Uporabniški pogovor:Viktorina

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Viktorina!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — --ModriDirkac (pogovor) 23:51, 10. april 2015 (CEST)

Slike[uredi kodo]

Generic error-controlled regulator.svg

Sliko Povratna zanka.jpg sem umaknil iz članka, ker ji manjkajo osnovni podatki po pravilih za slike (ti so mimogrede jasno našteti na vrhu obrazca za nalaganje) in je zato ni primerna za uporabo v Wikipediji. Prosim dodaj vse zahtevano, potem jo lahko vrnemo, sicer bo morala biti brisana. Mogoče bi bilo celo bolje, da ne uporabiš slike, (domnevam da) skenirane iz knjige - preproste sheme so načeloma proste avtorskih pravic, ampak tale konkretna je že mogoče bolj na meji, ker je grafično lepše oblikovana. Namesto tega predlagam, da pobrskaš po kategoriji Feedback loops v Zbirki za zamenjavo (slika na desni je recimo kar ok, čeprav ni tako kunštno oblikovana), slik od tam niti ni treba posebej nalagati. — Yerpo Ha? 07:46, 21. april 2015 (CEST)

Kot rečeno, nisem prepričan, da sliko lahko objavimo brez kršenja avtorskih pravic, zato je prosim ne vračaj v članek dokler se ta dvom ne razjasni. Raje uporabi nesporno sliko. Če se ti zdi način prikaza v sliki Povratna zanka.jpg najboljši, lahko celo sama narišeš nekaj podobnega in daš v prosto uporabo, to bi bilo najenostavneje. — Yerpo Ha? 08:07, 21. april 2015 (CEST)
Še z moje strani. Že lani sem mentorici razložil, da shema ali slika zelo obogati članek. Seveda pa slike ne smeš poskenirati iz knjige, temveč jo moraš izdelati sama in nato objaviti, skupaj z navedbo vira. Takrat sem mentorici predlagal, da za to uporabite Microsoft Visio 2010 in novejši in sliko shranite v .svg formatu. lp --ModriDirkac (pogovor) 08:10, 21. april 2015 (CEST)