Wikipedija:Izbrane slike/Slika leta 2017

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrane vsebine
Izbrane vsebine

Izbrane slike v Wikipediji
Izbrane slike je skupnost slovenske Wikipedije prepoznala kot najboljše fotografije, informativne sheme, zemljevide in ilustracije, uporabljene v člankih na slovenski Wikipediji. Trenutno imamo 422 izbranih slik [osveži].

Večina izbranih slik je predstavljenih na Glavni strani v rubriki Slika tedna, ki jo lahko vključite na svojo uporabniško stran s predlogo {{Slika tedna v okvirju}}. Če želite na Glavni strani predstaviti še ne prepoznano slikovno gradivo podobne kakovosti, ga z ustrezno prosto licenco naložite na Zbirko (Commons), dodajte v ustrezen članek v slovenski Wikipediji in ga predlagajte v glasovanje.

Orodja za izbrane slike

Glasovanje za sliko leta 2017 bo potekalo od 10. novembra do 31. decembra 2017:

Sklep: slika leta 2017 je postala ...

Cappuchin Bridge (30706076020).jpg
Škofjeloško mestno jedro in Kapucinski most, ločni kamniti most čez Selško Soro iz 14. stoletja, ki velja za najstarejši ohranjeni most v Sloveniji


Avtor fotografije: Bernd Thaller


2. mesto:

Solkanska mostova
Solkanski most (219,70 m, odprt 1905), železniški ločni most z največjim kamnitim lokom (85 m) na svetu; v ozadju solkanski cestni most, zgrajen 1985, ki pa velja za most z največjim armiranobetonskim lokom v Sloveniji.

Avtor fotografije: Branko Borjaški


V finalnem krogu izbora je glasovalo kar 31 uporabnikov (štirje glasovi so bili neveljavni). Zahvala vsem sodelujočim! Ϻ Zaplotnik prispevki 05:01, 1. januar 2018 (CET)[odgovori]