo". Zdi se, da so najbolj fanatični slovenisti na dopustu. Beseda "tekst" se na wp. v 95% uporablja samo na pogovornih straneh. Verjetno bi ti vsak lektor popravil besedo, če bi jo napisal v kaki monografski publikaciji. lp., Ziga 19:02, 22. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Nismo ravno na dopustu - če se lahko v to ekipo fanatičnih slovenistov štejem tudi sam. Se strinjam, vsaj enkrat za spremembo z Žigatom, o temu. Ta primer se mi ne zdi tako grozen, v zgodovini slovenske wikipedije jih je bilo nekaj že 'groznejših' - pa so na žalost tudi ostali - ne pa bi sedaj našteval kaj in kateri. --xJaM 17:20, 23. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ravnokar sem se pogovarjal s profesionalnim lektorjem (sicer slučajno), pa sem mu omenil: glej: Wikipedija:Pod lipo#Tekst. Pravi, da take reči v vsakem primeru spremeni v "besedilo". Ziga 17:25, 23. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ritem

Hoj, Žiga, rabim eno malo pomoč, če dovoliš. Kako naj prevedem izraz one drop rhythm? Ponuja se mi kar »ritem one drop«, ker trenutno res ne vem kaj pravzaprav one drop pomeni. Seveda, dobesedno je jasno - nekaj kot ena kaplja, vendar menda to ni to. Berem, da je menda Aston »Family Man« Barrett nedavno (2006) tožil Island records za vsoto £60 M zaradi domnevnega izplačila tantiem, njemu in njegovemu, leta 1987 preminulemu bratu Carltonu »Carlyju, bobnarju skupine BMW in tvorcu omenjenega bobnarskega ritma, ki pa jo ni dobil. Lep pozdrav (z dopusta). --xJaM 17:28, 23. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ne, ne. One drop se nanaša na pojem "izpuščeno", saj je v reggaeju 1. doba večinoma fraj. Slovenci tega še nismo prevedli. Obstaja tudi izraz 2 drop (ki pa se nanaša na transpozicijo ene linije (npr. iz bloka saksofonov rukneš drugi sax. za oktavo dol) - v tem primeru se nanaša na melodiko, "one drop" pa na ritem.

One drop izgleda tako, da s palčko na 2. in 4. dobo udariš na rob snare-a, istočasno pa še z nogo (bas boben), če je alla breve pa na 3.

Prevod, hmm, »ritem brez prve«? Prevajati take reči je zapleteno, tako kot prevesti bager v rinež, žemljo v razpočnico, ipd.

lp., Ziga 17:39, 23. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Hvala ti za izčrpen odgovor. Verjamem, da je izraz one drop v tem glasbenem smislu (ki ga v resnici kot glasbeno neizobražen laik nikakor ne razumem) takšen. Mislim pa, da gre tudi za nekaj širšega, oziroma za kakšno pogovorno 'hribovsko-jamajško' frazo. Bom še pogledal, da razščistim tudi s tega vidika, ker ne bi rad streljal kozle. Seveda je zapleteno, nekaj pa moraš pač narediti, če želiš dodati kakšen članek ali obdelati kakšno snov. Tako sem npr. šele sedaj, po dolgih letih - odkar imam tudi CD izvirnika, ugotovil kaj pomeni Hillova fraza »77 clash«. Izraz one drop, če se prav spomnim, je med drugim uporabil Marley na svojem albumu Survival. Ja, res je, pojavi se celo na drugi strani v naslovu pesmi One Drop. Ker sem glasbeno-teoretično laik in si mi lepo na hitro razložil kako je približno s tem, pa vseeno nekako slišim (upam tudi da pravilno) Carlyjevo bobnanje. Se mi zdi, da je njegov slog verjetno vplival na drugega velikana reggaejaških sekcij, Slyja Dunbarja, pa gotovo še na koga. Na en: piše npr. da je njegov 4 leta starejši brat kot basist vplival na Slyjevega 'sekcijskega sotrudnika' Robbieja Shakespearea, pa tudi na basista trenutno popularne ameriške rock skupine Red Hot Chili Peppers Fleao, kar nisem vedel. --xJaM 18:58, 23. julij 2007 (CEST)[odgovori]
Mislim, ja, da imaš prav. Besedilo omenjene pesmi gre takole: »oo-oo-ooh, yea-ah. wo-yoy! wo-yoy! wo-yoy! wo-yoy-yoy-yoy! feel it in the one drop; well, i still find time to rap; we're makin the one stop, the generation gap; so feel this drumbeat as it beats within, playin a riddim, resisting against the system, ooh-wee! i know jah never let us down; pull your rights from wrong, i know jah would never let us down, oh, no! oh, no! oh, no! they made their world so hard: every day we got to keep on fighting; every day the people are dying, yeah! it dread, dread for hunger and starvation; dread, dread, dread on dread, lamentation dread, dread, but read it in revelation dread, dread: you'l find your redemption. and then you give us the teachings of his majesty, for we no want no devil philosophy; a you fe give us the teachings of his majesty, a we no want no devil philosophy: feel it in the one drop; and we still find time to rap; were making the one stop, and we filling the gap: so feel this drumbeat as it beats within playing a riddim, uh! fighting against ism and skism, ...« Dejansko se res nanaša na ritem bobnov, oziroma na 'feelin' in občutja, in ne na nekaj kar sem prej mislil. Podobno ritem (riddim), oz. občutke, označujejo z rub a dub, do you feel irie, itd. --xJaM 21:42, 25. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Jep. Besedilo je cool. Ta moment se sicer nahajam v čisto drugih vodah, namreč v argentinskem tangu. Od Carlosa Gardela do Gotan project, in pri improvizaciji tanga nueva. But rastafarians know the truth! lp., Ziga 00:24, 26. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Verjetni primer vandalizma

