Uporabniški pogovor:McMatic

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, McMatic!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 --Tone 21:20, 17 januar 2007 (CET)

Preusmeritve[uredi kodo]

Za različne izraze, ki kažejo na isto stvar se uporabljajo preusmeritve, tako npr Tangus samo preusmeriš na Evenk. To narediš z gumbom #R ter vpišeš ciljno stran. --Slodave 21:37, 17 januar 2007 (CET)

ok, hvala za nasvet, ne zamert sem nov v tem :-P

Slog člankov in druge malenkosti[uredi kodo]

V članke sodijo še povezave na članke v drugih jezikih (t.i. Interwiki) in ustrezne kategorije. Notranje povezave bodo rdeče, če ne bo povezana beseda v imenovalniku ednine (ali množine pri skupinah živih bitij). Za v stavek jo prilagodiš tako, da najprej napišeš imenovalnik ednine, daš za njo navpično črto in nato besedo v obliki za v stavek, vse skupaj pa na koncu v oglate oklepaje. Pazi tudi malo na slog (slovnica, tipkarske napake) in da prevedeš vse, kar kopiraš iz angleške WP.

Ustrezno sem ti popravil sem članek o enorogu, kjer si lahko ogledaš vse spremembe - tu bo malo bolj jasno kaj sem mislil. Mimogrede, skoraj siguren sem, da se tej živali slovensko reče samorog (po mitološkem bitju z enim rogom). Kje si našel ime enorog?

Še bolj mimovrta, če boš delal članke o živih bitjih te vabim, da se vpišeš v WikiProjekt Taksonomija (čisto neobvezno), kjer najdeš tudi navodila o pisanju takih člankov.

lp, Yerpo Ha? 09:06, 11. februar 2008 (CET)[odgovori]

Ko si ravno napisal da ne veš kako se tukaj pogovarjamo... običaj je samo, da svoje komentarje (ne pa članke) podpišeš s štirimi tildami (--~~~~, dobiš jih tudi s klikom na gumbek v vrstici za urejanje, ki izgleda kot podpis). Drugač pa se ne sekirat če kaj pozabiš ali narobe narediš, se zgodi tudi starim mačkom. --Yerpo Ha? 17:55, 11. februar 2008 (CET)[odgovori]

Članek Ohotsko morje sem ti uredil v skladu s smernicami. Oglej si ga in poskušaj odslej članke pisati na tak način. LP --Rude 09:59, 29. oktober 2008 (CET)[odgovori]

Živjo, lahko poveš prosim, kje je objavljen podatek, da je ta človek umrl? — Yerpo Ha? 22:59, 28. marec 2016 (CEST)[odgovori]