Pogovor:Glasbeni inštrument

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Zakaj pa ravno Glasbeni inštrument (Preusmerjeno iz Glasbilo), in ne obratno. Saj je pravilno, ampak a imaš kake pomisleke proti glasbilom, kot glavnem poimenovanju? Pravim zato, ker mi je inštrument grda beseda. --spiko-carpediem 20:02, 5 okt 2004 (CEST)

Meni je inštrument sicer lepa beseda - vendar ne v tem sotvarju, kjer je res glasbilo 'lepši' izraz. V zvezi astronomski ali merilni inštrument se že lepše sliši. Res je, da vemo, da pravzaprav gre za neke vrsto natančne priprave. Glasbena priprava je pa tudi grozno rečeno. --xJaM 20:17, 5 okt 2004 (CEST)

Na originalem članku Glasba so bili poimenovani glasbeni inštrumenti in ne glasbila. Zaradi tega sem povzel naprej; lahko se spremeni, saj tudi meni je krajše všeč. LP, --Klemen Kocjancic 20:27, 5 okt 2004 (CEST)

Malce sem zmeden ..torej... glasbilo != glasbeni inštrument ? Kot naprimer, da ritem mašina ni glasbilo ?--spiko-carpediem 22:39, 5 okt 2004 (CEST)

Uh, potem sem ta izraz jaz zakrivil. Škoda Spiko, da se nisi prej oglasil, preden je Klemen začel razširjati članek o glasbi. Bom prestavil potem na glasbila in še kategorijo. --xJaM 20:42, 5 okt 2004 (CEST)


Tukaj je prejšnji seznam glasbil, ki jih je treba uvrstiti (ki sem ga odstranil). LP, --Klemen Kocjancic 21:51, 5 okt 2004 (CEST)