Pogovor:Robert Frost

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Did You Know Vnos iz članka Robert Frost je bil predstavljen na Glavni strani Wikipedije v razdelku »Ste vedeli, da ...?« 8. april 2019. Vnos se je glasil:
Wikipedia


Infopolje[uredi kodo]

V infopolje sem poskušal vključiti tudi vplive, vendar sem ugotovil, da se pri pesnikih oz. književnikih v infopolje ne da vključiti vplivov oz. vplivov na, čeprav je možnost omogočena pri npr. filozofih. GasperTonin (pogovor) 22:40, 26. april 2019 (CEST)

Res je, Infopolje Pisec načeloma ne predvideva parametra vpliva. Tudi angleška predloga ima tako. Lahko bi se sicer dodal, vendar ob predvidevanju, da bi pri pesnikih in pisateljih bil to splošen pojav, ki bi se v infopolju zabeležil. --  Janezdrilc 00:12, 27. april 2019 (CEST)
Prejšnja različica infopolja je imela to možnost, pa je Pinky sl ob posodobitvi prevzela angleško, kjer so se odločili, da je ne bo. So argumenti v prid ene in druge odločitve, tako da bi osebno težko rekel, kaj je bolje. — Yerpo Ha? 09:04, 27. april 2019 (CEST)
Vplive sem izključila glede na angleško predlogo. Vsebino |influences= in |influenced= pa se lahko vključi v besedilo članka. So pa bili vsi do sedaj omenjeni podatki v infopolju brez sklicev. Tukaj je pogovor na angleški Wikipediji.--Pinky sl (pogovor) 20:21, 27. april 2019 (CEST)
Tudi jaz se nagibam k temu, da je bolje vplive opisati v besedilu. Taki seznami v infopolju ne bodo nikoli mogli biti konsistentni (na koga vse je vplival Shakespeare?). — Yerpo Ha? 20:39, 27. april 2019 (CEST)