Uporabniški pogovor:Proseminar 2005

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Proseminar 2005!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 11:22, 10 januar 2006 (CET)

Pozdrav[uredi kodo]

Takih uporabnikov smo zelo veseli, dobrodošli! --AndrejJ (pog., prisp.) 11:58, 10 januar 2006 (CET)

Zdravo, proseminaristi! Dobrodošli na straneh slovenske Wikipedije! Zelo hvalevrednega dela ste se lotili, vse pohvale vašemu mentorju. Ali imate kakšen načrt tem, ki jih nameravate pokriti? Ali sprejemate tudi kakšne želje? --romanm (pogovor) 13:32, 10 januar 2006 (CET)

Ne, želja - žal - ne sprejemamo. Seznam tem bomo objavili na uporabniški strani. Veselile bi nas pripombe, zlasti na poimenovanja, saj nimamo veliko izkušenj. Smo se pa pripravljeni učiti! --Proseminar 2005 14:02, 10 januar 2006 (CET)

Glede predlogov[uredi kodo]

Mogoče sta lahko za referenco Wikipedija:Članki, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija in Wikipedija:Članki, ki bi jih morala imeti slovenska Wikipedija? LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 18:38, 10 januar 2006 (CET)

V glavnem so tam gesla, ki zahtevajo obsežno prebiranje literature, če naj bodo rezultati res dobri. Mi smo se omejili na takšna, ki jih napišeš po branju nekaj člankov in (morda) ene knjige. Bomo videli, kako bo šlo in morda nato drugo leto naredimo tudi kaj s teh dveh seznamov. --Proseminar 2005 18:51, 10 januar 2006 (CET)

Če rabite pozitivne zglede urejanja, je tule nekaj najboljših člankov, kar jih premore naša Wikipedija. --romanm (pogovor) 19:00, 10 januar 2006 (CET)

Premaknjeno z uporabniške strani[uredi kodo]

Ker ste začeli razlago na tej strani bom tu nadaljeval. Ker niste prijavljen kot Wikipedist Vas vikam, čeprav se Wikipedisti (še za nobenega ne vem kako izgleda - ga še nisem srečal v živo) praviloma tikamo. Izredno pozdravljam Vašo idelo (poglejte moj prispevek Wikipedija:Pod lipo kjer sem napisal več o tem projektu. Če bo poskus uspel Vas prosim, da razmislite ali bi bili pripravljeni zainteresirati tudi mentorje z drugih kateder Vaše fakultete za tako sodelovanje. Dobrih zgodovinskih člankov nam manjka (predvsem o Sloveniji - za marsikatero temo se da uporabiti članke na drugojezičnih Wikipedijah). Manjka nam pa člankov o zemljepisu, slovenskih pisateljih, ....

Lep pozdrav, veliko uspehov! --Janez Novak 19:00, 10 januar 2006 (CET) [premaknjeno z uporabniške strani]

Cerkev v Polju[uredi kodo]

Zanimiv članek. Ker imam cerkev takorekoč za vogalom bom poskrbel za kakšno fotko (vsaj zunanjosti, morda tudi od nekje daleč da se vidi njena dominantnost). Mi pa vsako noč sveti skozi okno. --Janez Novak 11:38, 23 maj 2006 (CEST)

Članki[uredi kodo]

Zanimivi članki! Če (Ko) bodo na vseh faksih takole delali seminarske naloge, bo WIkipedija glavni (sekundarni) vir!. --Andrejj 15:28, 9 junij 2006 (CEST)

Hvala, hvala. Drugo leto bodo še boljši, saj smo se marsičesa naučili ;-). Delovni načrt je "Projekt plemstvo". --Proseminar 2005 19:12, 11 junij 2006 (CEST)

Arhiviranje[uredi kodo]

Ker malo pospravljamo in pripravljamo teren za letos, me zanima, ali lahko seznam gesel iz preteklega leta prestavimo z glavne strani v arhiv? Kako? Fino bi bilo, da bi bil še vedno dostopen, ampak ne na glavni strani. --Proseminar 2005 17:56, 12 december 2006 (CET) (popravljeno 18.12.2006)

Zdravo. Mogoče bi bilo pregledneje, če bi letos projekt zastavili kot wikiprojekt, recimo kot Wikipedija:WikiProjekt Slovenski literarni zgodovinarji, študenti bi si pa izdelali svoje račune. Tako je bolj pregledno, rešimo pa tudi vprašanje arhiva, če je vse zbrano. --Tone 17:59, 12 december 2006 (CET)

Mogoče drugo leto, letos smo že predaleč, da bi sedaj spreminjali pravila. Sicer pa bi v "arhiv" spravili samo povezave do člankov, ki so sedaj na predstavitveni strani, ne pa člankov. Ali se to da narediti kot nekakšno podstran, do katere bi vodila povezava z glavne? Recimo: Tukaj poglejte, kaj smo počeli leta 2005/6. --Proseminar 2005 11:57, 18 december 2006 (CET)

Sem arhiviral. Enostavno se naredi podstran z uporabo znaka /. --Tone 18:07, 18 december 2006 (CET)

Hvala, natančno to smo rabili. --Proseminar 2005 12:35, 19 december 2006 (CET)

2006/7[uredi kodo]

Naslove letošnjih člankov smo že dodali. Morebitni popravki naslovov so dobrodošli. --Proseminar 2005 19:23, 9 januar 2007 (CET)

Lep članek! Opozoril bi samo na pravopisno težavo: Gospod Karl ima v članku priimek zapisan na dva načina Gegha - Ghega. Po mojih informacijah je pravilno Ghega, ker je to italijanski priimek in v italijanščini ghe označuje izgovorjavo ge (za razliko od ge, ki se izgovarja dže). Glej tudi de:Carl Ritter von Ghega. LP,Marino 09:16, 14 maj 2007 (CEST)

Popravljeno, hvala! --RS 13:01, 15 maj 2007 (CEST)

Cukrarna[uredi kodo]

V članku o Cukrarni sem popravil ime morebitnega arhitekta, ki je pravilno Pertsch. Nisem izvedenec na tem področju, a kolikor meni znano, se Pertsch po letu 1817 ni več udejstvoval izven Trsta. Morda bi bilo prav, da se pozanimate, če so bili njegovi le načrti (torej ni bil sploh prisoten pri njihovi izvedbi), ali je pa morda kdo drugi ustvaril cukrarno. --IzTrsta 16:13, 23. junij 2008 (CEST)[odgovori]

Grad Murska Sobota[uredi kodo]

Popravil sem en podatek v clanku o mursko-soboskem gradu. Zapisal si da je bil zadnji lastnik Geza Szapary. To ne drzi - Geza Szapary je umrl 1898. leta. Zadnji lastnik je bil Laszlo Szapary - tukaj imas link do madzarske strani: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szap%C3%A1ry_L%C3%A1szl%C3%B3_(politikus) - mogoce je manj znano da je bil grof Laszlo Szapary veleposlanik v VB, kjer je zapravil ogromno premozenja, tako da je dobesedno ostal brez vsega - nekateri starjesi sobocani so trdili da so ga videli celega razcapanega, neobritega, v prekratkih oblekah, kako je taval po Soboti. Zanimiva je tudi njegova knjiznica, ki so jo razprodali - najvec teh knjig je kupil lastnik tiskarne, zid, ki se je pisal Hahn - on je umrl v Auscwitzu 1944. leta. Eton vs harrow