Uporabniški pogovor:Aajsamarakac

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Pozdravljen/a v Wikipediji, Aajsamarakac!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji:


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — Pinky sl (pogovor) 12:40, 23. marec 2020 (CET)[odgovori]

Wikipedija:Wikimedia CEE Pomlad 2020[uredi kodo]

Hvala za razširitev članka Grčija. Vsak članek šteje, ampak za pridobitev točk za nagrade (glej Wikipedija:Wikimedia CEE Pomlad 2020/Pravila in udeleženci) veljajo posebna pravila:

  • Ustvarjanje člankov: 1 točka nad 200 besed, 5 točk nad 500 besed
  • Razširitev člankov: 1 točka nad 200 dodanih besed, 5 točk nad 500 dodanih besed
  • in 5 točk za vsakih nadaljnjih 500 besed vsebine.

Kar tako naprej. --Pinky sl (pogovor) 17:07, 23. marec 2020 (CET)[odgovori]

Biografije[uredi kodo]

V slovenski Wikipediji imamo nekaj posebnih smernic za biografske članke, zato je treba obliko malo predelati, če prenašaš vsebino iz angleške Wikipedije. Za zgled lahko pogledaš, kako sem uredil tvoj članek Andrzej Wajda (uvodna vrstica, struktura, infopolje) in smernice za biografske članke. Dobro je tudi malo pomisliti - če pišeš o Poljaku, je precej nesmiselno kopirati prevode naslovov filmov v angleščino. Namesto tega lahko raziščeš, če je bil kak film preveden (en dober vir je eKumba, verjetno je treba iskati po izvirnem naslovu), če ni bil, navedeš izviren naslov. Poleg tega sem odstranil poglavje o nagradah, ker ni bilo prevedeno in vsebina v angleščini res ne spada sem. Če imaš kakšno vprašanje o mojih popravkih ali urejanju na splošno, pa kar vprašaj. — Yerpo Ha? 21:02, 26. marec 2020 (CET)[odgovori]

Hvala. Bom popravila in uredila. Angleške naslove sem želela pustiti, ker večina Slovencev filme pozna le po tem imenu. Poljski naslov jim ne bo povedal nič. Lp J Uporabnik:Aajsamarakac

Dvomim, da ogromno Slovencev sploh pozna njegove filme, če že, pa verjetno bolj po slovenskih naslovih. V tem članku, ki si ga citirala, jih je kar nekaj, tako da ne bi smelo bit problema.
Še to, okvirček {{CEE Spring 2020}} je treba vključiti na pogovorno stran članka, ne na glavno stran. V tem primeru prestavljeno na Pogovor:Andrzej Wajda. — Yerpo Ha? 07:59, 27. marec 2020 (CET)[odgovori]