Zdravo, rad bi samo opozoril na morebitni t.i. "otročji vandalizem" pri članku Alo Alo od uporabnika z IP 84.52.142.238. Ob primerjavi prejšnih redakcij sem opazil, da je celotna stran bila namreč izpraznjena, ostalo pa je samo "Slika alo alo", ki pa sploh nima pravilne povezave. Prosim, če lahko to preveriš. Lp, Archangel 20:41, 28. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Je že IP 213 uredil. Archangel 21:10, 28. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Fotografije

Živjo. Sprevidela sem, da je bolje da tukaj nadaljujem pogovor s teboj. Prvo me zanima, s kako opremo fotografiraš in kaj si uporabljal pred tem. malo sem namreč gledala tvoje fotografije, ene so dobre, druge pa od tega izstopajo po kvaliteti - sklepala sem, da morda zato, ker nisi imel ustrezne tehnologije zanje. mi lahko odgovoriš? --Amazone7 14:55, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Sem ti že pred tem odgovoril tam. Šlampariji ne pomaga nobena tehnologija. Zadnjič sem videl nekega Japonca, ki je z videokamero snemal na enak način, kot deluje človeško oko, t.j. precej hitro je vihtel svoj objektiv. Revež, ko bo prišel domov, bo film lahko razrezal samo še na posamezne frame (če kakšen ne bo spackan). lp., Ziga 15:12, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Sicer vsi digitalni foroaparati za seboj pustijo sledi, t.j. metadata, ki jih lahko vidiš na dnu strani z datoteko. Te podatke je mogoče enostavno anihilirati, če sliko shraniš s kakšnim programom a la Paint (MS), sicer pa je tam zapisano tudi, če si sliko skeniral, obdeloval s kakšnim programom ipd. Na ta način lahko vidiš, kakšen foto kdo uporablja. Ti npr. uporabljaš tegale. lp., Ziga 15:44, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ma saj to zadnje vem. Mislila sem da imaš zrcalnorefleksni digitalec. Če si toliko delal s klasiko - zakaj ne daš gor teh fotk? Po moje bi bile boljše, in še nekaj, estetika ima zelo dosti z dobro fotko kot končnim produktom, izjema je dokumentarna fotografija ali paparazzo. dobro, moram iti v službo počasi--Amazone7 16:01, 29. julij 2007 (CEST) --> da nadaljujem, ne vem zakaj bi bil internet samo zato, da se ljudje ves čas nekaj pretvarjajo. jaz sem ženska, lahko mi 100% verjameš. Daj, ne se hecat tkole no:-)--Amazone7 16:13, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Blagor tistemu, ki verjame. Veš kaj je imel o tem povedati Spinoza? Kot si povedala, izjema je dokumentarna fotografija ali paparazzo. Imaš morda moje slike za kaj drugega? Nedelja v službi se sliši zanimivo. lp., Ziga 16:19, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Nedelja v službi, s katere sem prišla nazaj ker so ugotovili, da me še ne rabijo in moram biti tam spet čez 1 uro. Kako sranje. Aja, glede dokumentarne fotografije - ne tvoje slike so z večine plener - torej pokrajine - in pa arhitektura, narava (kolikor sem gledala). Dokumentarna je npr on prizor iz Nagana, lušten:); kot dokumetarno fotografijo se štejejo posnetki, ki ujamejo določene trenutke, dogodke, stanje nečesa, nenavadne reči ipd. Recimo razni športi, prometna nesreča npr, razvoj nekih stanj, dogodkov. Dogodki ali stanje, ki so jih le ti povzročili. Vidim da moram malo dodati na področju zgodovine fotografije na wikipedijo. Doslej sem še malo premalo dodala:). eh, pustimo to. Prideš na srečanje? Rada bi te spoznala v živo. Boš videl da sem še kako realna:)--Amazone7 18:54, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Pa naj bo, če bom v Lj., seveda. Sicer pa še v tem življenju, lp., Ziga 20:41, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Naj bo;) K že glih vztrajam a ne. To vedno (vztrajam namreč). Komaj čakam, da se vidimo:) Še veliko zares DOBRIH posnetkov ti želim:)--Amazone7 10:30, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Srečanje Wikipedistov

