Wikipedija:Dolgotrajni vandalizem/Alexbass

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Alexbass je slovenski lutkar in dolgotrajni vandal. Sprva je urejal predvsem na glasbenem področju, kjer je ustvarjal članke o glasbenih skupinah in kitarah. Okrog leta 2007 je pričel z osebnimi napadi, besednimi izpadi na pogovornih straneh in lutkarjenjem, za kar je bil večkrat blokiran. Trenutno je potrjenih 152 lutkarskih računov.

Njegova uporabniška imena so sestavljena iz slovenskih osebnih imen ali pa vsebujejo profanosti oz. osebne napade, predvsem na urejevalce slovenske Wikipedije. Lutke se med seboj občasno pogovarjajo. Občasno posnemajo urejanja drugih urejevalcev Wikipedije, ki so vidna na spisku zadnjih sprememb. Uporabnikove lutke bodo, če bi bila njihova urejanja razveljavljena, na uporabniških pogovornih straneh pustile daljša sporočila z osebnimi napadi. Sprva je sicer urejal tematike o slovenski glasbeni sceni, njegove današnje lutke pa predvsem smetijo uporabniške pogovorne strani.

Na slovenski Wikipediji je kasneje postal znan predvsem po osebnih napadih na straneh nekaterih urejevalcev Wikipedije. Za domnevne lutkarske račune zaprosite za preverbo na strani prošenj za preverbo uporabnika. Nove račune registrira tako z dinamičnih kot statičnih IPv4 naslovov.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]