Pogovor:Zavezniška invazija na Italijo

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Komentar[uredi kodo]

Kakovost članka po mojem mnenju ne dosega kriterijev, primernih za slovensko Wikipedijo. To, da je v primerjavi z izvirnim člankom zelo skrajšan, samo po sebi ni problem. Problem je v tem, da so iz njega izpuščeni pomembni podatki. V samem uvodu, na primer, nista v sklopu 15. armadne skupine omenjeni niti 5. ameriška armada niti britanska 8. armada.

Druga kritična točka članka so italijanska krajevna imena: Pontecagnano Faiano je preimenovan v Pontecagnan, Battipaglia v Battipagli, Persano v Persan, Albanella v Albanell in Rutino v Rutin (mesto). Točnosti zapisov naslednjih imen nisem preverjal.

V besedilu je tudi veliko neskladnosti in nesmislov. Divizije se pretvorijo v čete, "v Paestumiju sta bili najeti 141. in 142. polk ameriške 36. pehotne divizije", od katerih so "prvega razstrelili". Naprej nisem bral.

Pričakujem, da se bo nekdo lotil čiščenja in dvignil kakovost članka na primerno raven. Octopus (pogovor) 17:10, 19. julij 2022 (CEST)[odgovori]

Ping avtorju: @Zm05gamer. A09|(pogovor) 17:11, 19. julij 2022 (CEST)[odgovori]

V prihodnje, ko bom imel čas, jo bom preuredil. Zm05gamer (pogovor) 17:32, 19. julij 2022 (CEST)[odgovori]

Opravljenih nekaj popravkov, predloga prenesena v odstavek Operacija. Italijanska mesta so za silo popravljena, vendar še ne do konca. Odstavek operacija pa bom v prihodnje še malo uredil. Drugače pa vse drugo v članku štima in je ok. Zm05gamer (pogovor) 17:52, 19. julij 2022 (CEST)[odgovori]