Žužemberk

Kaže, da sva bila tam isti dan oba :-) pa niti na pivo nisva šla... --Andrejj 08:53, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Hmja, sem se vozil s kanujem, pa sem moral bolj paziti na rečni promet, kot na turiste... lp., Ziga 16:30, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]
Ja na Krki so parniki , predvsem tisti z stranskimi kolesi prava nadlega. --Janez Novak 16:49, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]
Eh, ne, sem pazil, da ne bi kak policaj iz grmovja skočil in me štrafal za prehitro veslanje. Ziga 18:00, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Ja, dobro da sem hitro plaval... --Andrejj 19:18, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Mestni vodnjak

Zdravo. Imam predlog da se geslo Mestni vodnjak preimenuje v Vodnjak treh kranjskih rek ali samo Robbov vodnjak, ker se mi zdi tako njegovo poimenovanje bolj primerno glede na to, da je to celostna umetnina ter se zanjo lahko navaja veliko referenc, poleg tega je zanjo na volje obsežno število strokovne, tudi monografske literature. Je v tvoji moči morda da to storiš? --Amazone7 15:26, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

? Ne razumem. Jaz sem članek začel pod geslom Robbov vodnjak, kot je še danes. Ker je to najpogostejši naziv vodnjaka med prebivalci Ljubljane, je pač na prvem mestu, takoj poleg njega je "bolj uradno" ime. Če vtipkaš Vodnjak treh kranjskih rek, vidiš, da je redirect. Še kaj? lp., Ziga 16:35, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Aha, daj malo poglej naokrog, preden začneš pisati. Odstavek o vodnjaku v članku Francesco Robba združi s člankom o vodnjaku. lp., Ziga 16:40, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

ma ja sem videla kasneje, samo še vedno mislim, da ni ok geslo mestni vodnjak, ker vsi pa le ne živijo v Ljubljani in ga tako imenujejo - hočem reči, da se naj uporablja več strokovni jezik kot pogovorni. Mestnih vodnjakov je dosti. Izgublja se strokovnost s tem, to ti hočem nakazati, v večih člankih je tako. Naš profesor iz faksa ogromno dela na tem problemu (reševanje Robbovega vodnjaka) in po moje bi se zgražal, rada pa bi to preprečila. Sicer Žiga, jaz rada komuniciram s tabo in zato ni treba vsak moj komentar jemati kot da te provociram ali kakorkoli izzivam. Rada pišem tebi o stvareh, pri katerih se spoznaš in si sodeloval.:)--Amazone7 21:00, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Iz zgodovine članka F. Robba je razvidno, da nisem sodeloval (do včeraj, ko sem nabil tablo). Sicer pa kar mirno popravi link pri sliki. lp., Ziga 08:23, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Tukaj je moj problem, ne znam pogledat, kje se piše zgodovina članka. Videla sem pač da je fotka tvoja, sem mislila, da članek tudi. Kakšen link? grem gledat:)--Amazone7 10:08, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

