Pogovor:Rajmund Nerojeni

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Viri[uredi kodo]

Viri so navedeni, drugo je iz Wikipedije. Stebunik 16:13, 18. februar 2019 (CET)

Oznaka za češčino[uredi kodo]

Sprašujem se, katero oznako lahko uporabimo za češčino; jaz sem v članku Rajmund Nerojeni napisal cz, pa ne prime. Za angleščino in slovenščino je na primer takole:

(angleško)
(slovensko)

Stebunik 16:13, 18. februar 2019 (CET)

Odgovoril na svoji pogovorni strani. --  Janezdrilc 16:42, 18. februar 2019 (CET)
Sem opazil, hvala in se še priporočam.Stebunik 02:16, 28. februar 2019 (CET)

Vprašljivo[uredi kodo]

V besedilu ni dobro ločeno, kaj o Rajmundu pravi zgodovinska stroka in kaj ljudsko izročilo oz. predstavlja legende kot dejstvo. Hkrati je polno subjektivnosti. To po mojem mnenju ni dober enciklopedičen slog in dobro bi bilo, če bi članek predelal kdo, ki ni tako strašansko goreč oboževalec tega lika. — Yerpo Ha? 06:38, 8. marec 2019 (CET)

Viri so navedeni; če so oni subjektivni in goreči, to ni moja krivda. Veliko tega sem izpustil in ublažil, vendar virom nisem mogel delati sile: kar sem našel, sem uporabil. Če bi vsak Wikipedijin članek imel vsaj pol toliko navedkov kot moj, bi mu čestital. Precej sem se namučil, da sem zbral, kar so drugi napisali. Kako pa naj jaz vem, kaj je legenda in kaj resničnost? Menda ja ne boš trdil, da je vse, kar je nenavadnega in mističnega, že sad legende? Ko da se danes ne dogajajo podobne reči? Naj si bralec sam ustvari na temelju podatkov, pa tudi Nadaljnjega branja in Zunanjih povezav lastno sodbo, če se bo potrudil, da tja pogleda. Če bi ločeval in raziskoval, kot svetuješ, bi to bilo že samostojno raziskovanje, kar pa Wikipedija prepoveduje. Stebunik 20:45, 8. marec 2019 (CET)