Uporabniški pogovor:Zeronio

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodošli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Pozdravljen v Wikipediji, Zeronio!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo in podobno).
Pri urejanju bodi pozoren na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov – člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se največkrat tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri vijuge, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval oziroma dodal v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na voljo Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji:

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — --A09|(pogovor) 17:36, 13. februar 2024 (CET)[odgovori]

Najlepša hvala za informacije.
Zanima me področje mikologije. Zaenkrat sem se odločil za spremembe na naslednjih dveh straneh.
Kot začetnik sem morda naredil kakšno napako, zato se priporočam za "review":
https://sl.wikipedia.org/wiki/Rde%C4%8De%C4%8Da_zelenolistka
https://sl.wikipedia.org/wiki/Orja%C5%A1ki_de%C5%BEnik
Pri taksonomiji je slikovna predstavitev precej pomembna. Opazil sem, da ste galerijo zamenjali za povezavo na zbirko.
Meni se zdi angleška verzija iste strani boljša kot je trenutno naša. Poglejte: https://en.wikipedia.org/wiki/Macrolepiota_procera
LP Matej Matej Frančeškin (pogovor) 17:56, 13. februar 2024 (CET)[odgovori]
Zdravo, hvala za komentar. Z urejanji ni nič narobe, vsaj kar se wiki-tehnikalij tiče ne (kako je s strokovne perspektive pa bi moral povedati kakšen biolog, pa se do sedaj še ni oglasil). Galerijo sem resda odstranil, priporočam branje WP:GALERIJA. Po mojem mnenju, sploh pa brez potrebnih podnapisov, odstranjena množica slik kaj prida k članku ni doprinesla. Isto pravilo imajo tudi na angleški Wikipediji, dvomim, da galerija ustreza njihovim kriterijem (en:WP:GALLERY). Vsekakor pa si dobrodošel k prevajanju vsebin, slovenska Wikipedija je marsikje podhranjena z vsebino, predvsem zaradi majhnega števila urejevalcev in relativno majhne baze govorcev. Nove članke lahko prevajaš tudi preko Posebno:ContentTranslation.
PS: na pogovornih straneh se običajno tikamo, upam, da ti je v redu.
Lp, A09|(pogovor) 19:48, 13. februar 2024 (CET)[odgovori]
Dodal sem stran Zimska panjevka. Zanima me, če imaš kakšen nasvet za izboljšavo. Matej Frančeškin (pogovor) 18:52, 3. marec 2024 (CET)[odgovori]

Sprememba stanja vaše predložitve: osnutek Zimska panjevka je bil sprejet[uredi kodo]

Stran Zimska panjevka, ki ste jo predložili v pregled za ustvaritev, je bila ustvarjena.

Čestitamo in hvala za pomoč pri razširjanju obzorja Wikipedije! Upamo, da boste še naprej kakovostno prispevali.

Ker ste v času več kot štirih dni opravili vsaj 10 urejanj, lahko zdaj ustvarjate članke sami, ne da bi morali za to predložiti prošnjo. Če pa želite, lahko svoje delo še naprej predlagate v pregled preko člankov za ustvaritev.

Če imate kakršno koli vprašanje, ga lahko postavite na forumu za pomoč. Ko boste opravili vsaj 10 urejanj in imeli račun vsaj štiri dni, boste lahko članke ustvarjali sami, ne da bi morali za to zaprositi na člankih za ustvaritev.

Če nam želite pri tem postopku pomagati, nam pustite komentar.

Še enkrat hvala in uspešno urejanje!

GeographieMan[~MSG~] 12:32, 26. februar 2024 (CET)[odgovori]

Užitni smrček[uredi kodo]

Zdravo še enkrat, lepo si dopolnil zgornji članek. V bodoče svetujem, da morda pojasniš, kaj bi bila oznaka 4-6/10-30, ker se tudi meni kot laiku ne sanja preveč, za kaj se gre. Vsekakor v splošnem pri pisanju člankov poskušamo biti poljudnoznanstveni (npr. povezujemo termine ipd.), da si lahko tudi gobarstva nevešči bralci predstavljajo opisano. Sem pa odstranil "meso je prijetnega vonja in okusa", saj to ni ravno enciklopedično, pa tudi zaznamovano je (nekaterim lahko gobe tudi smrdijo). Vsekakor hvala za obrazložitev 4-6/10-30 in lep večer še naprej. A09|(pogovor) 23:13, 2. marec 2024 (CET)[odgovori]

Pri temu urejanju sem zaenkrat samo spremenil glavno ime iz "domačega" v uradnega slovenskega. Ostalo je še vedno tako kot prej. Bom poskusil še kaj popraviti.
Pri določanju gob sta vonj in okus pomembni lastnosti in se ponavadi opisujeta tudi v znanstvenih člankih. Naprimer za zgornjo gobo na slovenski mikološki strani https://www.gobe.si/Gobe/MorchellaEsculenta pravijo: "prijetnega okusa in z rahlim vonjem po spermi." :-) Matej Frančeškin (pogovor) 18:13, 3. marec 2024 (CET)[odgovori]