že ugotovila, ponovno:) hvala vseeno.--Amazone7 10:27, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Žiga, iz naslova Francesco Robba bi lahko dodala še nekaj fotografij ostalih njegovih stvaritev, denimo kipov v Šentjakobski cerkvi v Ljubljani. Kaj praviš na idejo?--Amazone7 14:22, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Odg. pri tebi. Ziga 14:54, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

1. Žiga, v odnosu z mano se ti konkretno obesiš na vsako malenkost. Res bi rada delala še jaz na tvojih primerih kaj takega, pa ti povem, da za take stvari nimam potrpljenja. Po tvojem komentarju opažam, (ker sem spremljala wikipedijo in dotične reči), da bi enkrat radi bili poljudni (se pravi, da se ne uporablja preveč strokovnega izrazja ipd, da si blizu ciljnemu uporabniku), drugič pa spet strokovni do amena. Nikoli ni prav. Ne mislim torej več dopolnjevati raznih člankov, če moje urejanje ni zaželjeno.

2. Srečanje wikipedistov za moje pojme ne sme biti le dober žur, kot navajaš, ampak je dobro, da se pomenimo resne stvari, ker se vse pa le ne da preko računalnika in karakter človeka se da takole, prek neta, zelo dobro prikriti, kar po moje že veš - torej se ne poznamo med sabo in je dobro DA SE spoznamo.

3. Kar te moti v mojem dodajanju, popravi, jaz tudi popravljam za marsikom. Glede Robbe nisem NIČESAR prepisala iz turističnega vodnika, ker ga niti nimam na voljo, dunajski vzor pa sem vzela iz glave, ker smo to obravnavali pri predavanjih, edino se ne spomnim točnega imena fontane na Dunaju, ki je bila Robbi za vzor. Če te moti oz je v nasprotju s pravili, prosim popravi. Poleg tega - nekoč sem napisala nek članek in mislim da si me ravno ti takoj zavrnil (ne me vzeti za besedo), da sem ga prepisala iz turističnega vodnika ali prospekta iz razstave (ki pa je sploh ni bilo).

4. Če te moti, da je nekdo pač malo bolj razgledan na nekem področju, se da to zelo preprosto povedati sicer pa bi bilo lepo, če tudi na to kdaj pogledaš iz drugega vidika, kot iz izključno svojega, da se morda vsaj poskusiš postaviti v kožo nekoga, ki razmišlja drugače kakor ti in se tudi potemtakem drugače izraža. V umetnosti načeloma ne veljajo enaka pravila kot v opisovanje neke naravoslovne stvari. Jaz sem že povedala svoje, rada bi, da bi kdaj prišel na wikipedijo pogledat tudi kdo od profesorjev, ki poučujejo na fakultetah in dobil vtis, da wikipedija ni krneki, kot se radi izrazijo ter "slab vir, neprimeren za iskanje kvalitetne informacije".

Da zaključim, popravi, kar se ti zdi spornega, jaz pa pač ne bom dodajala več takih stvari in se niti ne mislim lotiti nekih bistvenih urejanj člankov-škrbin. Ker kar naredim, vedno naletim na odpor. --Amazone7 15:16, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Hm, sama si povedala, da kritika nima nujno negativne konotacije - in da jo moramo konstruktivno prenašati. Moja opomba ni bila destruktivna, odzivaš pa se precej v nasprotju s svojim prejšnjim poduhovljenim stanjem. Kakorkoli, obstajajo smernice, pravila in dogovori o pisanju člankov, moje pripombe so bile dobronamerne. Nihče te ne ogroža, zato ni potrebe po razburjanju. lp., Ziga 15:27, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Nagrada: V živo za izjemno delo wikipedista z nick name "ŽIGA"

