Uporabniški pogovor:SunnyZoya

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodošli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Pozdravljen/a v Wikipediji, SunnyZoya!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov – člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji:


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! —

--xJaM 22:08, 5. februar 2010 (CET)

Slike[uredi kodo]

Kdo je avtor slik kroženja dušika in kje si jih dobila? — Yerpo Ha? 09:48, 8. februar 2010 (CET)

Dobila sem jih od moje profesorice, ki je verjetno tud avtor, saj ni omenila nobenih omejitev pri nadaljnji uporabi njenega gradiva. (Ziva Trtnik 10:23, 8. februar 2010 (CET))

Potem to prosim napiši na stran od vsake slike in dopiši še na kratko kaj je na njej (po pravilih za slike). Predlagam, da jim daš licenco {{AP-prosta uporaba}}, ki se verjetno bolj sklada s tem kar je profesorica mislila. — Yerpo Ha? 10:51, 8. februar 2010 (CET)
Ali lahko prosim pri tej sliki napišeš ime in priimek profesorice, pa bom drugo jaz uredil? --Archangel 10:57, 14. februar 2010 (CET)

Slika:Katedrala svetega Izaka ponoči.JPG[uredi kodo]

Prosim dopolni podatke o izvoru oz. avtorju slike (če prav predvidevam, da si avtorica sama, napiši nekaj v stilu "lastno delo") in njeni vsebini po pravilih za slike. — Yerpo Ha? 15:03, 13. februar 2010 (CET)

Kategorije in interwiki[uredi kodo]

Mehanokemijska sinteza (če je ta članek ustrezen .. :en:Mechanosynthesis) - ko delaš nove članke jim dodaj še kategorije in povezave na wikipedije v drugih jezikih. Najlažje to narediš, da poiščeš članek na angleški wikipediji in preneseš kategorije in interwiki (z :en ...) v svoj članek. Kategorijam pa poiščeš najbolj ustrezno slovensko varianto. Prav tako v :en članku dodaj sl:Mehanokemijska sinteza. Po ostalih jezikih se kasneje prenese avtomatsko.

Pri kalcinaciji sem to storila že jaz.

Dobro bi bilo, če bi dodala tudi vire in tako svojim člankom dala kredibilnost. --Pinky 12:38, 1. junij 2010 (CEST)

Slike, ponovno[uredi kodo]

Če prispevaš lastne fotografije, predlagam, da jih raje naložiš v Zbirko, projekt, ki je namenjen zbiranju takega gradiva. Ko je slika v Zbirki, jo lahko uporabiš enako kot bi bila naložena tukaj, pa še v vsaki drugi Wikipediji se lahko vključi iz istega mesta. Samo malo bolj je treba tam pazit da je opis kompleten. Sliki Petergof.jpg na primer ponovno manjkata opis in navedek avtorja. — Yerpo Ha? 09:44, 31. december 2010 (CET)


Preimenovanje[uredi kodo]

Opravljeno; še nekaj detajlov je v odgovoru na moji pogovorni strani. — Yerpo Ha? 20:35, 27. februar 2012 (CET)

Razprava za združitev strani Rentgenska praškovna difrakcija [uredi kodo]

Information.svg Članek Rentgenska praškovna difrakcija , ki si ga urejal, je bil predlagan za združitev z drugim člankom. Če bi se rad udeležil razprave o združevanju, lahko to storiš tako, da klikneš tukaj. Na pogovorni strani nato dodaš svoje komentarje. Hvala. Pinky sl (pogovor) 10:53, 12. avgust 2012 (CEST)