Uporabniški pogovor:Ujambor

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Pozdravljen/a v Wikipediji, Ujambor!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji:


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — --Janezdrilc 01:28, 20. februar 2008 (CET)

Slike[uredi kodo]

Dobrodošel med prostovoljci in hvala za tvoje dosedanje prispevke. Glede slik te moram upozoriti, da jim je potrebno določiti dovoljenje, sicer bodo žal izbrisane: lahko se odločiš in daš slike v javno last ali jim daš dovoljenje GFDL za prosto razširjanje. V teh dveh primerih se slike nalagajo v Zbirko, ki je poseben projekt za večpredstavnostno (netekstovno) gradivo. Drugače se pa povezava na sliko iz Zbirke naredi v Wikipediji isto, kot če je naložena tu. Prosil bi te pa še, da v bodoče dajaš slikam opisna imena zaradi boljšega pregleda. Za več možnosti glede dovoljenj si poglej še stran Wikipedija:Licenciranje predstavnostnega gradiva. --Janezdrilc 01:28, 20. februar 2008 (CET)

Ujambor, dodajaj slike na zbirko, kjer so razporejene po kategorijah; predvsem pa jih lahko koristijo vse wikipedije. lp., Ziga 08:41, 20. februar 2008 (CET)

Velikost slik[uredi kodo]

Lep pozdrav - sem si ogledala tvoje fotke in nekatere so zelo zanimive. Moti me njihova majhnost. Če je le mogoče, jih nalagaj v originalni velikosti in jih ne zmanjšuj (v tem primeru je večje boljše). Priporočljivo je, da je slika velika vsaj 1280×1024 pik. Tako bo lahko kakšna tvoja slika izbrana tudi za fotografijo tedna. Če si domač v angleščini, si prečitaj Commons:Quality_images_guidelines --Pinky 08:48, 20. februar 2008 (CET)

Lepota jezika[uredi kodo]

Se trudimo, da ne kolnemo oz. se neprimerno izražamo. Tovrstne reči spadajo na kak blog, ne na pogovorne/uporabniške strani enciklopedije. CTRL-Z, lp., Ziga 00:27, 21. februar 2008 (CET)

Podpis[uredi kodo]

Signature button.gif

Prosimo, podpisuj svoje komentarje. Za samodejen podpis s časovnim zapisom na koncu svojega komentarja dodaj štiri tilde ~~~~ ali pa poišči gumb v orodni vrstici (glej sliko). Prosim te, da se na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih) podpisuješ. lp, Miha 14:21, 23. februar 2008 (CET)

Slike[uredi kodo]

Pozdravljen, za sliki Slika:Tomaj 1.JPG in Slika:Tomaj 2.JPG manjka podatek o avtorju fotografije. Brez tega podatka jih bo treba izbrisati, zato te prosim, da ga jasno navedeš na opisni strani obeh slik. --Eleassar pogovor 20:40, 2. april 2014 (CEST)