Uporabniški pogovor:Joze skerget

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Joze skerget!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če potrebujete pomoč, si preberite Pomoč:Vsebina ali pa se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje. Lahko pa svoja vprašanja postavite tudi Pod lipo (o Wikipediji) ali Oraklju (splošna vprašanja). Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.



English: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.

Français: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 17:11, 1 november 2006 (CET)

Zdravo. Člankov se običajno ne podpisuje, saj je avtor razviden iz zgodovine. Secer pa lep prispevek o legvanu, še malo smo popravili slog. LP --Tone 16:17, 2 november 2006 (CET)

Iskanje[uredi kodo]

Razlog je lahko, da server še ni popolnoma posodobljen. Poskusi iskanje samo z "zeleni legvan". Meni jo najde kot 3. zadetek. Glede slik: Wikipedija:Slika in Posebno:Upload. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 22:18, 2 november 2006 (CET)

Google potrebuje nekaj časa, da doda vse nove strani v svoj iskalnik. Sliko lahko v članek dodaš tako, da klikneš na 6 ikono po vrsti od leve proti desni in zgled. jpg zamenjaš s pravim imenom datoteke. Sliko seveda najprej naložiš v Zbirko slik. LP, --Miha 14:34, 5 november 2006 (CET)
Pa še to, v Wikipediji se na pogovornih straneh podpisuješ z uporabo --~~~~. LP, --Miha 14:35, 5 november 2006 (CET)

Slike[uredi kodo]

Pri nalaganju slik upoštevaj pravila; vsaka slika mora imeti opis, vir in licenco. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 19:15, 6 november 2006 (CET)

Tiste slike, ki so za brisanje, označi s predlogo {{delete}}, tako da ne bo pomote, kaj je za brisanje. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 14:13, 18 november 2006 (CET)
Prpsil bi te, da ne nalagaš iste slike večkrat pod različnimi imeni. Tiste, ki so za izbris, označi z delete (tako, da se delete spremeni v predlogo; brez okoliških nowiki znakov). LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 09:38, 19 november 2006 (CET)

Zeleni Legvan[uredi kodo]

Tvoje fotografije so odlične, morda razmisli o tem da dodaš slike brez okvirja. Pa kar pogumno urejaj naprej. --Slodave 01:15, 7 november 2006 (CET)

Slike ki nimajo dovolj podatkov so seveda kljub temu uporabne in ne bodo izbrisane, saj lahko podatke dodaš (pač urediš stran ter dopišeš da si ti avtor teh slik...)

Mimogrede tvojo sliko sem predlagal na Wikipedija:Izbrane_slike/Predlogi, ker menim da je res dobra in si zasluži prostor na prvi strani. --Slodave 02:13, 7 november 2006 (CET)

  1. Ne vandalizirajte in ne brišite vsebine člankov!
  2. Vsebina, ki ste jo dodali mora biti vaše lastno delo, ali pa morate zanjo imeti dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana!
  3. Članek poskusite oblikovati v slogu enciklopedije: poglejte si slog že obstoječih člankov. Ukaze urejevalnika preizkušajte v Peskovniku.

Si sam avtor slike Slika:Tattoo pisalo.jpg, ki jo daješ v javno last? --Ziga 08:55, 19 november 2006 (CET)

Svoje slike dodajaj v zbirko. Sicer je tam že precej dobrih slik na to temo, glej povezavo

lp., --Ziga 09:02, 19 november 2006 (CET)

Brisanje[uredi kodo]

Iz pogovornih strani se ne briše komentarjev ;). LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 11:18, 25 november 2006 (CET)

To pravilo je bilo sprejeto zaradi tega, ker so ljudje brisali komentarje, ki so bili njim škodljivi oz. se niso z njimi strinjali. Brisanje je tako tudi nesmiselno, saj je vse ohranjeno v zgodovini strani. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 11:30, 25 november 2006 (CET)