Spoštovani wikipedist z nick "Žiga"! Na osnovi tvojih prispevkov na sl.wikipediji in podeljenih nagrad zanje ter na osnovi analize kvalitete mnogih tvojih urejanj sem sklenil, da ti tudi sam podelim nagrado: V živo, nekaj konkretnega, zato ti predlagam, da se dogovoriva za osebno srečanje v tem tednu.Prosim te, da mi na moji pogovorni strani pustiš sporočilo, tvoj predlog, ali pa mi ga pošlješ v obliki maila ali sms. hvala in pozdrav! Lp --Pranavor 15:42, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Pranavor: Hvala za izkazane časti, bo to spomenik?
lp., Ziga 16:13, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Česa se bojiš, Žiga? Slave, bogastva, ugleda, ljubezni, .........,? Strah, velik strah, - paranoja, psihični problemi, prisilna hospitalizacija??? Nekatere večplastne osebnosti so prav zanimive; tudi ti si zanimiv, čeprav nimam še potrditve, da si večplastna oseba. Lp--Pranavor 08:56, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Brez naslova

Žiga, rekla sem marsikaj (tukaj tudi ti nisi izjema z nasprotujočimi si argumenti) in ne da se mi več s tabo karkoli prerekati. Čudno, da se ne spuščaš tako podrobno z vsakim uporabnikom, ki celo piše neumnosti. Hvala za sodelovanje lahko še edinole dodam. Vidim, da je brez pomena, da se toliko trudim z wikipedijo, ker mi prvo: vzame dosti preveč časa in drugo: se nekateri ne znate normalno pogovarjati oz sodelovati, se norčujete iz drugače mislečih (ne gre samo zame) in ste močni zgolj samo preko interneta (torej na oni strani linije). Lepo se imej, veliko dobrih fotk ti želim pa prijetno delo na wikipediji. jaz skončam še moje koordinatorstvo in potem imam dosti za nekaj časa.--Amazone7 15:44, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Amazon: Odločitev o nekonfliktnosti je odlična. Hvala za lepe želje. lp., Ziga 16:13, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Žiga, očitno imaš preveč časa, da znaš izustiti samo modre sarkastične pripombe, zaradi mene tudi prav. saj ste očitno dovolj sami sebi in wikipedija ne rabi novih uporabnikov, ki bi kaj kvalitetnega prispevali, sploh pa ne uporabnic (niti širjenja dobrega glasu o njej - jaz se pa še celo nekaj trudim z animiranjem novih ljudi - Sizifovo delo očitno). --Amazone7 00:22, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Amazon, če smem: nismo dovolj sami sebi, čeprav kdaj morda tako zgleda. In ne glede na kakšno cinično/sarkastično/žolčno/zadirčno besedo si dobrodošla in saj si že in še boš prispevala zanimive članke; vsekakor si vabljena da ostaneš. --Andrejj 09:04, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Prvo, nick sem si dala Amazone, kar pomeni Amazonko, nick je povzet po karakterju meni priljubljene igre, ki sem jo nekoč igrala- z e torej:) sicer pa, jaz odnehati ne mislim, v vaše stvari se pa je - po moje- bolje ne vmešavati. Jaz pač nimam računalniškega znanja, imam pa kako drugo. Če bo to še kaj pomenilo v prihodnje, ostajam, če ne, potem ok, me pač ni tu. Saj s tabo Andrejj, do zdaj v redu sodelujem in tudi to je nekaj--Amazone7 11:40, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Osebno vabilo

Žiga! zakaj ne potrdiš prisotnosti na srečanju 30.8.07? Strah? Kaj drugega? Vzvišenost? Zaničevalnost?.....? Hvala za odgovor! Lp--Pranavor 08:58, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Brez skrbi, če bom v Lj. se bom oglasil. Se pa strinjam z mnenjem Andreja, da se je o prihodnosti wp. smiselno pogovarjati z uporabniki, ki so prispevali vsaj 50 člankov (tudi dodatna ničla bi bila povsem ok.) lp., Ziga 01:55, 16. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Jože Hujs

Glej: Uporabniški_pogovor:Pranavor#Jože_Hujs.

Plemiči

Slučajno sem opazil, da ima Gea na internetu nekaj poljudnih člankov Mihe Preinfalka o plemiških rodbina s slovenskega prostora. Na http://www.gea-on.net/ poišči Preinfalk in boš našel tri. --IP 213 17:50, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]