Uporabniški pogovor:Lanfra/Arhiv 2009

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Auguštinčič Mihael[uredi kodo]

Zdravo! Ti si péjso, ka Mihael Auguštinčič bio školnik pa kantor v Korovce? Me je brígalo, on je evangeličanski, ali katoličanski in je ešče kaši knjiga, ali drügi? Zatok, ka jaz raziskujem stari prekmurski šoulmešteri. Prosim srejčno nouvo leto! --Dončec (pogovor) 10:27, 1. januar 2009 (CET)

To san nej ges dodal - pogledni zgodovino članka.

Zgodovina vasi Korovci

Pa LP in Zdravo in srečno novo leto 2009 !--Feri 11:00, 1. januar 2009 (CET)

Topla prouška[uredi kodo]

Ne vejš, gda bau Topla prouška v Pečarovce, zato ka jaz rad bi tejti, pa Sombotelska Univerza podpira, ka aj pejšam o Tople prouške. --Dončec (pogovor) 12:31, 24. januar 2009 (CET)

V Pečarovcih oziroma pri Sebeščanu imajo proščenje ali po domače »proško« dvakrat letno. Tako imenovana »mrzla proška« je vsako leto 20. januarja, ko goduje farni zavetnik sv. Boštjan oziroma Sebeščan; »topla proška«, ko je tudi semanji dan, pa je 14 dni po veliki noči. LP --Feri 15:08, 24. januar 2009 (CET)

In v internetu kaši drügi tekst nega, ka nadrobna pejsa o prouške, samo töj je nikši, dapa nej dosta: Faluk →Pecsarócz

Ges san samo tou najšo - pozanimaj se pri cerkvi ali pa pri šterom šteri ima e - mail

Pečarovci LP --Feri 17:24, 25. januar 2009 (CET)

Predlogi za izbrani članek[uredi kodo]

Kot enega bolj aktivnih Wikipedistov bi te prosil, da glasuješ glede predlogov. Potrebujem čim več glasov, da lahko zaključim predloge. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 11:40, 2. februar 2009 (CET)

Grbi[uredi kodo]

Ne nalagaj znova tistih grbov, ki so že v Zbirki. Načelo proste uporabe določa, da se lahko avtorsko zaščiteno delo uporabi samo takrat, ko ekvivalentna prosta različica ne obstaja. Mimogrede, če smo natančni bi moral po pravilih za slike na vsako stran grba napisati še opis (nekaj v stilu "grb občine ______"). Ni treba zdaj takoj vseh popravit, ker je precej samoumevno kaj je na sliki, ampak sčasoma... (pa oprosti ker nisem prej tega rekel) --Yerpo Ha? 13:00, 3. maj 2009 (CEST)

Narobe uporabljaš predlogo information. Glej slika:Občina Grad grb.gif kako se to naredi. --Yerpo Ha? 15:42, 3. maj 2009 (CEST)

Se zahvaljujem za nasvete! LP --Feri 15:51, 3. maj 2009 (CEST)

Ni za kaj. Opisne strani grbov so zdaj super. --Yerpo Ha? 19:31, 3. maj 2009 (CEST)

Predlogi za izbrani članek[uredi kodo]

Kot enega bolj aktivnih Wikipedistov bi te prosil, da glasuješ glede vseh predlogov. Tudi eden bo dovolj za zdaj. LP, --Jambornik CCC 17:37, 7. junij 2009 (CEST)

Kategorija Borovo gostüvanje v Zbirki[uredi kodo]

Slike lahko prestaviš v podkategorijo Borovo gostüvanje. --Andrejj 05:49, 14. junij 2009 (CEST)

Je to zdaj potrebno, ker mislim, da sem glede nalaganja slik prišel končno z njimi na zeleno

vejo. "Debata". Tako, da sedaj ena od slik izgleda tako. Vse slike na Wikivir-u sem uredil.

Sicer pa tudi njim ni popolnoma jasno, kajti (po moje) se je šlo za vir. Ni jih toliko zanimal fotograf, ampak lastnik. To smo pa člani vaške krajevne skupnosti, torej vsi, ki smo sodelovali na prireditvi in naročene fotografije tudi kupili.Tu sem dodal še lokacijo.LP --Feri 09:22, 25. junij 2009 (CEST)

Dovolenje na Zbirki za Borovo gostüvanje[uredi kodo]

Kolikor razumem odgovor, to ni dovoljenje za objavo slik, ampak navodilo, da se mora ta Nataša izjasnit, ali je (edini) dedič očetovih fotografij, če je njen oče že umrl, ali samo piše v njegovem imenu. Vsekakor pa dovoljenje ne spada na kamor si ga postavil, ker so taki naslovi rezervirani za enciklopedične članke. Tekst sem zato prestavil na Pogovor:Borovo gostüvanje. --Yerpo Ha? 19:21, 25. junij 2009 (CEST)

