Uporabniški pogovor:Zivajona

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Živjo, a lahko eno vprašanje glede tvojega prispevka? — Yerpo Ha? 19:38, 25. maj 2015 (CEST)


Kar brez strahu, tukaj se po dogovoru tikamo, tudi mene ni treba vikat. Ravno tako sem urejevalec kot ti (samo z malo več izkušnjami). Da najprej odgovorim na vprašanje, za povezave sem naredil zgled v uvodni vrstici, ki sem jo popravil po naših standardih. Ne vem točno, kaj se je zgodilo, da je nastala taka oblika, ampak vse primere oznake "nowiki" moraš odstraniti in bo delalo, saj "nowiki" pomeni izklop wiki funkcij prikazovanja. Povezave so poleg tega oblikovane kot zunanje, namesto tega jih je treba narediti z dvema paroma oglatih oklepajev in navpičnico med nizom za povezavo ter nizom za prikaz - spet, glej moj zgled v uvodni vrstici.
Na moje vprašanje si delno že odgovorila, bi pa prosil, če lahko rečeš mentorju/mentorici vašega projekta, naj se kaj oglasi (lahko kar na Wikipedija:Pod lipo). Vaši prispevki so kar solidni, vendar delate nekatere serijske napake (predvsem pri navajanju virov) in je težko razlagati vsakemu posebej, ker se večina tvojih sošolcev niti ne odziva. Lahko jim tudi poveš, da ne grizemo in bi vsi skupaj radi samo izboljšali to enciklopedijo, pa seveda hvala, ker si se kot prva opogumila :) — Yerpo Ha? 20:46, 25. maj 2015 (CEST)

Zabeležka[uredi kodo]

Glede neurejenih povezav: tudi če bi bile urejene kot morajo bit, bi jih bilo preveč. Ni treba vsako železo spravljat v notranjo povezavo. Uvod v Witgenstaina pred predelavo je bil čisto OK:

Wittgenstein je postavil temelje sodobne filozofije, predvsem v logiki in filozofiji navadnega jezika. Razvil je dva zelo svojevrstna, toda medsebojno nezdružljiva sistema, ki se oba v glavnem ukvarjata z odnosi med jezikom in svetom. 12:49, 8. marec 2015

Tale tvoj uvod pač ni, ker problematizacija nekega filozofskega problema ni primerna za uvod, pač pa za poglavje, ki mu ga odmeriš v jedru. In z navedbo vir, ali pa vsaj omembo, kje o tem piše. Poglej malo članek o Schopenhauerju, ki ga je pred nekaj dnevi objavila Marusa.jerse. Ta članek je vsebinsko prepričljiv za objavo na katerikoli enciklopediji. Vsebuje še nekaj nepojasnjenih malenkosti, ki pa nimajo vpliva celotno vsebino članka. Vse kar je bilo potrebno dodati z naše strani, so bile notranje povezave in pa urediti naslove poglavij.
Tako da članek o Schopenhauerju je nek model, kako naj bi stvar na koncu izgledala.
Seveda lahko izgleda še bolje, ampak tega se od nekoga, ki se prvič spopada z Wikipedijo in sitnimi administratorji niti ne pričakuje. Hinko Gnito (pogovor) 20:57, 25. maj 2015 (CEST) Članek sem ti dal {v delu}, da boš lahko v miru urejala, brez vmešavanja ostalih (posebno mene). Ko boš s prispevkom zaključila, briši omenjeno predlogo Hinko Gnito (pogovor) 21:59, 25. maj 2015 (CEST)

Odgovor[uredi kodo]

Dober večer, najlepša hvala za tako hitri odgovor. Napake, ki ste jih izpostavili bom poskusila popraviti. V bistvu sem že začela. Ker pa verjetno nekdo drug (verjetno vi) prav tako ureja članek, popravkov nisem mogla shraniti. Če menite, da je bil prejšnji uvod boljši in primernejši, ga bom vrnila. Sama sem shranila članek od prej. Tudi vsebinsko bom uvodni del popravila po vzoru Schopenhauerja.

