Pomoč:Uvod v Slogovni priročnik/kviz o Slogovnem priročniku

Iz Wikipedije, proste enciklopedije


SlogP
Obsežen vir

Poglavja članka
Naredite članek berljiv

Slike in sklici
Obogatite besedilo

Povezave
Povezovanje enciklopedije

Doslednost
Zadnja mala zadeva vredna razmisleka

Povzetek
Preglejte, česa ste se naučili



Lahko opazite napako v teh odlomkih?


Bob Dylan je ključna osebnost kontrakulture 1960-ih in odličen pisec pesmi.

REŠITEV
Izogibajte se puhlicam kot sta ključna in odličen. Namesto s subjektivnimi izjavami opišite pomembnost predmeta z navajanjem dejstev in mnenja pripišite njihovim avtorjem: Bob Dylan je bil uvrščen na lestvico revije Time 100 najpomembnejših ljudje stoletja, v kateri je bil označen za »mojstrskega pesnika, jedkega družbenega kritika in neustrašnega vodilnega duha generacije kontrakulture«.[1] Do sredine 1970-ih let je njegove pesmi predelalo več sto drugih izvajalcev.[2].


Uporabljamo Digitalno Televizijo (DTV).

REŠITEV
Ne uporabite velikih začetnic samo zato, ker velike črke sestavljajo kratico: Uporabljamo digitalno televizijo (DTV).


Referendum je potekal v nedeljo, 23.decembra 1990.

REŠITEV
Stvarni datum se zapiše v obliki s presledkom za dnevom: Referendum je potekal v nedeljo, 23. decembra 1990.. Datume je priporočljivo zapisati z nedeljivimi presledki – koda  , da se prepreči prelom vrstice na nepravem mestu.


Nesreča ladje RMS Titanic je pustila ves svet v šoku in jezi zaradi velike izgube življenj ter regularnih in operativnih napak, ki so privedle do tega.

REŠITEV
Besedilo je pretirano povezano, saj vsebuje prekomerno število povezav; Nesreča ladje ladje RMS Titanic je pustila ves svet v šoku in jezi zaradi velike izgube življenj ter regularnih in operativnih napak, ki so privedle do tega.


Canis latrans je predstavnik zveri iz družine Canidae.

REŠITEV
Domače ime živali ali rastline uporabimo, kadar je splošno sprejeto ali kadar je dobro poznano in zadosti specifično. Sicer uporabimo znanstveno ime: Kojot je predstavnik zveri iz družine psov.