Pomoč:Uvod v Slogovni priročnik/3

Iz Wikipedije, proste enciklopedije


SlogP
Obsežen vir

Poglavja članka
Naredite članek berljiv

Slike in sklici
Obogatite besedilo

Povezave
Povezovanje enciklopedije

Doslednost
Zadnja mala zadeva vredna razmisleka

Povzetek
Preglejte, česa ste se naučili



Slike naj bi podpirale vsebino članka, ne da bi jo zasenčile, in za informacije, ki so kontroverzne ali bi lahko izzvale spor, naj bodo na voljo sklici.

Slike

Slike pomagajo bralcem razumeti članek, in niso namenjene zgolj njegovemu okraševanju. Slike dodajte ali zamenjajte samo, če so boljše od obstoječih ali dodatno podpirajo besedilo članka. Pri ustvarjanju in nalaganju slike mora biti ločljivost zadostna in uporabljen mora biti ustrezen format datoteke.

Slike naj bodo v članku enakomerno razporejene, naj bodo relevantne za poglavja, v katerih so izpisane, ter naj vključujejo pojasnjevalni opis. Slike so privzeto prikazane kot majhne sličice in so poravnane na desni strani članka, da ohranijo vizualno enotnost strani. Če je potrebno, so na voljo tudi drugi formati, na primer: leva poravnava, galerije in panorame.

Izogibajte se preobremenjevanju kratkih poglavij z velikim številom slik, saj se lahko prelijejo v naslednje poglavje in zmanjšajo berljivost.

Glej tudi

Sklicevanje

lefteless
lefteless
  • Ne pretiravajte z uporabo citatov iz virov; članki naj bi na splošno povzeli in strnili, kaj viri govorijo o določeni temi.
  • Uporabljajte zanesljive vire informacij.
  • V članku uporabite obstoječi slog sklicev, z dodanim seznamom sklicev na dnu članka.

Sklici naj bodo navedeni, ko dodajate gradivo, ki je kontroverzno ali verjetno sporno, in ko dodajate gradivo v biografski članek živeče osebe ter pri nalaganju slike. Čeprav se je za pravilno obliko sklica potrebno potruditi, je pomembno, da vključite dovolj informacij, da lahko bralec prepozna vir; če je potrebno, lahko drugi uredniki lahko izboljšajo obliko sklicev.

Podobno kot pri slikah, obstaja privzeti slog sklicevanja, vendar se včasih uporablja tudi alternativna oblika. Pri dodajanju novih sklicev uporabite isti slog, ki je že uporabljen v članku, ali pa se posvetujte na pogovorni strani glede morebitnih sprememb. Medvrstični sklici, ki jih dodate v članek, se dodajo v poglavje "Sklici" na koncu članka (ki naj bo postavljen pod poglavje "Glej tudi" in nad poglavje "Zunanje povezave", če sta prisotna en ali oba).

Glej tudi