Wikipedija:WikiProjekt ZFF

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Wikipedija:WikiProjekt Prizma)
Jump to navigation Jump to search

Wikiprojekt ZFF združuje Wikipediste, ki delujejo v smeri predstavljanja znanstvene fantastike, fantazije in sorodnih tem s članki ustrezne kakovosti. Kratica ZFF tu pomeni Znanstvena fantastika in fantazija, kar pa jemljemo kot sinonim za širši pojem špekulativne fikcije. Področja, ki jih projekt pokriva, so med drugim:

Navodila[uredi kodo]

Povsem novim uporabnikom svetujemo ogled Vodiča po Wikipediji. V Wikipediji strmimo k navajanju virov. Članke poimenujte v skladu z dogovori o poimenovanju. Če potrebujete kakršnokoli drugo pomoč se obrnite na tehnično vodjo (glej povezave spodaj).

Dobrodošli so tudi krajši članki, ki podajajo samo osnovne informacije o tej temi. Na Wikipediji jim pravimo škrbine (stub). Če napišete tak članek ali naletite nanj, ga označite z ustrezno predlogo. Za ta projekt so relevantne recimo {{literat-stub}}, {{lit-stub}}, {{film-stub}}, {{TV-stub}}, {{stargate-stub}}, {{tolkien-stub}}, {{HarryPotter-stub}} in {{game-stub}}.

Biografije avtorjev[uredi kodo]

Zgled za biografije avtorjev naj bo stran Frank Herbert (splošna oblika, članek je lahko seveda krajši). Upoštevati je treba tudi smernico za biografske članke: Wikipedija:Biografski članek. Posebej je potrebno biti pazljiv pri navajanju dejstev o še živečih avtorjih. Glej Wikipedija:Biografije živečih oseb.

Dela[uredi kodo]

Zgled za članke, ki so obnove ZF-del, naj bo stran Neubogljivi Speedy. Za informacije o delu uporabljajte predlogo Predloga:Infopolje kratka zgodba.

Naslove del pišemo ležeče, vsebovati pa morajo ISBN-številko in, če obstaja, tudi COBISS.SI-ID (uporabljajte predlogo {{COBISS}}). Več pravil za oblikovanje člankov najdete v slogovnem priročniku. Naslov kot nosilno geslo pišemo krepko ležeče.

Seznam opravil[uredi kodo]

Seznam člankov, ki so nastali znotraj Wikiprojekta[uredi kodo]

Najbolj smo ponosni na članke, ki jih je občestvo izbralo za posebej dragocene:

Nedavni članki iz vsebinskega sklopa[uredi kodo]

Vpisani[uredi kodo]

Sorodni projekti[uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi kodo]