Pogovor:Antropologija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kam bi pa pasala Organizacijska Antropologija? 193.77.178.2 18:46, 30 marec 2007 (CEST) Aleš


Opredelitev[uredi kodo]

Meni se zdi opredelitev, da je antropologija "sklop različnih humanističnih in znanstvenih ved in disciplin", napačna oziroma vsaj zavajajoča. Tudi v angleški različici govorijo o "znanstvenem preučevanju" in ne o sklopu ved - po zdaj zapisani definiciji je antropologija takorekoč vsaka veda in disciplina s podočja družboslovja. Ali je to dovoljeno spremeniti, posebej glede na dejstvo, da ni zapisan vir, od kod takšna definicija izhaja?-Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Odisej (pogovorprispevki) 27. april 2021.

Vsekakor lahko definicijo spremeniš, če ne ustreza. Še toliko bolje, če jo podkrepiš z viri. Ne pa v definiciji pozabiti, da se antropologija ne nanaša zgolj na družboslovje, ampak pomembno vlogo igra tudi v naravoslovju (biologija človeka, človekovo vedenje in podobno).--Melaleuca alternifolia | pogovor 13:11, 27. april 2021 (CEST)[odgovori]
Odlično. Bom malce spremenil, da bo bolj jasno, za kaj gre.-Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Odisej (pogovorprispevki) 27. april 2021.