Uporabniški pogovor:Tadej2

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Tadej2!


WikiLettreMini.png Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Crystal Clear app ktip.png
Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Crystal Clear app amor.png
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 --Tone 23:00, 13 junij 2007 (CEST)

Zdravo. Samo za informacijo: vsebina, ki si jo dodal mora biti tvoje lastno delo, ali pa moraš zanjo imeti dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana. Ziga 23:27, 13 junij 2007 (CEST)

Slog: praviloma pišemo v pretekliku (če gre za pretekle dogodke), ne pišemo v alinejah, če ne gre za naštevanje ali seznam. Življenjepis mora biti napisan brez alinej. lp., Ziga 23:14, 14 junij 2007 (CEST)

Sveta Bernardka[uredi kodo]

Besedilo v članku Sveta Bernardka je identično, kot na strani http://zupnije.rkc.si/dravlje/jaslice/2002/lurd.htm. Če si sam avtor besedila ali če imaš dovoljenje od avtorja, se sme le-to uporabiti v članku, sicer ga je treba žal izbrisati. Lahko pa tekst uporabiš kot del virov, iz katerih črpaš biografske informacije. V bodoče se izogibaj neposrednem kopiranju vsebin iz spletnih strani. --Janezdrilc 01:31, 27 junij 2007 (CEST)

Slike[uredi kodo]

Slike, ki so naložene v Zbirki, ni treba ponovno nalagati tukaj, samo vključiš jih v članek kot druge slike. Da je slika v Zbirki ugotoviš tako, ker spodaj piše "This is a file from the Wikimedia Commons. The description on its description page there is shown below." Za slike, ki so naložene samo v angleški Wikipediji, pa moraš natančno prenesti opis, vir od kje je slika in licenco. Samo povezava do angleške verzije ni dovolj in tako pomanjkljivo opremljene slike bodo brisane. --Yerpo Ha? 12:56, 5. junij 2008 (CEST)[odgovori]