Uporabniški pogovor:Lilchy

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Lilchy!


WikiLettreMini.svg Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.
Crystal Clear app ktip.png
Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Crystal Clear app amor.png
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še kako vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! --Yerpo Ha? 16:43, 10. julij 2009 (CEST)

Električna jegulja[uredi kodo]

Od kje so podatki v članku? Upoštevaj prosim, da je v člankih treba navajat vire. — Yerpo Ha? 17:43, 16. november 2010 (CET)

Vir je ruska, angleška in hrvaška wikipedija --Lilchy 06:51, 17. november 2010 (CET)

Aha, hvala. Druge Wikipedije se žal ne smatrajo za zanesljiv vir po naših pravilih, zato če prevajaš, navedi iste vire kot so navedeni v tistih člankih. — Yerpo Ha? 08:19, 17. november 2010 (CET)

Prevod[uredi kodo]

Opazil sem, da prevajaš iz ruščine. Imam prošnjo, ki ni vezana na živali. Namreč, slovensko geslo za Triglav (božanstvo) ima druge slike kot rusko ru:Триглав (мифология). Pravzaprav so slike kot v angleški verziji en:Svetovid. Prosim, oglej si morebitne napake v slovenski verziji, če ti čas dopušča. -- Honza 16:35, 4. junij 2011 (CEST)

Za kip iz Zbruča se še ne ve kdo je upodobljen na njem. Je pa res da nekateri predvidevajo da je to Triglav. Lilchy 08:14, 5. junij 2011 (CEST)

"Taksonomka"[uredi kodo]

Navodila za uporabo tega okvirčka s taksonomsko uvrstitvijo in drugimi podatki o organizmih si lahko prebereš na strani Wikipedija:WikiProjekt Taksonomija/Uporaba taksonomskih predlog. Vabljen tudi, da se vpišeš kot član WikiProjekta. — Yerpo Ha? 19:49, 7. junij 2011 (CEST)

Mali sesalci[uredi kodo]

Ko vidim, da pišeš o živalih, še par napotkov:

  • Latinsko rodovno ime se piše z veliko začetnico, vrstno pa z malo. Torej Talpa europaea in Muscardinus avellanarius, ne talpa europaea in muscardinus avellanarius.
  • Že pri naslovu članka je treba bit malo bolj natančen in poznat živali, o katerih pišeš. Polno slovensko ime krta je navadni krt, na primer. Pomaga, če pogledaš v kakšno slovensko knjigo, recimo enciklopedija Sesalci (COBISS) je kar primerna, ker so jo prevajali sami biologi.
  • Zelo koristno bi bilo, če bi se pomatral(-a) s tehničnimi detajli - taksonomko, kategorizacijo in povezavami do člankov v drugih jezikih, sicer mora to početi kdo drug za tabo.
  • Napačno oblikuješ zunanje povezave do virov
  • Če navedeš kot vir IUCN, ga prosim tudi uporabi. Pri krtu si napisal(-a), da živi samo v Evropi, pa IUCN jasno pravi, da živi tudi v azijskem delu Rusije do Oba in Irtiša.
  • Poglavja naključno nametanih "zanimivosti" v člankih niso zaželena. Poskusi jih umestit v besedilo,.

Članka o navadnem krtu in podlesku sem uredil jaz, lahko se zgleduješ po njih. Koristno bi bilo napisat tudi kaj o telesnih značilnostih teh živali. — Yerpo Ha? 16:48, 20. avgust 2011 (CEST)