Riccardo Morandi

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Riccardo Morandi
AAR Morandi.jpg  *
Riccardo Morandi na obisku na tekmovanju v palači pravičnosti
Rojstvo1. september 1902
Rim  *
Smrt25. december 1989 (87 let)
Rim  *
DržavljanstvoItalija
Poklicinženir, arhitekt  *

Riccardo Morandi, italijanski gradbeni inženir in arhitekt * 1. september 1902 Rim, Italija25. december 1989 Rim, Italija.

Morandi je najbolj znan po inovativni uporabi armiranega betona in prednapetega betona, čeprav so skozi leta nekateri njegovi posebni mostovi in viadukti z betonsko jeklenimi kabli in držali imeli nekaj težav pri vzdrževanju.

Med njegovimi najbolj znanimi deli so Most Generala Rafaela Urdaneta, 8 km dolg most z žičnicami, ki prečka jezero Maracaibo v Venezueli; podoben most v Genovi, splošno znan kot Ponte Morandi (uradno Viadotto Polcevera), ki se je leta 2018 delno porušil zaradi preiskovanih razlogov; in podzemni avtomobilski predor v Torinu.[1]

Kariera[uredi | uredi kodo]

Morandi se je rodil v Rimu. Po pridobitvi diplome leta 1927 je Morandi pridobil izkušnje v Kalabriji pri delu z armiranim betonom na območjih, ki jih je načrtoval. Po vrnitvi v Rim, da bi odprli zasebno pisarno, je nadaljeval s tehničnim raziskovanjem armiranega betona v prednapetih betonskih konstrukcijah ter se lotil načrtovanje vrste novih kinematografskih struktur viaduktov in mostov. Pozneje je opravljal delo na letališču Fiumicino (Rim) leta 1970 v večini Pumarejo (Kolumbija) leta 1974.

Morandi je bil imenovan za profesorja oblikovanja ter načrtovanja mostu in viadukta tako na univerzi v Firencah in univerzi v Rimu in prejel čast Doktorsko v arhitekturi z Tehnično univerzo v Münchnu (TUM) leta 1979.

Projekti[uredi | uredi kodo]

Za betonske viadukte, ki s kabli držijo visečo cesto, je označil za kratke dobe, ker so zgrajeni iz prednapetega betona in ne iz več običajnega jekla. 

Poleg tega so bili ti mostovi z zelo veliko napetostjo in so zato slabo vplivali na druge inženirje. Morandiju so morali skozi ves čas zahtevati veliko vzdrževanje pri popravilu, da so tako prepričali varnostne preglede mostov, kable, vgrajene v beton, pa so morali temeljito pregledati.

Na njegovm mostu generala Rafaela Urdanete v Venezueli - kjer so kabli imeli veliko napetost- se je več kablov strgalo pred hitro korozijo, vse odrtgane kable pa so zamenjani in popravili le 18 let po gradnji.

Leta 2016 je bil most Morandi v Genovi (uradno viadukt Polcebera) označen za "neuspeh inženirstva", z naraščajočimi stroški vzdrževanja in dodatnimi popravili, zato ni bil uradno označen kot varen most. V resnici iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja je Morandi v sporočilu povedal o napačni strukturi v Genovi s tem tudi varnostnim tveganjem, saj je v tem primeru možen razlog, da omenil nepričakovano hitro korozijo in zahteval dodatno težko delo. Steber 9 na mostu se je zrušil 14. avgusta 2018, kar je povzročilo 43 smrtnih žrtev. Ostala dva stebra sta ostala stoječa, prav tako so tudi ostala viseča cesta. Vzrok zrušitve je bil še več kot leto dni v preiskavi.

Morandijev podoben, vendar manjši, most Wadi el Kuf v Libiji je bil oktobra 2017 zaradi varnostnih razlogov za 2 dni zaprt, nato pa so bili tako strokovni in natančni pregledi, ki so pregledovali stanje mostu. Vzdrževanje je bilo dobro, nato pa je bil spet odprt za lahek promet, ko so bili lokalni varnostni uradniki ustanovili tovorna vozila v skupini. Podobno varnostno opozorilo je sledilo v letu 2018, vendar ni bilo na voljo nobenih drugih podatkov o stanju mostu (če so tako zaprti, ampak so še vedno odprte, enakovredne strukturi). 

Morandi je sodeloval tudi pri gradnji mostu čez ožino Messina.

Mostovi in viadukti[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. www.detailsinsection.org/wp-content/uploads/2014/07/6Architettura-Ingegneria.pdf (in Italian and English) "LA CONCEZIONE STRUTTURALE Ingegneria e architettura in Italia negli anni cinquanta e sessanta" - 2008 "Riccardo Morandi and the V Pavillion for Torino Esposizioni" @ page 239

Viri[uredi | uredi kodo]