Uporabniški pogovor:MGTom

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošlica[uredi kodo]

Dobrodošel na straneh slovenske Wikipedije. Članek o Zoranu Rantu je potrebno prestaviti na naslov »Zoran Rant«, ker »Rant, Zoran« ne odgovarja našim dogovorom o poimenovanjih. Ima pa na primer ruska wikipedija takšen način poimenovanja osebnosti. Stran lahko prestaviš tudi sam z gumbom »prestavi«, če želiš. --xJaM 13:02, 19 jan. 2005 (CET)

Prestavitev sem opravil! Hvala za pozdrav in opozorilo!--MGTom 14:42, 19 jan. 2005 (CET)

Želeni članki[uredi kodo]

Obstaja že Wikipedija:Želeni članki, zato ni potrebe po novi strani. Članek že obstaja (kot Fredy Miler). LP, --Klemen Kocjančič 15:11, 10 feb. 2005 (CET)

Dokumentarec[uredi kodo]

Mogoče te bo zanimalo, na en: sem napisal kratek nastavek za tale BBCjev dokumentarec (išči pod "Fascist Legacy") in če se ti da, ga lahko povohaš in kaj dopolniš; predvsem drugi del je potreben prenove. Glede tvoj članka o it. vojnih zločinih pa se je nekdo pritožuje, da je slab in ga je označil za pristranskega. Glede tega pa ni panike, ga bomo počasi že zrihtali... --Heretik 14:17, 16 feb. 2005 (CET)

Tipično. Veliko člankov v zvezi z zgodovino slovenskega naroda je tam označenih na ta način. Pa kaj? Smo mar padli z Marsa? --xJaM 14:45, 16 feb. 2005 (CET)

Kar vztrajno. Jaz sem odgovoril prijazno in mu priznal prispevke. Potrebno pa bo počasi dodajati v sezname, tu bi bilo dobro najti kake prave zgodovinarje. MGTom 21:56, 16 feb. 2005 (CET)

Struktura članka[uredi kodo]

Ko v članek dodajaš kategorije, interwiki-je in predloge, pazi, kam jih vstavljaš. Poglej si italijansko odporniško gibanje, kako so razvrščene. LP, --Klemen Kocjančič 13:06, 27 feb. 2005 (CET)

Bot removing text[uredi kodo]

Hello, thank you for your attention. I don't know why the bot removed text, I think it could also be a MediaWiki bug. I wrote to the pyWikipediaBot mailinglist and hope that someone finds an explanation. --Head 13:15, 13 mar. 2005 (CET)

Slike in AP[uredi kodo]

Prosil bi te, če pregledaš vizualno gradivo, ki si ga naložil(a) in preveriš, če predstavitvena stran ustreza kriterijem in s tem pravnim pogojem (glede vira in licence). Najlažji način za to je, da greš na "Moji prispevki" in označiš "Imenski prostor" na "Slike". V primeru, če vse predstavitvene strani ustrezajo kriterijem, smatraj to obvestilo za brezpredmetno in se ti zahvaljujem v imenu celotne Wikipedije. LP, --Klemen Kocjančič 14:31, 3 jul. 2005 (CEST)


Kategorije[uredi kodo]

Članke ne pozabi kategorizirati. LP, --Klemen Kocjančič 00:47, 7 november 2005 (CET)

Kategorija:Uporabni predmeti[uredi kodo]

Kategorija:Uporabni predmeti mi ne izgleda preveč uporabna. --Andrejj 07:52, 14 avgust 2006 (CEST)

Scila in Karibda! Veliko drobnih kategorij ali tudi nekaj širokih? Imamo že "Naprave", v katere bi "sod" nekako še sodil, kaj pa z "vilicami"fr:Fourchette? Fr: in an: ima kuhinjske pripomočke. PMSM je za slovensko W. koristno nekako toliko glavnih kategorij, kot jih smiselno gre na stran Wikipedija:Brskanje in nato podkategorije, ko so potrebne zaradi prevelike množice člankov v kategoriji. MGTom 10:16, 14 avgust 2006 (CEST)

No, čisto konkretno, naštej mi 10 predmetov ki sodijo noter in že imajo članke!? --Andrejj 10:20, 14 avgust 2006 (CEST)

Poleg 1. vilic (bi morali imeti članke) še: 2 krožnik, 3 odpirač, 4 zamašek in/ali(kronski zamašek), 5 čep, 6 veha, 7 pipa (kadilna in drugačne), 8 svinčnik in (morda) kuli, 9 pero (pisalo), 0 lestev ..... Za nož, škarje ... pa že imamo kategorijo "orodje". Vsi ti uporabni predmeti imajo veliko zanimivih oblik in zgodovino, upajmo pa da kmalu vsaj škrbinske članke v sl:, če ne za drugo kot iztočnico za skok na obsežnejše W. MGTom 10:43, 14 avgust 2006 (CEST)
Sicer pa: kam bi dél sod (posoda)? (glej navodilo Klemena, takoj zgoraj) MGTom 10:43, 14 avgust 2006 (CEST)

