Pr' Hostar

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Pr' Hostar
Režiser Luka Marčetič
Producent Goran Hrvaćanin
Scenarist Goran Hrvaćanin
Dejan Krupić
Igralci Goran Hrvaćanin
Mario Ćulibrk
Dejan Krupić
Luka Marčetič
Glasba Drejc Pogačnik
Dir. fotografije Sašo Štih
Montaža Goran Hrvaćanin
Luka Marčetič
Datum izida 27. oktober 2016
Dolžina 97 minut
Država Slovenija
Jezik slovenščina

Pr' Hostar je slovenski satirično komični film iz leta 2016 v režiji Luke Marčetiča in po scenariju Gorana Hrvaćanina in Dejana Krupića. Isti ustvarjalci so pred tem posneli uspešno istoimensko serijo, prikazano na portalu YouTube. Dogajanje je v majhnem podeželskem hotelu Pr' Hostar, ki gre zaradi finančne izgube v prodajo tujemu kupcu, kar želijo zaposleni na vsak način preprečiti. Film je postal najbolj gledan film leta 2016 v Sloveniji.[1].Je film z največ kletvic

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Zaposleni v podeželskem hotelu Pr' Hostar so razočarani nad poslovanjem hotela, saj so njihove plače nizke, regresa ne dobijo, direktor pa varčuje tudi pri vzdrževanju in nakupih hrane in pijače, zaradi česar tudi gostov praktično ni več, zaposleni pa morajo ves čas improvizirati. Ne vedo pa, da direktor lep del prihodkov porabi zase, zaradi česar nastajajo dolgovi, ki posledično pripeljejo do začetka prodaje hotela.

Kot kupec prispe premožen, a sumljiv hrvaški poslovnež Antun s spremljevalko Anastasijo in takoj napove, da bo odpustil direktorja (čeprav se mu slednji zelo prilizuje) in tudi vse zaposlene, hotel pa spremenil v luksuzni bordel. Receptor Matevž se zagleda v Anastazijo in se odloči, da jo bo odkupil od Antuna ter se z njo poročil. Zaposleni se odločijo, da bodo prodajo tako ali drugače preprečili. Ko jim običajni triki ne uspejo, se domislijo načrta, kjer bi Antuna uspavali in mu ponoči ukradli 2 milijona evrov iz kovčka, ki ga ima ves čas pri sebi. Načrt jim skoraj uspe, vendar jih preseneti nepričakovan obiskovalec, zaradi katerega pobegnejo brez denarja. Izkaže se, da je obiskovalec direktor hotela, ki mu denar uspe ukrasti in ga skriti v športno torbo ter se odloči pobegniti na Ciper.

Direktor s seboj želi vzeti hotelsko sobarico Tatjano. Med obiskom pri njej doma, ko jo neuspešno želi zvabiti s sabo, ga preseneti Tatjanin mož Marjan, ki prenaša športno torbo z dresi nogometnih sotekmovalcev. V zmedi direktor zbeži, zgrabi športno torbo in zbeži na letališče.

Antun naslednji dan ugotovi, da denarja ni več in ko zaposleni zanikajo, da imajo kaj s tem, odhiti na letališče, vendar mu direktor uspe pobegniti. Antun tako nima denarja za nakup hotela, zato se je primoran vrniti domov. Direktor v zrku odpre torbo in ugotovi, da so v njej samo nogometni dresi, vendar ve, da poti nazaj ni več. Denar najde Tatjana in odloči se, da bodo zaposleni poslej hotel upravljali sami.


Igralci[uredi | uredi kodo]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. ^ "Kateri filmi so v tem letu najbolj polnili slovenske kinematografe?". MMC RTV-SLO. 25. december 2016. Pridobljeno dne 25. decembra 2016. 

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]


Filmski trak Ta članek o filmu je škrbina. Pomagaj Wikipediji in ga razširi.