Uporabnik:Leontari1/Umetnost in kolesarjenje v Milje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Umetnost in kolesarjenje v Milštat (Nemško: "KUNSTradln in Millstatt") je mednarodni umetnostni razstavi v "Millstatt/ Milštat na Milštatsku jezeru" (oznaka za Koroških Slovencev tudi "Milje", v Koroškem/ Avstriji), v obliki različnih umetniških postaje po vsej Milštat povezani z kolesarskih poti.



Organizacijo in koncept[uredi | uredi kodo]

Razstava prvencev leta 2018 (od Maja 11 do Oktobra 28) in se bo ponovilo tudi v naslednjih letih. Ima 25 ustavi na različnih lokacijah v skupnosti Millstatt. Te umetnosti postaje tvorijo zanke skozi Milštat, ki se lahko zadržujejo v art-zainteresirane obiskovalce, bodisi peš ali kolesarska pot (od tod izvira ime "Umetnost in kolesarjenje v Milštat"). Deluje tako, da približno 70 mednarodno znanih umetnikov iz Avstrije, Nemčije, ZDA, Švice, Hrvaške, Poljske, Grčije, Koreje in Gvatemale so povezani v razstavo.[1]

Prvič, ta razstava koncept, ki prav tako združuje različne obstoječih umetniških in kulturnih institucij, v Milštat skupen program. Poleg tega je koncept odpira številne nove in včasih tudi nenavadnih mestih v Milštat kot predstavitev priložnost za sodobno umetnost.[2]

Pobudnik in kustos programa je Petra Weissenböck, vodja "Lindenhof galerija" v Milštat[3], kjer organizacijske vozlišče je Umetnost in kolesarjenje v Milštat. Umetniški dogodek, ki se je od Avstrijske Zvezne Kanclerke (oddelek za umetnost in kulturo), Koroška (zvezna dežela) (Oddelek za kulturo) in občina Milštat na Milštatsko jezero, kot tudi različnih zasebnih sponzorjev financira.

Lokacije in umetnikov[uredi | uredi kodo]

Lokacije so umetniki v knjižici podrobno predstavljena.[4]

Lokacije[uredi | uredi kodo]

  • Osem postaj, ki se nahajajo v Milštatski samostan), uporaba Romanski samostanskem, samostan muzej v Milštatski, Renesančne arkade v Milštatski samostan), nekdanji grad "Veliki Mojster Vitezov Svetega Jurija" (z novo "Lindenhof Galerija"), ali samostanski vrt.
  • Šest postaj, je mogoče najti v središču Millstatt, z rotovžem, kongresni center Millstatt, in več stare buržoazne hiš, kot razstava točk.
  • Enajst postaj, ki vključujejo jezeru jezero Millstatt, z več skulpture na "lakefront park" in sprehajališče, in predstavlja umetnost v nekaterih hotelih in restavracijah ob jezeru.

Umetniki[uredi | uredi kodo]

Umetniki so, ki predstavljajo več področjih sodobne vizualne umetnosti:

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

Posameznih dokazov[uredi | uredi kodo]

  1. Sporočilo za javnost (v Nemščini), pridobljeno dne 6. Junija 2018.
  2. podroben koncept "KUNSTradln" (v Nemščini), pridobljeno dne 6. Junija 2018.
  3. Domača stran galerije, pridobljeno dne 6. Junija 2018.
  4. Domača stran projekt "Umetnost in kolesarjenje v Milštat“, lokacije, pridobljeno dne 6. Junija 2018.

Kategorija:Moderna umetnost Koroška