Let 1308 Inex-Adrie Avioprometa

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Let 1308 Inex-Adrie Avioprometa
48047 811201 YU-ANA.jpg
Letalo na Letališču Hamburg-Fuhlsbüttel novembra 1981
Povzetek
Datum 1. december 1981
Tip Kontroliran let v zemljo
Prizorišče San Pietro, Ajaccio, Korzika
Potniki 173
Posadka 7
Ranjeni 0
Umrli 180
Preživeli 0
Upravljalec Inex-Adria Aviopromet
Začetek leta Letališče Brnik , Ljubljana
Cilj Letališče Campo dell'Oro , Ajaccio

Let 1308 Inex-Adrie Avioprometa, registracija YU-ANA, je bil slovenski čarterski let, ki je treščil v goro San Pietro na Korziki 1. decembra 1981, pri čemer je umrlo vseh 180 ljudi. Nesreča velja za najhujšo slovensko letalsko nesrečo, najhujšo na svetu leta 1981 in 36. najhujšo letalsko nesrečo nasploh.

Nesreča[uredi | uredi kodo]

Dne 1. decembra 1981 je McDonnell Douglas DC-9-81 vzletel iz Letališča Brnik na čarterski let iz Slovenije (takrat Jugoslavija) proti glavnemu mestu Korzike Ajacciu z 173 slovenskimi turisti in 7 člani posadke. Ko je let 1303 dosegel zračni prostor okoli letališča Campo dell'Oro, je pričel z standardnim postopkom, čakajoč dovoljenje za pristanek. Vzdušje na letalu je bilo sproščeno, vsi so že razmišljali o skorajšnjem začetku počitnic. V nekem trenutku je kopilot celo pustil svojega sina, ki je bil tudi prisoten na potovanju, v pilotsko kabino.

Med postopkom je bilo MD-81-ju po radijski zvezi naročeno, naj se spusti na minimalno višino 2.073 metrov. Vreme je bilo slabo, vidljivost skoraj nična, in letalo se je spuščalo v meglo. Med spuščanjem je varnostni sistem pred bližino tal oddal zvočni signal, ki je opozoril posadko, da je letalo nevarno blizu površju in da naj poveča potisk motorjev. Po nekaj zavlačevanja, je posadka sčasoma vzdignila letalo, da bi se izognila nesreči. Njihovi napori so se izkazali za neučinkovite, saj je eno izmed kril trčilo v goro San Pietro in se odlomilo. Letalo je zatem začelo vratolomno strmogljavljati in se naposled zrušilo na drugi strani gore. Vseh 180 potnikov in članov posadke na krovu je umrlo. Čas nesreče je bil približno 9.00 uri zjutraj po lokalnem času. Reševalna akcija je bila že v samem začetku motena, saj je kontrolni stolp v Ajacciu napačno sklepal, da se kraj nesreče nahaja na morju.

Preiskava[uredi | uredi kodo]

Cerkev v Petreto-Bicchisanu, kjer je potekala identifikacija trupel

Kasnejša preiskava je razkrila, da je kontrola pomotoma verjela, da se let 1308 ni držal postopka. Mislili so, da se letalo nahaja že na morju, medtem ko se je dejansko 15 kilometrov v notranjost dežele, na goratem področju Korzike. Posadka, vidno presenečena nad ukazom za spust, je nekajkrat ponovila, da se še vedno držijo dogovorjenega postopka, ki ga je kontrola potrdila. Posadka letališča in njene okolice ni poznala, saj je bil to prvi polet Inex-Adrie Avioprometa na Korziko. Preiskava je dognala, da je bil med posadko nenatančen način izražanja in da je kontrolor zračnega prometa odigral pomembno vlogo pri nesreči. Zračna kontrola v Ajacciu je bila razrešena vseh dolžnosti. Kontrolor, zadolžen za let 1308, je bil premeščen na drugo letališče v Franciji.

V času nesreče letališče Ajaaccio (Campo dell'Oro) ni imelo radarja. Takoj po nesreči so opremo nadgradili in spremenili postopek približevanja.

Čistilna akcija leta 2008[uredi | uredi kodo]

Spominska plošča vzidana na cerkvi

Nekaj razbitin ter vsa človeška trupla so bila odstranjena iz prizorišča po nesreči leta 1981. Leta 2008 je POP TV poročala o nesreči. Obiskali so mesto nesreče na Korziki in našli večino letalskih delov še vedno raztresenih po gori na skalnatih in nedostopnih področjih. Kasneje so Vlada Republike Slovenije, Adria Airways in Turistična agencija Kompas, slednja je organizirala usodni izlet, organizirali in finančno podprli čistilno akcijo. Slovenska ekipa kakšnih 60 vojakov, gorskih reševalcev, članov civilne zaščite, medicincev in drugih prostovoljcev je maja 2008 odstranilo okoli 27 ton letalskih ostankov. Med njimi je bil tudi en letalski motor in velik del krila. Nekateri deli so bili tako veliki, da so jih morali pred odvozom s helikopterjem strojno razrezati. Najdeno je bilo tudi nekaj človeških ostankov, ti so bili ali poslani na nadaljnjo identifikacijsko analizo ali so bili deležni drugih ustreznih postopkov. Na mestu, kjer je prvo krilo zadelo v tla, so postavili spominsko ploščo.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]