Prekmurščina[uredi kodo]

Franc! Ne vejš pijsati ešče stavki, ár dobro bi bio nej samo porabski, pa dolinski. --Banffy s-1-.JPG DončecTöj leko njaš znán. 18:48, 26. junij 2009 (CEST)

Ne vejš, da v knižici v Murskoj Soboti imajo v arhivu števila Novina 1920-1945 leta? --Banffy s-1-.JPG DončecTöj leko njaš znán. 11:38, 5. julij 2009 (CEST)

Vprašanje njim lahko postaviš pod (tudi v madžarščini) Pišite nam. LP --Feri 12:13, 5. julij 2009 (CEST)

PIČ[uredi kodo]

Prosil bi te, če pogledaš [za IČ] in glasuješ. Rabim(o) čim več glasov. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 08:55, 1. julij 2009 (CEST)

Prekmurci[uredi kodo]

Zdaj sam pisao tou novi članek. Banffy s-1-.JPG DončecTöj leko njaš znán. 12:30, 27. avgust 2009 (CEST)

Lepo, mogoče do meli administratorji kakše pripombe glede lepe rabe slovenščine.LP--Feri 10:30, 28. avgust 2009 (CEST)

Oprosio sam Janezdrilc. Banffy s-1-.JPG DončecTöj leko njaš znán. 12:09, 28. avgust 2009 (CEST)

Lanfra! Ti si pisao članek o kapeli Murski Črnci. Ne vejš, nej Franc Gašpar soboški dühovnik je prosio, da bi so zidali tam tisto kapelo? Ár Gašpar je bio moj prejdnik, njegova sestra Marija moja praprababica. Banffy s-1-.JPG DončecTöj leko njaš znán. 17:48, 10. september 2009 (CEST)

Dončec Pobudo za gradnjo so dali vaščani zaradi oddaljenosti od farne cerkve v Murski Soboti. Takratni župan Jožef Granfol pa je leta 1896 pobudo prenesel na cerkvene oblasti. Kapela je bila zgrajena sredi leta 1897, 15. avgusta istega leta pa posvečena in predana svojemu namenu. Zdaj samo na interneti pogledni što je bil v tom časi soboški dühovnik. LP --Feri 15:28, 11. september 2009 (CEST)

To si sam dodao! Si pozabo. Če pomenijo letnice v oklepaju, gda je služboval v Soboti (5)let, te ne vem, če je lejko pomagal, ker so jo sezidali 20 let sledi.

Franc Gašpar (1872-1877) – * Slovenska ves, 17. januarja leta 1843; † Murska Sobota, 15. januarja leta 1906. LP --Feri 11:39, 12. september 2009 (CEST)

Cerkve in župnije[uredi kodo]

Po zgledu člankov o rimskokatoliških cerkvah (svetiščih) in župnijah bo potrebno tudi pri prekmurskih cerkvah prestaviti vsebino o župnijah v samostojne članke. Podobno je tudi pri evangeličanskih cerkvenih občinah. Se pravi, pri cerkvi je opisana zgradba, zgodovina gradnje, arhitektura in notranja oprema, skratka, cerkev kot verski kulturno-zgodovinski objekt. Pri župnijah pa je predstavljena predvsem župnija kot ustanova z duhovnikom in ostalim občestvom in njeno delovanje ter zgodovina. Sam se nameravam postopoma lotit tega dela, za v bodoče pa te prosim edino, da župnije opisuješ kar v "župnijskih člankih". Saj ne, da bi hotel biti pretirano dlakocepski, vendar so povezave na "župnijske članke" marsikje še rdeče, čeprav vsebina že obstaja. --Janezdrilc 02:49, 12. september 2009 (CEST)

Ja zelo pohvalno, da se boš lotil tega dela, menda si ugotovil, da na samih domačih straneh župnij in cerkvenih občin ni pretirano mnogo napisanega.Župnije.Seznam evangeličanskih cerkvenih občin Augsburšeke veroizpovedi v Sloveniji. Tudi tu žal ni dosti gradiva. Zelo lepo pa imajo to urejeno v Bodoncih. Tu pa so Seznam cerkva v Sloveniji.Tudi tu je lep seznam povezav, ki so rdeče. Pa dosti uspeha pri delu! LP --Feri 12:00, 12. september 2009 (CEST)

Knige[uredi kodo]

