Uporabniški pogovor:Lisjak

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Wiki
Dobrodošli, Lisjak!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če potrebujete pomoč, si preberite Pomoč:Vsebina ali pa se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje. Lahko pa svoja vprašanja postavite tudi Pod lipo (o Wikipediji) ali Oraklju (splošna vprašanja). Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.English: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.

Français: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Ziga 08:42, 16 januar 2007 (CET)

Zdravo. Ko napišeš članek, ne pozabi spodaj dodati še kategorije. LP --Tone 19:40, 17 januar 2007 (CET)

Malo sem ti uredil geslo Lluís Llach. Poglej si smernico Wikipedija:Biografski članek, da boš videl, kako naj bi stvar izgledala v idealnem primeru. --IP 213 20:55, 17 januar 2007 (CET)

Urejanja[uredi kodo]

Prosim, piši povzetke urejanja, manjša pa označi kot takšna. Tako vidimo, kaj je spremenjeno, ne da bi odpirali zgodovino članka. --IP 213 17:31, 29 januar 2007 (CET)

Hvala za opozorilo. Bom poskusil, samo ker sem nov tukaj zaenkrat še nisem najdel, kje se to naredi ***blush*** Lisjak 04:00, 30 januar 2007 (CET)

Povzetek napišeš v okence spodaj, kjer piše Povzetek urejanja, nad gumbom Shrani stran. --Jalen 07:20, 30 januar 2007 (CET)
In zraven je tudi okence, kjer odkljukaš manjše urejanje. Recimo, če le popraviš črkovanje (tn), dodaš ali popraviš notranjo povezavo (dp, pp) in podobno (v oklepajih so običajne kratice, ki jih lahko v takšnem primeru napišeš v povzetek). Zardevati pa ni treba, saj ti gre dobro. --IP 213 09:34, 30 januar 2007 (CET)

Humanizem[uredi kodo]

Zdravo! Če se boš lotil pisanja in če rabiš celotni članek o humanizmu iz EB, ti ga lahko pošljem. Samo je res dolg. : )

Sicer se mi ne zdi najboljše, da ga uporabiš kot vir (razen tiste razdelitve in podobnih manjših zadev), ampak bolj kot vodilo pri pisanju in kot izhodišče za iskanje informacij. --Lynxmb 12:30, 24 junij 2007 (CEST)

Živijo. Ne, hvala, verjetno ne bom rabil; povzel bom le začetno razdelitev pojma (na kaj vse se nanaša beseda "humanizem"). Od tam naprej bom že nekako sam; prej kot v enem tednu se sicer verjetno ne bom lotil.
Btw, čestitam za geslo o Foucaultevem Kaj je razsvetljenstvo?. Če se navdušuješ nad Foucaultem, domnevam, ti je mogoče blizu Nietzsche. Kaj praviš, da bi enkrat v bližnji (ali malo manj bližnji) prihodnosti kaj naredili z geslom Friedrich Nietzsche? Poleg tega se mi zdi že malo sramotno, da slovenska wp. še nima gesla o Heglu. Premisli. lp. Lisjak 16:55, 24 junij 2007 (CEST)


Dajva tukaj ostat.
Nietzsche mi ni blizu. Blizu so mi posamezni aspekti (zlasti tisti, ki jih razvija Foucault), mislim, resnično je genij, ampak preveč ciničen za moj okus. Vsaj kolikor sem bral. Nisem veliko. Pa te njegove morale zmagovalca nikakor ne zmorem prebaviti. Foucault mi je dosti bliže. In deluje v povsem nasprotni smeri.
Trenutno so mi bolj zanimivi humanistika, humanizem, renesansa; začel sem nekaj delat na Plutarhu in sem potem odlutal. Pa še res nimam časa za tole. Hegla bo pa že kdo spisal, ko mu bo. Sam se ne čutim kompetentnega. Za biografske članke se mi pa ne zdi vredno tratiti časa. Sej imamo vse v angleščini nekje... : )
No, potem je tu še Foucault. Moral bi prebrati Besede in reči, pa ni časa za to. In potem napisati kak dober in intriganten povzetek. --Lynxmb 01:31, 25 junij 2007 (CEST)

