Uporabniški pogovor:Delphi goldy

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Wiki
Dobrodošli, Delphi goldy!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.English: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.

Français: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Rude 14:51, 24 julij 2006 (CEST)

Živijo Goldy, poskusi oblikovati članek v slogu ostalih, že urejenih člankov. (naslovna vrstica, notranje povezave, kategorija..) Pritisni pri kakem članku na "Uredi" in si poglej. lp., --Ziga 09:46, 26 julij 2006 (CEST)

  1. Ne vandalizirajte in ne brišite vsebine člankov!
  2. Vsebina, ki ste jo dodali mora biti vaše lastno delo, ali pa morate zanjo imeti dovoljenje avtorja. V nasprotnem primeru bo izbrisana!
  3. Članek poskusite oblikovati v slogu enciklopedije: poglejte si slog že obstoječih člankov. Ukaze urejevalnika preizkušajte v Peskovniku.

Slike, ki jih dodaš, morajo biti opremljene z dovoljenjem, sicer bodo izbrisane. --Ziga 12:36, 10 november 2006 (CET)

Članek Trije mušketirji[uredi kodo]

Glede tvojih dopolnitev k članku Trije mušketirji, uvod je popolnoma nestandarden (glej kateri drugi članek o literarnem delu), nekatere notranje povezave niso smiselne (naj se navezujejo na polno ime osebe ne pa samo na priimek ali ime), pa razdelek Glej še in reference ni slogovno oblikovan. --Slodave 07:25, 7. maj 2008 (CEST)

De Rochefort in druge namišljene osebe iz zgodbe: za večino velja, da jih je bolje opisati v članku o knjigi - razen če gre za res znano izmišljeno osebo (npr. James Bond). --Andrejj 21:53, 7. maj 2008 (CEST)

Kardinal Richelieu[uredi kodo]

Je slika prava? --Yoda 15:17, 23. maj 2008 (CEST) Jep, vendar sem v istem trenutku napisal in uredil še marsikaj drugega. Ko pa si shranil stran, sem vse izgubil :( Kljub temu hvala!

Oprosti... :S Upam da nisem naredil prevec skode --Yoda 13:15, 24. maj 2008 (CEST)

Če ti pokaže stran o navzkrižju urejanj ko poskušaš shranit spremembe, moraš samo tipko za nazaj pritisnit v brskalniku in imaš tvoj tekst spet tam. Potem ga skopiraš in klikneš še enkrat Uredi stran ter ga nalepiš tja. --Yerpo Ha? 15:29, 24. maj 2008 (CEST)

Ah, zdaj je za to že prepozno! :( Sicer pa bom napisal na novo in slike uredil! Na napakah se učimo ;)


Še dodatno vprašanje: Vključil sem izgovorjavo Richelieuja (takoj za njegovim polnim imenom na začetku v [1]. Kako dopisati, da je to izgovorjava, ker na |izgovorjava ne gre in kako poskrbeti, da se odpre novo okno?

Cinkarna Celje[uredi kodo]

Članek o Cinkarni Celje si skopiral z uradne spletne strani. Imaš dovoljenje za objavo? Sicer je to kršitev avtorskih pravic (kljub temu da je promocijska stran - spodaj jasno piše »Copyright 2008 Cinkarna Celje«) in bo moral biti članek brisan. --Yerpo Ha? 09:31, 18. september 2008 (CEST)

Pusti mi do sobote, da imam čas popraviti (preoblikovati tekst), ker trenutno nimam časa!

Kar se mene tiče OK, ampak fajn bi bilo da ne ustvarjaš člankov dokler niso za objavo. Možno pa tudi da ga bo brisal kdo drug (recimo Andrejj), če bo opazil isto kot jaz. --Yerpo Ha? 09:35, 18. september 2008 (CEST)
Hmnjah, od kod ta ideja :-) --Andrejj 12:19, 18. september 2008 (CEST)
OK, potem bom ohranil samo prvi stavek, toliko, da stran ostane! Pa bom kasneje dodal tekst!


Nanoškrbine[uredi kodo]

Bi prosim nehal z nanoškrbinami ali pa jih vsaj definicijsko dopolnil? (tiran, kuščar) lp Hinko Gnito 13:12, 15. november 2009 (CET)

   Ko bo čas za to. Meni pa gre na jetra, da je vsak drugi link rdeče pobarvan! Delphi_goldy --Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Delphi_goldy (pogovorprispevki) 15. 11. 2009. 

Kuščar[uredi kodo]

Članek si lahko za nekaj časa rezerviraš. To narediš tako, da na vrh članka prekopiraš predlogo {{v delu}}, ki bo ostale uporabnike opozorila, naj ne posegajo v tvoje delo. Po končanem delu moraš predlogo seveda ostraniti. M۞Zaplotnik(prispevki) 11:15, 16. november 2009 (CET)

Taksonomske kategorije[uredi kodo]

Prosim, da malo popaziš kako prevajaš taksonomske kategorije iz angleškega teksta. Lacertilia ni podvrsta (subspecies), kot si napisal v članku o kuščarjih, ampak podred (subordo), kar je velika razlika. Prav tako Entelodon ni vrsta, ampak rod (genus). Če ne veš, kako se neki kategoriji reče po slovensko, klikni nanjo in poišči povezavo na slovenski članek. Slovensko ime se izpiše tudi ko skopiraš taksonomko (taxobox) sem. --Yerpo Ha? 11:56, 16. november 2009 (CET)