Feri, ti si katoličan, ali evangeličan? Zátok pitam, ár iščem prekmürske knige, ka je Sakovič, Klekl, Flisar, pa drügi so pisali. Nekoč smo hodili v Prekmürji, pa zbirali smo gradive (stare prekmürske knige, rejčniki, ali slovarji, pa novina). Na Gorici ešče nej sem bio, da pa, či pa bou poletje, idem v Püconci, ár 2011 pišem diplomsko nalogo o Küzmiči, pa opitam lüdstvo vu okolici, što ima ešče verske knige. Banffy s-1-.JPG DončecTüj leko njaš znán. 20:48, 26. september 2009 (CEST)


Dončec, ja mislim, da dosta knig ne boš dobo. Šansa je Študijska knjižnica v M. Soboti. Na nje se lejko obrneš po elektronski pošti. Razložiš njim ka nücaš, pa ti lejko celo pripravijo, pa si napraviš fotokopije ali pa san preslikaš. Ges san evangeličan. Kda de pa gotov Spominski dom v Puconci pa vse najdeš na enom mesti. Že zdaj pa se lejko obrneš na puconskega duhovnika mag Balažic Evgena šteri de o tom več znao. Položitev temeljnega kamna za izgradnjo spominskega DOMA ŠTEVANA KüZMIČA Spominski dom LP --Feri 11:48, 27. september 2009 (CEST)

Dobro, hvala. Banffy s-1-.JPG DončecTüj leko njaš znán. 11:54, 27. september 2009 (CEST)

Mlada žanjica[uredi kodo]

Živjo, Feri. Obvestiti te želim o zunajwikipedijski uporabi tvoje fotografije. Tvojo sliko mlade žanjice je neprofitno društvo Slavistično društvo Slovenije izbralo za naslovico strokovnega zbornika, kjer so zbrani prispevki o jeziku in književnosti Slovenskem Porabju. Naslovnico omenjenega zbornika si lahko ogledaš tule. V kolofonu zbornika je navedena licenca izvirne fotografije, ime avtorja in spletna lokacija fotografije, zbornik je subvencioniran iz proračuna pristojnega ministrstva in ni komercialne narave, zato je avtorskim pravicam, upamo, ugodeno. Radi bi ti poklonili izvod zbornika. Lahko ti ga pošljemo po pošti, lahko pa ga prideš tudi iskat v Monošter, kjer bo 1. in 2. oktobra 2009 potekal Slovenski slavistični kongres. Otvoritev kongresa bo v četrtek ob 10.00 v Gledališki dvorani v Monoštru. Več o kongresu si lahko prebereš tule. Ker dosti pišeš o Prekmurju in Porabju, te bodo teme o kulturi Slovencev na Madžarskem, obravnavane na srečanju, gotovo zanimale. Lp, M۞Zaplotnik(prispevki) 23:04, 28. september 2009 (CEST)

Pozdravljen Mihael, veš da sem prijetno presenečen. Lagal bi, če mi ta slika ne bi bila posebej všeč. Posebej pa bom vesel, če mi poklonite izvod zbornika. Moji podatki so tako vsi na Wikipediji.

Mogoče hišna številka (Gorica 32 in poštna številka 9201 Puconci). Imel bi pa še eno prošnjo. Nekako se mi ne zdi prav, da te prijetne trenutke ne bi delila z menoj tudi "Mlada žanjica", zato bi prosil, če bi bilo mogoče dobiti zanjo tudi en izvod zbornika. Ne poznam je, vendar če mi pošljete zanjo tudi izvod zbornika se bom potrudil, da jo bom našel in ji ga osebno izročil. Menda bo tudi presenečena, pa tudi vesela. Še enkrat hvala! Lp --Feri 23:36, 28. september 2009 (CEST)

Zmenjeno, vsaj en izvod vsekakor pripada tudi fotografiranki. Bom poslal nasl. teden, ko se vrnemo iz Porabja. Še enkrat hvala in še veliko lepih fotk ti želim, matjaž M۞Zaplotnik(prispevki) 21:40, 29. september 2009 (CEST)

Murkovič[uredi kodo]

Zdravo! Ne vejš, v Prekmürji ešče živejo drüžine Murkovič, ár gnes sem doubo e-mail iz Maribora, da Murkovič gde, pa gda je mrou (15. april, 1917). Da pa ešče nejsam iskao, gde je naroudo, ar vu mrliškoj knigi nej so pisali. Banffy s-1-.JPG DončecTüj leko njaš znán. 13:38, 14. oktober 2009 (CEST)

Pozdrav! Probaj stopiti v stik z Jasmino Papič (V *.pdf datoteki vtipkaj v išči (find): Murkovič).Murkovič. LP --Feri 16:26, 14. oktober 2009 (CEST)

