Wikipedija:Predlogi za brisanje/Davorin Andrejas Trstenjak

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Davorin Andrejas Trstenjak

Brisano. --Tone 13:33, 5. september 2007 (CEST)[odgovori]

Davorin Andrejas Trstenjak (uredi | pogovor | zgodovina | zaščiti | izbriši | povezave | opazuj | dnevniki | ogledi)

Komentarji

Merila

Janez je opozoril na možnost samopromocije v tem članku. Predlagam, da to debato izkoristimo za določitev kriterijev pomembnost za politike, tako se bomo v bodoče v predvolilnih obdobjih lahko izognili vsakemu poskusu reklame. Torej, kaj pravite na kriterije (izpolnjevati mora vsaj enega):

  • medijska prepoznavnost (ta velja za vse)
  • izvoljenost oz. imenovanje na nek položaj - državni zbor, državni svet, vlada, župan, veleposlanik?, sekretar na ministrstvu? (za zadnja dva nisem prepričan), z izjemo županov so vse funkcije na državni ravni.
  • še kaj?

Sodelujte pri debati. --Tone 17:33, 20 junij 2007 (CEST)

Ustrezati mora merilom WP:BŽO. --Eleassar pogovor 12:43, 21 junij 2007 (CEST)
Samopromocija
To ni poskus samopromocije je samopromosija. Je edini članek tega avtorja (poleg nekaj nebistvenih stvari iz Nemčije), ki je provincialni politik stranke, ki mu na svoji strani verjetno ne nudi (vsaj po njegovem mnenju) dovolj pozornosti.
Kdor ni poslanec, član vlade, predsednik parlamentarne stran ali župan mestne občine z vsaj 500.000 (petstotisoč) previvalci nima kaj iskati na Wikipediji. Pa eno leto pred kakršnimi koli volitvami je treba prepovedati pisanje novih člankov o strankah in politikih. --Janez Novak 17:49, 20 junij 2007 (CEST)

Člankov o politikih ne moremo kar prepovedati, kar je važno je, da so nepristranski. Potem so v redu. Mimogrede, Zoran Janković ima svoj članek, čeprav Ljubljana nima 500.000 ljudi... Mislim, da so župani vseh občin dovolj pomembni (pustimo ob strani dejstvo, da imamo občine z nekaj 100 ljudmi...) --Tone 17:56, 20 junij 2007 (CEST)

Jaz sem bolj mnenja, da so vsi vnosi načeloma dobrodošli, treba jih je le počistiti subjektivnih podatkov. Tudi če gre za očitno reklamo, lahko ohranimo podatke, ki so enciklopedični, pa četudi bi bili redki. Eventuelno če bi bil avtoportretist prevsiljiv pri "oblikovanju" članka o sebi, se lahko slednji zaklene, avtorju pa sporoči, da lahko nadaljne dodatne informacije shranjuje in ureja na strani Ima članka/začasno. --Janezdrilc 12:20, 21 junij 2007 (CEST)

Spoštovani (zgoraj navedeni),
V kolikor sem koga s svojo objavo prizadel se mu iskreno opravičujem.
Kakor ugotavljam je ohranjanje objav na slovenski Wikipediji (kar zanjo gotovo ni perspektivno) očitno podvrženo trenutnemu mentalnemu stanju določenih posameznikov. Ob svojem osnovnem poklicu pač opravljam na lokalni ravni določeno poslanstvo za katerega ne prejemam nobenih plačil (za razliko od politikov visokega ranga objavljenih na slovenski Wikipediji, zakaj potem oni, saj jih poznamo?). Moj namen je bil zgolj predstavitev in seznananje zainteresiranih, česar pa nekateri uporabniki slovenske wikipedije očitno ne dovolijo. Po njihovi analogiji se na slovenski wikipediji lahko vršijo zgolj objave informacij, ki so že tako znane iz drugih virov (torej se ne objavlja nič novega) in še to samo kadar so dotičnim zanimive. Zelo demokratično do ostalih zainteresiranih uporabnikov, ni kaj.
Svoje objave sem imel namen s povezavami-linki oblikovati v obliki celotnega rodoslovja družine Trstenjak, ki je sledljivo do 17. stoletja (pričel sem pač pri sebi-najenostavneje). Zakaj objava v rodoslovni obliki: Trstenjakov rod je dal kar nekaj velikih in zanimivih Slovencev skozi vsa obdobja. Naj omenim zbiralca narodnega blaga Jakoba Trstenjaka - Ms1449 še neobjavljeni rokopisi NUK, Ustanovitelja narodne knjižnice, urednika, publicista, profesorja Antona Trstenjaka (izdal Miklošičev življenjepis-njegov študent na Dunaju), ..., Davorina Martina Trstenjaka - pionirja sodobne pedagogike, prostozidarja (http://www.ibe.unesco.org/publications/ThinkersPdf/trstenje.pdf), ...
Ker sem zbral ogromno zgodovinskega gradiva in ga digitaliziral ter uredil za objavo (V pripravi je namreč tudi izdaja zbornika, ki nastaja s pomočjo hrvaške in slovenske akademije zn. in umetnosti, NUK, hrvaškega državnega arhiva in drugih institucij) sem sortiran del želel brezplačno objaviti tudi pri vas in ga narediti dostopnega vsem Slovencem (del gradiva -predvsem neobjavljeni rokopisi, sodijo po navedbah NUK med najdragocenejše vire nacionalnega pomena).
Zahvaljujoč zgoraj navedenim nezainteresiranim uporabnikom pa tega gradiva (zasebna zbirka) na slovenski Wikipediji ne bom objavil (oz. ne bo brezplačno dostopno) strokovno publikacijo pa bom avtorsko zaščitil.

