Uporabniški pogovor:Jssmrenton

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Jssmrenton!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš in tako dalje).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik. Na pogovornih straneh (v člankih pa ne), se podpisuj, in sicer takole: --~~~~.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kako vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — Yerpo Ha? 08:28, 20. februar 2012 (CET)

Slike[uredi kodo]

Živjo, slike Slika:Srpenica.jpg, Slika:Srpenica2.jpg in Slika:Luzy-Christalnigg-kriz.jpg, ki si jih naložil, so brez kakšnih koli podatkov o avtorju in izvoru. Če jih ne opremiš z želenimi podatki (to storiš tako, da odpreš stran s sliko in dodaš zahtevane podatke in predlogo z ustrezno licenco), utegnejo biti kmalu zbrisani. Svetujem ti, da si pred nadaljnjim nalaganjem slikovnega materiala najprej prebereš:

Če se ti kje zatakne, vprašaj. — MZaplotnik prispevki 20:22, 29. februar 2012 (CET)

PS: Enako velja za Slika:Gasilski-dom-srpenica.jpg.— MZaplotnik prispevki 20:24, 29. februar 2012 (CET)
Ponovno te moram napotiti na WP:SLIKE in Wikipedija:Licenciranje predstavnostnega gradiva. Upoštevaj, da Wikipedija ni blog, ampak spletna enciklopedija, kjer se trudimo spoštovati avtorske pravice. Zato ne nalagaj več slik brez navedbe dovoljenja in kakršnega koli podatka o izvoru. To je jalovo početje, ker bodo prej ali slej brisane. Vsaj za nekatere je namreč že na prvi pogled očitno, da jih nisi posnel sam, ampak snel z interneta. — MZaplotnik prispevki 20:28, 7. marec 2012 (CET)

Ali razumeš slovensko? / Do you understand Slovene? — Yerpo Ha? 08:04, 20. junij 2012 (CEST)

Živijo! Kako pa za nazaj spremenim? Sliki, ki sta trenutno v članku (križ in spomenik) sta obe moji, nisem pa nič opisoval.

Meni se tukaj zdijo podatki dovolj jasni, problem je samo pri sliki Plečnikove dediščine, ki ni prosta. Sem popravil licenco in dodal kontekst, tako da bo ustrezala merilom za neproste slike. --Eleassar pogovor 14:33, 27. junij 2013 (CEST)

Težave z dovoljenjem za objavo pri datoteki Slika:Srpenica-above.jpg[uredi kodo]

Hvala, ker si naložil/-a datoteko Slika:Srpenica-above.jpg. Opazil sem, da si navedel/-la veljavno oznako avtorskih pravic, vendar manjka dokaz, da se je avtor datoteke strinjal z objavo pod navedeno licenco.

Če si datoteko ustvaril/-a v celoti sam/-a, ne da bi bila že prej kje objavljena (zlasti na Spletu), te prosim, da bodisi

  • označiš, da je nadaljnja uporaba datoteke dovoljena z licenco CC-BY-SA-2.5-SL ali drugo sprejemljivo prosto licenco (glej ta seznam) na mestu prvotne objave; ali da
  • pošlješ z naslova, povezanega s prvotno stranjo, e-pismo na naslov permissions-sl@wikimedia.org, pri čemer navedi, da si imetnik avtorskih pravic na gradivu in da ga želiš objaviti pod prosto licenco. Vzorec pisma je na razpolago tukaj. V tem primeru dodaj na opisno stran datoteke oznako {{OTRS v obdelavi}}, da ne bo prezgodaj izbrisana.

Če datoteke nisi v celoti ustvaril/-a sam/-a, kontaktiraj osebo, ki jo je ustvarila, da napravi enega od zgoraj omenjenih korakov, če pa ti je imetnik avtorskih pravic dovoljenje prek e-pošte že poslal, ga posreduj na naslov permissions-sl@wikimedia.org.

Če meniš, da datoteka ustreza merilom za neprosto vsebino, uporabi oznako, kot je {{poštena uporaba}} ali katero od njej podobnih, navedenih na strani Wikipedija:Oznake avtorskih pravic. Pri tem moraš natančno utemeljiti, zakaj datoteka ustreza tem merilom.

Če si naložil/-a še druge tovrstne datoteke, preveri, ali si navedel/-la dokazilo, da so se imetniki avtorskih pravic strinjali z objavo pod licencami, ki si jih navedel/-a. Seznam datotek, ki si jih naložil/-a, je na razpolago v tvojem dnevniku nalaganja. Kot je opisano na strani meril za hitri izbris, se lahko datoteke, ki nimajo dokazila o dovoljenju za objavo, izbrišejo en teden po tem, ko so bile označene. Morda si boš želel/-a prebrati tudi stran Wikipedija:Pravila uporabe slik. Morebitna vprašanja lahko pustiš tudi na moji pogovorni strani. Hvala. Eleassar pogovor 14:33, 27. junij 2013 (CEST)

Zbirka[uredi kodo]

Živijo. Slike praviloma nalagamo v Zbirko, kjer so dostopne vsem wikijem, tako da Sliko:IMG 3997.JPG, ki je zaradi starosti tudi sicer v javni lasti, raje še enkrat naloži tja, da jo tu lahko potem zbrišemo. Dobro je še, če sliko naložiš pod določnejšim imenom. --  Janezdrilc 18:35, 5. julij 2018 (CEST)

Je pa res, da bo za Zbirko treba bolj točno navesti avtorja, vir in druge podatke o sliki. Kar bi bilo tudi tu korisno, če sem odkrit. — Yerpo Ha? 20:48, 5. julij 2018 (CEST)