Uporabniški pogovor:Viki63

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Viki63!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš in tako dalje).
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik. Na pogovornih straneh (v člankih pa ne), se podpisuj, in sicer takole: --~~~~.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kako vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! -Bostjan46 (pogovor) 12:37, 17. marec 2012 (CET)[odgovori]

Staroverstvo[uredi kodo]

Pozdravljen! Najprej pohvale za obsežen članek staroverstvu, trenutno ga pregledujem slovnično in slogovno ter ga bom po vsej verjetnosti predlagal za izbrani članek. Pojavil se je samo manjši problem glede določenih slik v članku: namreč, glede na merila za izbrane članke mora vso slikovno gradivo imeti sprejemljivi položaj avtorskih pravic, to pa glede na smernico o slikah pomeni, da je potreben opis gradiva, vir in njegova licenca.

Vzemiva za primer tole sliko kolovrata: licenco si podal, torej sklepam, da si jo verjetno sam izrisal v programu, vendar moraš potem sam napisati, da si avtor te slike, ker se lahko recimo domneva, da je slika vzeta iz neke strani na internetu, to pa bi pomenilo kršitev avtorskih pravic. Hkrati je zaželen opis slike, ker se bo slika verjetno uporabila še v kakšnem članku, tako da ne bo zmede, kaj točno je ta slika. Poglej si npr. to sliko pa uredi naslednje po tem vzoru:

Morda ne bi škodilo tudi, če bi v sklicih oz. referencah prevedel vsaj naslove monografij in avtorje iz cirilice v latinico, sicer pa ni nujno. Lp, --Archangel 20:39, 9. avgust 2012 (CEST)[odgovori]