l.p. Davorin Trstenjak

Spoštovani D.T.; za slovensko Wikipedijo (kjer ob poklicu pač opravljamo na globalni ravni določeno poslanstvo, za katerega ne prejemamo nobenih plačil!) ni hudo hudo, če v njej ne bo vseh lokalnih funkcionarjev strank in podobnih. Bojim se sicer, da se bo trenutno mentalno stanje določenih posameznikov nadaljevalo.
Žal nam je sicer za ne-podatke o vaših prednikih, a bomo pač morali živeti brez njih. L.P. --Andrejj 14:07, 21 junij 2007 (CEST)
P.S. Ne odstranjuj(te) vsebine strani! --Andrejj 14:09, 21 junij 2007 (CEST)
Spoštovani D.T.! Tudi sam se bojim, da se bo trenutno mentalno stanje določenih posameznikov nadaljevalo. V tem projektu veljajo določena pravila in če jih ne nameravaš upoštevati, ti svetujem, da se lotiš kakega drugega dela. Bo bolj koristno. Lep pozdrav! --Eleassar pogovor 14:29, 21 junij 2007 (CEST)
D.T., Wikipedija ni blog ali forum, to je enciklopedija, ki naj bi vsebovala gesla o različnih umetnih in neumetnih - naravnih pojmih, dogodkih, biografijah zgodovinsko pomembnih osebnostih, izjemoma pa še živečih, tako lahko nekoga tudi prizadenemo ali pa posežemo v njegovo identiteto. Svoj življenjepis lahko predstaviš na svoji uporabniški (ali bolje osebni spletni) strani, nikakor pa ne v prostoru za članke. Ali si videl v Enciklopediji Slovenije, Britanici, Oxfordu članek o Francetu Kovaču iz Ribnice, ki je bil najboljši kovač in najmočnejši vaščan med letoma 3 pa 4, nato pa še županski kandidat? Najbrž ne! Da, nič novega ne izumimo (temu so namenjene hipoteze), črpamo le iz priznanih virov. Tudi sam bi bil vesel, če bi lahko objavil, kako deluje moj program, kakšne ideje imam,... Ne, ne opravičuj se. Nisi izjema, imeli smo Alexa, Vincija, Raketo. Premisli --Miha 19:01, 30. junij 2007 (CEST)[odgovori]

Spoštovani, kot sem že zgoraj zapisal, so bili moji nameni popolnoma iskrene narave. V kolikor niso bili v skladu z veljavnimi pravili objavljanja, se vam ponovno opravičujem (nikakor ne želim biti izjema kakor ste mi zgoraj očitali, niti ne razumem zakaj bi bilo moje opravičilo za vas nesprejemljivo a verjamem, da boste tudi to težavo nekako s časom že prebrodili). Ker nadalje navajate, da wikipedia ni blog ali forum s čemer se popolnoma strinjam in zato da ne boste sami zašli v še večja protislovja vam svetujem, da prispevek, sliko in komentarje v celoti izbrišete (v kolikor vam pač s komentarji ne gre zgolj za nadaljnje seciranje objave do skrajnosti) in svoj čas, kakor v vašem komentarju nadalje navajate, preprosto posvetite objavam iz priznanih virov. Pa še en lep pozdrav prijateljem z Ribnice Davorin Trstenjak
P.S.: Ne vem kdo so Alex, Vinci, Raketa & ostali takšni in drugačni internetni psevdonimi s katerimi me skušate enačiti in me po pravici povedano tudi ne zanima. Sam se za razliko od mnogih potuhnjencev na internetu ne skrivam za vzdevki temveč jasno s polnim podpisom potrjujem sleherno trditev, ki jo pokončno zagovarjam. Davorin Trstenjak