No, recimo da si me prepričal :-) --Andrejj 10:48, 14 avgust 2006 (CEST)

Ne čisto ... vendar v okviru W-soglasja. Hvala in lp ;-) MGTom 11:31, 14 avgust 2006 (CEST)

Bela garda (Slovenija)[uredi kodo]

V članku Bela garda (Slovenija) je potrebno vire (ki jih je sedaj nesorazmerno preveč, glede na članek) primerno urediti. --Andrejj 11:06, 15 avgust 2006 (CEST)

Zaenkrat na hitro. lp MGTom 01:02, 16 avgust 2006 (CEST)

Je Evropska unija, ne pa Evropska Unija. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 06:14, 18 november 2006 (CET)

Hvala za opozorilo! Lp. MGTom 10:11, 18 november 2006 (CET)

Uporablja se »te narekovaje«, ne "teh". V besedilu ne dodajamo zunanjih povezav (to le v primeru citiranja). Škrbinske predloge spadajo nad ktgr in za besedilom, ne pa nekje vmes. lP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 09:41, 19 november 2006 (CET)

Rizom[uredi kodo]

Odgovoril sem ti na svoji strani. Tvoji očitki se mi zdijo neupravičeni. --Eleassar pogovor 22:06, 11 februar 2007 (CET)

Povezavo na yahoogroups sem odstranil. Glej Uporabniški pogovor:Tone#Biografije živečih oseb. --Eleassar pogovor 13:08, 27 marec 2007 (CEST)

Navednice[uredi kodo]

Dogovor slovenske wp. je, da navednice v okviru člankov pišemo z oznakami » « in ne " " ali ' '. Zato je potrebno popraviti tudi članek Mačeha (rastlina), ipd. lp., Ziga 09:26, 14. april 2009 (CEST)[odgovori]

Ureditev problemov s prijavljanjem[uredi kodo]

Pozdravljen, a se zdaj lahko normalno prijavljaš na to uporabniško ime (MGTom)? Če ja, potem tukaj potrdi, pa bom uporabniško stran Uporabnik:Migatom izbrisal (glede na to, kakor si zapisal, da je ne potrebuješ). Lp, --Archangel 12:51, 26. september 2009 (CEST) Da, dobil sem nasvet od programerjev wikipedije, sedaj je v redu (napaka je bila na mojem računalniku ... stara imena, ki sem jih sedaj zbrisal). Prosim za ukinitev Uporabnik:Migatom, in hvala, z opravičili! MGTom 01:04, 8. oktober 2009 (CEST)[odgovori]

Bog (splošno)[uredi kodo]

A ni božanstvo ustreznejši prevod za angleško besedo "deity"? O bogu na splošno piše že na naslovu bog. Mogoče tudi ne bi bilo slabo, da se držimo slovenske terminologije, ne da prisiljeno slovenimo angleško - pravzaprav niti ne vidim neke bistvene razlike med definicijo v članku bog in tisto v članku bog (splošno). — Yerpo Ha? 08:10, 23. avgust 2011 (CEST)[odgovori]

Se strinjam, da bi bilo primerneje geslo Bog uporabiti bolj na splošno, vendar je prvi avtor začel z monoteističnim jud./kršč./isl. Bogom, kar odraža tudi sedanje besedilo. Nisem želel motiti te naravnanosti, se pa lahko premakne del besedila v Bog (splošno).
Božanstvo sem dal kot preusmeritev in nanjo vezal "deity". Eno geslo bomo izbrali kot krovno, da obsega j.k.i. Boga in tudi vse ostala božanstva, nato pa obdelati vsakega posebej. To je logično in v tem primeru bi imeli (kot tudi v angl.) članek "Bog v krščanstvu" in še mnogo tega.
Ni slabo, če se da koliko toliko uskladiti slovensko imensko strukturo s tujejezičnimi, da je več gradiva dosegljivega z interwiki skoki. Na splošno je pa z bogovi in božanstvi (in religijami ter brezverstvi) velika zmeda, ki je ne bomo zlahka razvozlali. MGTom 10:57, 23. avgust 2011 (CEST)[odgovori]
Nimam nič proti taki logiki in tudi smiselno se mi zdi podrobneje opisovat krščansko predstavo boga v ločenem članku, samo Bog (splošno) je malo čuden in nestandarden naslov, zato sem (posredno) predlagal prestavitev na naslov Božanstvo. Mimogrede, kdo je to "mi"? A imate to kakšen projekt?
Mimogrede, hvala za obvestilo o odgovoru, ampak kot pravim na vrhu svoje pogovorne strani, imam na splošno raje da so debate na enem mestu. To pomeni tudi, da sproti spremljam odgovore drugih, tako da me ni treba posebej spominjat (razen če pričakuješ odgovor in dlje časa ni glasu od mene - včasih tudi pozabim). — Yerpo Ha? 11:09, 23. avgust 2011 (CEST)[odgovori]
"Mi" smo vikipedisti, ("nos otros", špansko). Ni kake posebne druščine, projekta. Drugo kot že povedano; Bog (splošno) = božanstvo. :MGTom 12:31, 23. avgust 2011 (CEST)[odgovori]
Aha, ok. Potem ne bi imel nič proti, če prestavim tekst iz "Bog (splošno)" na naslov "Božanstvo"? — Yerpo Ha? 12:37, 23. avgust 2011 (CEST)[odgovori]
Se strinjam. MGTom 12:40, 23. avgust 2011 (CEST)[odgovori]