Vidim. Leko, ka tou hrvaško ime, pa nej slovensko. Gnes moja lektorica na univerzi je prajla, da leko ka Janoš Murkovič je Hrvat bio. On je mrou v Lendavi 1917. Banffy s-1-.JPG DončecTüj leko njaš znán. 15:46, 15. oktober 2009 (CEST)

Geopedia[uredi kodo]

Glede tvojega vprašanja vprašaj raje Smihaela. Sam nisem kdovekak ekspert pri programiranju, tiste enostavne zadeve še (infopolja in nekompleksne predloge), ko pa pridemo do znanja ukazov, sem mrzel. Miha je bolj vešč pri teh zadevah, se mi zdi. lp --Jambornik Nja 23:25, 28. oktober 2009 (CET)

Vseeno pa lahko pogledaš mojo rešitev, ki niti ni tako grozno slaba, le precej nepraktična je. [1] --Jambornik Nja 23:27, 28. oktober 2009 (CET)

To je moja občina, je kar vredu. Pa hvala! LP --Feri 00:40, 29. oktober 2009 (CET)

Barvanje vodotokov[uredi kodo]

  1. Ali je možno na Geopediji pobarvati vodotoke (potoke) v vsej svoji dolžini, ne samo en del?
  2. Pri tem je treba biti pozoren. Dobovski graben si npr. pobarval (če si to delal ti) še v sosednji potok (pritok) - če bolje pogledaš, Dobovski potok priteče z desne strani - tam je zapisano ime; levi pritok pa nima (zapisanega) imena. Lahko, da se imenuje drugače, zato je del rdeče črte tam odveč oz. ni 100% ziher, da je prav.

lp., Ziga 15:00, 1. november 2009 (CET)

Ja možno je - barval nisem jaz, moti pa me tudi ker so s tem tudi neresnični podatki o dolžini vodotoka. Kdo je to delal tudi ni
spremljal same poti vodotoka, saj je pri nekaterih vodotokih vijuganje kar pretirano.
Pestovski graben se imenuje brezimeni del naprej od ceste, do ceste pa je Dobovski greben. Tu sem naredil tudi možnost izbire povezave pri pri Dobovskem grebenu.
Če hočeš lahko to uredimo mi. Seveda bi takrat izgledalo vse skupaj super. Sedaj popravljam tudi šumnike.

LP --Feri 15:53, 1. november 2009 (CET)

Sem popravila infopolje Reka, več o tem na Pogovor o predlogi:Infopolje Reka. --Pinky 08:39, 18. november 2009 (CET)

Glej Pogovor o predlogi:Infopolje Reka.--Feri 11:38, 18. november 2009 (CET)

Občinski zemljevidi[uredi kodo]

[2] in podobno, prosim označi kot manjše urejanje. --Andrejj 11:53, 5. november 2009 (CET)

Lanfra, naredi kljukico pod urejevalnim oknom, kjer piše manjše urejanje! --Andrejj 07:08, 6. november 2009 (CET)

Odlično. --Andrejj 12:03, 8. november 2009 (CET)

Poglej prosim pogovor Pod lipo. --Andrejj 22:44, 8. november 2009 (CET)
Še ena dopolnitev, brez parametra thumb, glej Občina Komen.--Andrejj 19:05, 9. november 2009 (CET)

Naj zdaj vse popravim ? LP

Lanfra, slike gredo v Zbirko!! --Andrejj 09:47, 14. november 2009 (CET)

Feri! Gde si našeo tou zemlevid o Gorici? Nega takši, gde je leko bi gledamo Vadarci, ár ja ščém iskati rojstno hižo Jožefa Sakoviča. Vu arhivi v Somboteli so pravili, da samo v Lüblani leko gledam zemlevide. Banffy s-1-.JPG DončecTüj leko njaš znán. 13:07, 25. november 2009 (CET)

Lani san februara (2008) odo v M. Soboti v Geodetski zavod (pri sodišči). Prvle san se z njimi zgučo, gda de tisti čas meo.
Pa mi je proti plačili na CD zemlevid skopero.--Feri 17:28, 25. november 2009 (CET)

Ima kakši naslov, kak e-pošta? Banffy s-1-.JPG DončecTüj leko njaš znán. 08:41, 26. november 2009 (CET)

Območna geodetska uprava Murska Sobota.

Nouvi Zákon[uredi kodo]

Zdaj sam pisao, pogledni či ščeš. Či domou pridem, ešče razširim. Banffy s-1-.JPG DončecTüj leko njaš znán. 11:14, 2. december 2009 (CET)

Začetek san ti malo popravo. --Feri 22:28, 4. december 2009 (CET)

Dobro hvala, gnes ja tü glédam malo. Banffy s-1-.JPG DončecTüj leko njaš znán. 08:01, 5. december 2009 (CET)