Glede sošolcev in sosošolcev. To gre za projekt več razredov 3. letnika in v vsakem razredu je bilo po več učencev skupaj v skupinah. Napisati so morali članek ter se nato povezati z drugimi razredi - tistimi, ki so imeli isto osebo. Tako je nastala skupina 6-8 za en članek. NA žalost sem jaz ostala sama, tako da samo besedilo ni šlo med več ljudi kot pri npr. Schoppenhauerju, kjer jih je bilo v skupini 8. Posledično ni noben izrazil mnenja in resnega komentarja kaj bi bilo treba popraviti. Zato se moram tudi zahvaliti za vaše mnenje ter nasvete - najlepša hvala. Glede tikanja pa je tako. Sama ne morem tikati osebe, ki ima prvič več izkušenj in drugič, je ne poznam. Toda hvala za opozorilo glede tega. Aja, pa še viri. Problem virov je v tem, da smo se držali pravil pisanja virov na Gimnaziji Bežigrad. Sama navodila o oddaji člankov na wikipedijo niso bila natančno podana. Zato je verjetno prišlo do določenih zmešnjav. --Zivajona (pogovor) 22:14, 25. maj 2015 (CEST) HVALA xD --Zivajona (pogovor) 22:17, 25. maj 2015 (CEST)

S tistim komentarjem o virih sem mislil na citiranje angleške Wikipedije, kar ni zaželjeno, saj ne velja za zanesljiv vir. Pri ustvarjanju člankov se lahko ravnamo po njej, vendar je treba citirati iste vire, kot so navedeni v angleškem članku. Nekateri udeleženci projekta so celo citirali isti članek, ki so ga popravljali (torej slovenski), najbrž ker so vkomponirali staro vsebino v svoj izdelek. Tega ni treba, ker so vsi prispevki razvidni iz zgodovine strani, samo izpade nenavadno. Ravno zato sem prosil, če se lahko vaš mentor oglasi da mu razložimo te detajle, saj je mučno popravljati za celim letnikom, če bi se lahko napaki izognili že prej.
Glede tikanja/vikanja pa... kot želiš, samo vedi, da če te tikam(o), ni mišljeno poniževalno. Na Wikipediji poskušamo delovati kot kolegi in ni važno, ali je za računalnikom osnovnošolec ali upokojenec, če so prispevki dobri. — Yerpo Ha? 22:25, 25. maj 2015 (CEST)

Tole je star prispevek moje malenkosti o še enem analitičnem filozofu Georgu Edwardu Mooru. Hinko Gnito (pogovor) 22:39, 25. maj 2015 (CEST)


Trenutno popravljeno[uredi kodo]

Dober večer, sporočam, da sem popravila do te mere kolikor znam in vem. Prav tako sem zmanjšala pretirano količino povezav. Nekoliko sem uredila uvod in upam, da je sedaj bolj primeren. Edino kar bi izpostavila so viri na zaključku. Glede teh pa nisem ravno prepričana kako jih urediti. Prav tako pri prevedeni literaturi, kjer je povezava s Cobissom, sem nekako naredila sklice namesto direktno povezavo z cobissom. Bi mi lahko prosim razložili kako to urediti? Prav tako, če je treba še kej popraviti, mi samo povejte. Ni treba, da se vi mučite s popravljanjem stvari, ki jih lahko sama popravim. Še enkrat hvala za pomoč (brez vas bi se mi zmešalo, ker ne bi vedela kaj storiti....khm) ^ ^ In pa prenesla bom sporočilo mentorju glede tega kar ste omenili. x) Lep večer --Zivajona (pogovor) 23:49, 25. maj 2015 (CEST)

Za povezavo na COBISS rabiš samo identifikacijsko številko (COBISS.SI-ID), ki je napisana na dnu strani z bibliografskimi podatki v Cobissu. Cel spletni naslov ne dela. Takole za zgled. — Yerpo Ha? 07:38, 26. maj 2015 (CEST)

Šolski projekti[uredi kodo]

Pozdravljena. Zelo pohvalno, da ste se lotili šolskih projektov. Malo imamo porodnih težav, ampak nič tragičnega. Imel bi dve prošnji:

  • če lahko učitelju - mentorju posreduješ tole povezavo: Wikipedija:Šolski projekti
  • če je volja, me lahko mentor pokliče na 031 505 401; malo se bi pogovoril z njim in mu dal kakšno usmeritev. Na eni izmed fakultet sem se pogovoril z mentorico in kvaliteta člankov se je bistveno izboljšala... To je neobvezno, če pač želi, ne grizem Face-smile.svg lp --ModriDirkac (pogovor) 09:12, 26. maj 2015 (CEST)