Uporabniški pogovor:Girlstar

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Girlstar!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič 19:02, 4 mar. 2005 (CET)

Po vzdevku sodeč, dobrodošla na straneh slovenske Wikipedije še z moje strani. MMG, če nalagaš slike, se lahko še prej mogoče prepričaš ali so morda na voljo v 'Skladišču skupnih medijskih virov' (alias Commons). Če npr. slika ustreza slovenskemu jezikovnemu področju, je ni potrebno posebej nalagati na krajevni strežnik, uporabi se lahko isto ime kot je navedeno tam in sistem jo potem zna samodejno uporabiti. --xJaM 19:06, 4 mar. 2005 (CET)

V članku o filmu si postavila vprašanje »Kaj je film?« Načeloma je slogovno pri nas to vprašanje odveč, saj pri definiciji/določitvi pojma (ponavadi) kar začnemo z odgovorom kaj nekaj je. To imamo npr. zapisano v slogovnem priročniku. Poglej si. Drugače pa odlično! --xJaM 19:12, 4 mar. 2005 (CET)

Članki[uredi kodo]

Če veš, da je članek nepopoln, dodaš na koncu članka še predlogo-škrbino. Poglej si tudi Wikipedija:Kategorizacija o uporabi kategorij v člankih. LP, --Klemen Kocjančič 19:42, 5 mar. 2005 (CET)

Avtorske pravice[uredi kodo]

Pri pisanju člankov pazi na avtorske pravice - spletne strani ne smeš kar prilepiti sem brez dovoljenja avtorja, ker je tu vse delo pod GFDL. V nos mi je padel članek o bambusu, denimo. Sicer pa kar tako naprej! Če je panda tvoja, je zelo dobrodošla, z manjšimi slogovnimi popravki, ki jih boš že še izpilila. --romanm (pogovor) 23:47, 5 mar. 2005 (CET)


Fotografije[uredi kodo]

Ko dodajaš na WIkipedijo slike, poleg krajšega opisa navedi tudi vir in pod kakšno licenco spadajo, da se ne kršijo morebitne avtorske pravice. LP, --Klemen Kocjančič 14:23, 12 mar. 2005 (CET)

Še enkrat bi te prosil, da na slikovne strani napišeš izvor in licenco slik. Poleg tega se izogibaj avtomatičnim naslovom (kot je Slika:0465092659.jpg) in rajši naredi opisni naslov (npr Slika:Shakespeare_naslovnica.) MMG Ali imamo za omenjeno sliko dovoljenje avtorja, publicista ali založnika za objavo? LP, --Klemen Kocjančič 19:55, 14 mar. 2005 (CET)

Ponavljam prošnjo za Slika:Stonehenge.jpg. LP, --Klemen Kocjančič 14:34, 3 apr. 2005 (CEST)

Vietnamska vojna[uredi kodo]

Girlstar, ali lahko potrdiš, da je besedilo, ki ga si dodala k Vietnamski vojni, tvoje in ne plagiat iz Kronike 20. stoletja? Poleg tega ima članek že notranjo zgradbo, ki je pa ne moreš kar porušiti z dodatkom (zdaj se nekateri podatki podvajajo). Prosil bi te, da čimprej odgovoriš. LP, --Klemen Kocjančič 14:37, 12 mar. 2005 (CET)

To nisem naredila jaz, ampak ena moja prijateljica, ki pri vas ni prijavljena. Jaz sem ji samo vstavila slike. Se opravičujem za te probleme, ampak ni moja krivda. Upam, da ne boš imel preveč težav. Imam pa eno vprašanje. A ji boste to zbrisali? Girlstar 16:45, 12. mar. 2005 (CET)

V primeru, če ti da dovoljenja za objavo tu in pod temi pogoji (GFDL) in če je to njeno avtorsko delo (kar pomeni, da ni samo prepisala ven). Malo me moti, ker je naveden le en vir. Kaj je pa z avtorskimi pravicami fotografij? Za naprej bi ti svetoval, da gor daješ le svoja avtorska dela in ne druga. LP, --Klemen Kocjančič 16:50, 12 mar. 2005 (CET)

Sem opazil, da se prepletata dve vsebini. Klemen ti si imel pripravljeno vsebino - kakor je videti. Če je avtorsko delo tvoje prijateljice, bi bilo škoda, da kar vse zavrnemo. Potrebno bo pregledati vsebino in preveriti kje se kaj podvaja, pa bo nastal dober članek. --xJaM 19:49, 12 mar. 2005 (CET)