Uporabniški pogovor:Vladimir Kotnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Vladimir Kotnik!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš in tako dalje).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik. Na pogovornih straneh (v člankih pa ne), se podpisuj, in sicer takole: --~~~~.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kako vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — — Yerpo Ha? 10:57, 29. januar 2013 (CET)

Notranje/zunanje povezave[uredi kodo]

Me veseli, da ti je članek lepo uspelo razširiti. Mogoče opomba: zunanjih povezav ne delamo v tekstu, temveč spodaj, med "Zunanjimi povezavami". Znotraj teksta uporabljamo samo notranje povezave; če jih ni, pa še bojo.. ko bojo :). lp--ModriDirkac (pogovor) 22:53, 19. februar 2013 (CET)

Pozdravljen, predlagam, da vse povezave na znanje strani preseliš v razdelek "Zunanje povezave". Nekaj jih je že, zato v tekstu ohrani samo notranje. lp --ModriDirkac (pogovor) 11:49, 5. marec 2013 (CET)

WikiProjekt Medicina[uredi kodo]

Pozdravljen, hvala za dosedanje prispevke k članku Norice in drugim temam s področja medicine. Kot zdravniku in mikrobiologu ti predlagam oz. te vljudno povabim, da se pridružiš wikiprojektu Wikipedija:WikiProjekt Medicina, kjer sodelujemo medicinci, zdravniki in drugi s podobnim zanimanjem.

Svoje ime lahko dodaš na seznam sodelavcev, na svojo uporabniško stran pa potem dodaš še kodo {{Uporabnik WPMed}}. --Eleassar pogovor 21:42, 19. marec 2013 (CET)

Naložene slike[uredi kodo]

Opazil sem, da pri slikah Inštituta manjkajo podatki o tem, od kod so bile vzete. Tako ni mogoče preveriti, ali je navedena licenca prava. Če podatki ne bodo navedeni v sedmih dneh, bomo morali slike izbrisati. Hvala, lp. --Eleassar pogovor 11:37, 23. april 2013 (CEST)

Slike, pri katerih je treba dopolniti podatke, so vse, ki so vključene v članek o IMI: manjka podatek o letnici nastanka (slike pred 1970 so proste, ostale pa samo z dovoljenjem avtorja prek WP:OTRS). Mimogrede, navada je, da se tukaj kar tikamo. --Eleassar pogovor 10:56, 25. april 2013 (CEST)
Če je Slika:Koren S.jpg ali katera druga tvoje delo, moraš to jasno napisati. --Eleassar pogovor 12:08, 25. april 2013 (CEST)

Pozdravljen še enkrat. Oprosti, ker malo sitnarim glede slik, vendar je treba to urediti. Slika Slika:Lokacija Instituta IMI.jpg ima očitno napačno licenco. Zemljevid je objavljen z določeno licenco, ki jo uporablja OpenStreetMap (katera je to, preveri), ki jo je treba navesti - se pravi ne gre za javno last. Poleg tega je treba navesti natančno povezavo (URL) na zemljevid v OSM. --Eleassar pogovor 11:13, 7. maj 2013 (CEST)


Bodi prijazen, pa mi pomagaj! Jaz se mucim s to licenco ze ves dan brez uspeha. To mi bo v veliko pomoc v prihodnje! --Vladimir Kotnik (pogovor) 11:24, 7. maj 2013 (CEST)

Takole.[1] --Eleassar pogovor 11:31, 7. maj 2013 (CEST)

Senat MF[uredi kodo]

Vsebino sem prenesel v članek Medicinska fakulteta v Ljubljani, kamor sodi. Imeti o senatu poseben članek nima pretiranega smisla, poleg tega so strani z naslovi v obliki "XX (razločitev)" namenjene zgolj povezovanju do vseh možnih člankov, ki bi imeli sicer enak naslov. — Yerpo Ha? 13:21, 21. oktober 2013 (CEST)

Hvala za pojasnilo, vendar moja poanta ostaja. Gre za problematiko organizacije gesel, kjer je vedno treba imeti v mislih dejstvo, da je Wikipedija splošna enciklopedija. Novi tekst se nanaša konkretno na senat Medicinske fakultete v Ljubljani in ne pokriva niti vseh senatov, kaj šele drugih pomenov besede "senat". Bralca, ki bi iskal denimo senat Pravne fakultete ali katerega od političnih organov s tem imenom (npr. ameriški senat), bi zapis zmedel. Zato je poglavje o organizaciji v članku o MF gotovo najprimernejše mesto za dodatek, ki opisuje enega od organizacijskih organov te fakultete. Lahko pa naredimo posebno podpoglavje zanj, na katerega je možno ustvariti direktno povezavo iz članka o inštitutu, kar bo bralca zelo natančno usmerilo. "Poseganje v avtorstvo" pa je eden temeljev te enciklopedije, ki je v svoji osnovi kolaborativna. Vsak, ki sodeluje pri Wikipediji, se zaveda, da lahko njegove prispevke izboljšujejo drugi, zato kar brez strahu do posegov. — Yerpo Ha? 13:29, 22. oktober 2013 (CEST)

Tvoj predlog je odlicen (Lahko pa naredimo posebno podpoglavje zanj, na katerega je možno ustvariti direktno povezavo iz članka o inštitutu, kar bo bralca zelo natančno usmerilo. ). Tako bo pojasnjeno, kaj je imel senat pri nastanku Instituta. Glede ostalega o senatih imas prav. Ze pred casom sem hotel razsiriti to geslo se na druge pomene senata ne samo na Rimskega. Morda se bo tega tudi lotil. LP/Vladimir--Vladimir Kotnik (pogovor) 13:00, 24. oktober 2013 (CEST)