Srečanje wikipedistov[uredi kodo]

Pozdrav[uredi kodo]

Kot koordinatorica te vabim na srečanje vikipedistov, vse podrobnosti so pod lipo in še na večih mestih, za dodatne informacije sem na voljo osebno preko uporabniškega pogovora.--Amazone7 20:18, 28. julij 2007 (CEST)

zdravo Lisjak! Zanima me kaj si dodal pri Daliju, da bom vedela nadaljevati članek. Prav tako me veseli, da dodajaš k področju likovne umetnosti v wikipedijo:)--Amazone7 01:04, 31. julij 2007 (CEST) ma ja - trotl jaz ki ne znam pogledat, niti ne vem kako in kje se pogleda. ma z vzpenjačo se splača peljat samo gor, dol je veliko lepše iti peš pa direkt v staro Ljubljano:) Komaj čakam da se vidimo--Amazone7 01:23, 31. julij 2007 (CEST)

Pogovor:Biblija[uredi kodo]

Pozdravljen, Lisjak. Prosil bi te za mnenje, kaj se ti zdi primernejše za naslov člankov:

  • Sveto pismo ali Biblija;
  • Jezus Kristus ali Jezus;
  • Devica Marija ali Marija (Jezusova mati).

Vnaprej hvala. --Eleassar pogovor 13:34, 11. februar 2008 (CET)

Vasilij Melik[uredi kodo]

Opazil sem, da si napisal geslo o Meliku za en:. Bi se ti dalo še za slovensko geslo napisati kak odstavek o Slodnjakovi aferi? Jaz sem te stvari nekoč že prebiral, ampak bi se jih moral lotiti znova, saj je zaveda občutljiva, ti pa si očitno bolj na tekočem. --IP 213 08:42, 31. januar 2009 (CET)

Malo sem pospravljal svojo pogovorno stan in se ob tem spomnil na tole nadlegovanje ter si rekel: zakaj pa ne bi poskusil še enkrat, mogoče se mu ljubi, a je pozabil. Torej, povsem neobvezno, bi se ti dalo napisati nekaj stavkov? --IP 213 12:17, 23. december 2009 (CET)

Hvala za odgovor. Nič ne priganjam, če se ti bo ljubilo, pa bom vesel. --IP 213 10:55, 27. februar 2010 (CET)

Judje v Sloveniji[uredi kodo]

Pozdravljen. Videl sem, da imaš popolnoma drugačne podatke glede števila Judov v Prekmurju. Več mojih različnih pisnih virov navaja vsaj 1100 Judov (nekateri 1500). Tvoj podatek za Mursko Soboto pa ne more držati, saj je leta 1944, torej tik pred vojno v mestu živelo okoli 950 Judov. Ob tem se ne upošteva sicerjšnjih dejstev, da je tik pred vojno del Judov prestopil v katoliško in evangeličansko verozpoved: ti v popis niso všteti. Realno število bi bilo potemtakem še višje. Eden od virov, ki se nanaša na judovsko populacijo tik pred vojno je slednji, povzet iz knjige gospoda Klemna Boete: Link. Lp.

Globalni račun[uredi kodo]

Pri pregledu računov na sl wikijih sem videl, da nekaterih še nimaš združenih z globalnih računom (https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special%3ACentralAuth&target=Lisjak). Dobro je, če preveriš še sam in združiš še preostale (https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MergeAccount). Do 15. aprila je še čas, potem bodo nepridružene račune preimenovali, pa lahko pride do kakih zapletov. Lep pozdrav, --Janezdrilc (pogovor) 13:00, 22. marec 2015 (CET)