Šaljivo verstvo[uredi kodo]

Bi lahko dodal kakšno konstruktivno tukaj: Pogovor:Šaljivo verstvo? --Pinky 15:09, 31. avgust 2011 (CEST)[odgovori]

SloWiki10[uredi kodo]

Živjo,

v imenu soorganizatorjev te vabim na srečanje wikipedistov in proslavo ob 10. obletnici slovenske Wikipedije, ki bo naslednji petek, 24. februarja popoldan v Ljubljani. Začeli bomo z delovnim sestankom v ljubljanski mestni hiši in zaključili s predstavitvijo za javnost v Kiberpipi. V soboto in nedeljo bomo gostom iz Fundacije Wikimedia razkazali par slovenskih znamenitosti. Pri vseh delih programa bi bila zelo dobrodošla tvoja aktivna udeležba; za začetek lahko izraziš svoj interes na dogodku posvečeni projektni strani, načrtovanje pa poteka na njeni pogovorni strani. Dobrodošli so tako aktivni udeleženci kot samo poslušalci/gledalci.

Koordinator srečanja — Yerpo Ha? 20:53, 17. februar 2012 (CET)[odgovori]

Wikipedija gre med ljudi[uredi kodo]

Pozdravljen. Kot si mogoče videl, smo na slovenski Wikipediji pridobili možnost koriščenja sredstev za katerega izmed naših projektov. Izglasovan je bil moj predlog, ki pa ga težko udejanim sam. Po statistiki vidim, da si eden izmed najbolj navdušenih urejevalcev. Verjamem, da si želiš, da bi nas bilo še več - in prav temu je namenjen projekt. Z njim bi pristopili k možnim urejevalcem, ki potrebujejo osebni pristop, in jih v treh srečanjih v bližnji knjižnici ali drugem mestu naučimo osnov urejanja Wikipedije. S sredstvi bomo lahko krili tvoje materialne stroške (kilometrino ipd.). Če bi v naslednjih nekaj mesecih torej imel okoli 15 ur časa, te prosim, da se mi oglasiš - upam, da se kmalu srečamo in pogovorimo, kako izvesti projekt "Wikipedija gre med ljudi" :) lp --ModriDirkac (pogovor) 17:00, 9. februar 2013 (CET)[odgovori]

Wikipedija gre med ljudi - srečanje[uredi kodo]

Vsem, ki ste se javili kot možni prostovoljci, se zahvaljujem za vašo pripravljenost. Kot najavljeno, želim, da se srečamo tudi osebno. Predlagani termin je torek, 12. marec 2013, ob 18. uri, v lokalu caffe Metropola, oz. Kiberpipa (skozi cafe v klet; lokacija: 46°03′22″N 14°30′15″E / 46.056049°N 14.504228°E / 46.056049; 14.504228 ), ki nam omogoča vse tehnične možnosti za izvedbo srečanja. Na srečanju bomo:

  • ponovno poenotili poglede, za kaj sploh gre pri projektu "Wikipedija gre med ljudi"
  • pogledali, kaj bi moral narediti vsak posameznik in s čim lahko pomagam jaz
  • pogledali, kakšen je okvirni program predstavitve in nato šolanja
  • preizkusili vaše predavateljske sposobnosti
  • razložili, kako predložiti obračun stroškov (potni stroški, ostali materialni stroški)
  • mogoče vsi skupaj šli na kakšno okrepčilo ;)

Upam, da vam termin ustreza, sporočite če vam, ali pa če vam ne - če vas bo takih več, bomo poiskali nadomestni termin (mogoče predlagate takega, ki vam ustreza).

Na svidenje! --ModriDirkac (pogovor) 19:50, 4. marec 2013 (CET)[odgovori]

Ker vas je kar nekaj manjkalo.. Ali bi bil četrtek, 21.3., ob 18. uri sprejemljiv nadomestni termin? Prosim, sporoči na mojo pogovorno stran... lp --ModriDirkac (pogovor) 17:05, 17. marec 2013 (CET)[odgovori]