Uporabniški pogovor:Mitjas1

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Pozdravljen/a v Wikipediji, Mitjas1!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji:


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! —

MPL[uredi kodo]

Prosim, da ne ustvarjaš tako kratkih strani kot Mozilla Public License. En stavek ni članek, zato sem stran brisal. Poskusi napisati vsaj kak odstavek vsebine, ko ustvarjaš članke, po možnosti z dobrim virom ali dvema (glej Wikipedija:Preverljivost). Šele to je uporabna osnova za širjenje. — Yerpo Ha? 18:55, 14. april 2020 (CEST)

Sporočilne predloge[uredi kodo]

Samo dve malenkosti, ko objavljaš pozdravna ali opozorilna sporočila uporabnikom: predloge na pogovornih straneh je treba substituirati - kar pomeni, da se na pogovorno stran "zapeče" besedilo in se predloga ne vključuje dinamično, tako da se vsebina pogovorne strani ne spreminja več, ko kdo spreminja predloge (kar je dobro). To narediš preprosto tako, da dodaš subst: pred imenom - torej recimo {{subst:pozdrav|~~~~}} namesto {{pozdrav|~~~~}} ali {{subst:test}} namesto {{test}}. Drugo, uporabniku, ki je objavil samo neumestno reklamo na svoji pogovorni strani mogoče ni zelo smiselno sporočati "Hvala za tvoje prispevke". Ampak presodi sam. — Yerpo Ha? 17:05, 1. junij 2020 (CEST)

OK! Bom naslednjič vedel. Lep pozdrav -- Mitjas1 (pogovor) 07:44, 2. junij 2020 (CEST)

WikiLove extension[uredi kodo]

Da ne boš delal zastonj: navodila na mw:Extension:WikiLove so za namestitev na lokalnih inštalacijah sistema MediaWiki. Za nas to ni uporabno. Navodila za Wikipedije so tukaj: mw:WikiLove#Requests for Additional Deployment. Za praskat po sistemskih datotekah nihče od nas nima pravic. — Yerpo Ha? 14:10, 5. junij 2020 (CEST)

Pivo za vas![uredi kodo]

Export hell seidel steiner.png Od mene dobiš eno pivo za uspešno izvedbo WikiLove. GeographieMan (pogovor) 10:01, 10. junij 2020 (CEST)

We sent you an e-mail[uredi kodo]

Hello Mitjas1,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (pogovor) 20:53, 25. september 2020 (CEST)