Uporabnik:Proseminar 2005

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kdo smo in kaj počnemo[uredi | uredi kodo]

Smo študentje 1. letnika zgodovine na ljubljanski Filozofski fakulteti. V okviru proseminarja pri Roku Stergarju smo v študijskem letu 2007/8 napisali ali pomembno dopolnili vrsto gesel iz slovenske zgodovine v 19. stoletju. (Kaj smo počeli v preteklih letih).

Nekaj besed o razlogih in motivih sodelovanja[uredi | uredi kodo]

Kot pobudnik in mentor projekta bi rad dodal nekaj pojasnil o razlogih za sodelovanje. WP se mi zdi koristen in uporaben projekt, ki ga je treba podpreti, vendar na WP manjka ogromno zgodovinskih gesel, precej je pomanjkljivih ali celo slabih. Glede na to, da WP postaja vse pomembnejša referenca za osnovno- in srednješolce, študente in druge, si želim, da v njej ne bi našli pomanjkljivih, napačnih, pristranskih ali zastarelih razlag in podatkov s področja zgodovine. Posebno še, ker svetovni splet žal za marsikoga postaja edini vir informacij, kar sicer ni dobro. Glede na to, da WP pišejo prostovoljci, moramo zgodovinarji sami poskrbeti za dobra gesla. Sicer se bomo lahko le razburjali nad nevednostjo "civilistov" in njihovim slabim poznavanjem dognanj naše znanosti.

Hkrati vem, da profesionalni zgodovinarji v glavnem nimajo časa, motiva ali želje za pisanje anonimnih člankov. Lahko pa (prisilno :)) mobiliziramo študente, ki bodo napisali marsikaj uporabnega.

Poleg tega sem med poučevanjem brucov, ki jim pri proseminarju razlagam osnove znanstvenega dela, spoznal, da začetnikov ni dobro obremenjevati s preobsežnimi seminarji. Krajši enciklopedični članek pa je ravno pravi izziv.

Rok Stergar

Priznanja[uredi | uredi kodo]

Medalja »Ste vedeli« 5
Medalja »Ste vedeli« 5

Podeljujem ti Medaljo »Ste vedeli« 5. --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 09:06, 20. december 2008 (CET)